Νέες διεθνείς επαφές για την κατάσταση στο Αιγαίο θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες.

Ετσι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα στις 19:30 συνάντηση που θα είχε με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και τα εθνικά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 και του ζήτησε την ματαίωση της σημερινής συνάντησης λόγω των συνεχών επαφών του με ξένους ηγέτες.

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται: «Η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα στις 19:30, θα γίνει αύριο στις 10:30, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αποτελούν σταθερή επιδίωξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Το κλίμα αυτό, παρά τις επιμέρους διαφορές, αποτυπώθηκε και στις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια των συναντήσεων.