– Σεισμός τώρα :Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/07) στην Αθήνα, 5,1 Ρίχτερ.

Μετασεισμοί τώρα στην Αθήνα : Έντονη ανησυχία

-Στο χορό των μετά την ισχυρή δόνηση που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής μεγέθους 5,1 της κλίμακας ρίχτερ. Έντονος ο φόβος των μετασεισμών.

ΣΕΙΣΜΟΙ LIVE ΕΔΩ 

Ειδήσεις – Μέχρι τις 14.58 είχαν καταγραφεί επτά μετασεισμοί κάποιοι από τους οποίους έγιναν ιδιαιτέρως αισθητοί. Αυτοί είναι μεγέθους από 1,9 έως και 3,5 της κλίμακας ρίχτερ σύμφωνα με το σεισμολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Σεισμικότητα σε πραγματικό χρόνο -Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σεισμός Αθήνα: Εκκενώνονται όλα τα δημόσια κτήρια και τα εμπορικά κέντρα

: Εκκενώνονται όλα τα δημόσια κτήρια και τα εμπορικά κέντρα
Οι σεισμολόγοι εξηγούν πως είναι νωρίς ακόμα για να εκτιμήσουν το χτύπημα του εγκέλαδου σχολιάζοντας πως οι μετασεισμοί είναι θετική έκβαση.

 Μετασεισμοί τώρα στην Αθήνα -Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Ως μια ιδιαίτερα ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή τόσο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και σε περιοχές όπως η Στερεά αλλά και η Πελοπόνησος, περιγράφει ο πρόεδρος του οργανισμού του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, το που σημειώθηκε στις 14:13 με επίκεντρο την Πάρνηθα στο ύψος της Μαγούλα Αττικής.

Μιλώντας στο Νewsbomb.gr, ο κύριος Λέκκας ανέφερε πως ο ΟΑΣΠ είναι σε επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. για την διερεύνηση ζημιών σε κτήρια και δομές.

Σεισμός στην Αθήνα: Τι έγινε στον αέρα του ΣΚΑΙ

Μετασεισμοί τώρα στην Αθήνα – Ρωγμές σε σπίτια

Ρωγμές σε σπίτια κυρίως σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Αμέσως μετά τον σεισμό από το Κέντρο του ΠΣ σήμανε συναγερμός και μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή. Ταυτόχρονα δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής, μετά το σεισμό, γνωστά η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος σε περιοχές του κέντρου και στον Πειραιά με τα προβλήματα να μην είναι ιδιαίτερα έντονα.

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες
Παράλληλα προβλήματα εντοπίζονται σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία με τους πολίτες να μην μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να επικοινωνήσουν με τα κοντινά τους πρόσωπα. Σημειώνεται ότι οι κλήσεις μέσω viber και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν κανονικά.

Μετασεισμοί τώρα στην Αθήνα -Λέκκας: Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα εάν είναι ο κύριος σεισμός

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:13 στην Αττική. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και στην κεντρική Ελλάδα.

Τα παραπάνω τόνισε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρινίζοντας ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το ρήγμα που τον προκάλεσε, δηλαδή εάν προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον φονικό σεισμό του 1999 ή από κάποιο παρακλάδι αυτού.

 Μετασεισμοί τώρα στην Αθήνα -«Θέλουμε να βεβαιωθούμε εάν ήταν ο κύριος σεισμός»

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες για τις επόμενες ώρες να είναι ήρεμοι, ενώ επισήμανε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα μέχρι να βεβαιωθούν εάν ήταν ο κύριος σεισμός. Γεωδυναμικό Ινστιτούτο – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΣΕΙΣΜΟΙ LIVE