Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση, δεν εκπροσωπεί το λαό

Newsroom από Newsroom
28/01/2019 09:20 - Ενημέρωση 29/01/2019 10:33
Ενημερώθηκε: 29/01/2019 10:33:04
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, λίγες μέρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή.

Σε άρθρο-παρέμβαση στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Θεοδωράκης τονίζει ότι η κυβέρνηση «δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό γι’ αυτό και δεν προχώρησε σε δημοψήφισμα»

Το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη

Έχω ζήσει επάνω στο πετσί μου, θα έλεγα, την περίοδο Πιουριφόι (πρεσβευτή στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’50) που επέβαλε τον δικό του Νόμο στη διαμόρφωση της εθνικής μας ζωής, με αποκορύφωμα να απαιτήσει να γίνει η εκτέλεση Μπελογιάννη ημέρα Κυριακή. Το να μη γίνονται εκτελέσεις Κυριακή ήταν μια ελάχιστη “παραχώρηση” του μετεμφυλιακού κράτους στις θρησκευτικές ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών. Με άλλα λόγια γνωρίζω καλά την αλαζονεία των ισχυρών που με τον α ή β τρόπο επιβάλλουν τη θέλησή τους επάνω στον δυστυχή μας Λαό.

Όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ο σύγχρονος Πιουριφόι, κύριος Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, αναδείχθηκε πολύ ανώτερος του εκλιπόντος προκατόχου του. Γιατί κατάφερε να αναστατώσει μια χώρα και να διαιρέσει έναν Λαό μόνο και μόνο για να μπορέσει να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ! Πρόκειται φυσικά για μια λεπτομέρεια μέσα στον μεγάλο χάρτη της συνολικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ με τους γνωστούς του επιθετικού του στόχους αλλά και τον κυρίαρχο στόχο αυτής της περιόδου, δηλαδή τη Ρωσία. Ειδικά λόγω της ιδιαιτερότητας της τουρκικής πολιτικής, το μεγάλο βάρος των νατοϊκών σχεδιασμών μεταφέρεται στη χώρα μας με την άνευ όρων συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης και στις τρεις χώρες των λεγόμενων Δυτικών Βαλκανίων, δηλαδή στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια.

Ομολογώ ότι με ανησυχεί αυτή η βιασύνη με την οποία, μεταξύ άλλων, επέλεξαν αυτόν τον “άτσαλο” και προκλητικό τρόπο για να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να ασχολείται ουσιαστικά με το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, την οικονομία, για να αφιερωθεί στη δημιουργία μιας αληθινής θύελλας γύρω από το “Σκοπιανό” προκειμένου να κρύψει από το Λαό τον αληθινό λόγο αυτή της ολέθριας σκηνοθεσίας. Δηλαδή, την εντολή του κυρίου Πάιατ να αναγνωρίσει όπως όπως τα Σκόπια με ονομασία που να περιέχει τη λέξη “Μακεδονία” προκειμένου το μακρύ χέρι του ΝΑΤΟ να μεταφέρει τα Σκόπια με μια κίνηση ματ επάνω στη σκακιέρα της επιθετικής του προετοιμασίας και να τα μεταβάλει σε μια επιπλέον βάση στα σκοτεινά του σχέδια.

Αναλογιζόμενος όλα αυτά ομολογώ ότι με καταθλίβει να βλέπω ένα μέρος από τους απόγονους των συντρόφων και των συναγωνιστών μου να δέχονται να γίνει η χώρα μας βάση για την εξόντωση της Ρωσίας. Και επιπλέον να βοηθούν να καταστούν τα Σκόπια βάση θανάτου για την εξόντωση του ρωσικού λαού. Ξεχνούν ότι η χώρα μας είχε πάντοτε αδελφικές σχέσεις με τη Ρωσία και εμείς οι Έλληνες κομμουνιστές παλέψαμε χέρι με χέρι με τον Κόκκινο Στρατό χύνοντας μαζί τους το αίμα μας για να ελευθερώσουμε τους λαούς της Ευρώπης από τον γερμανικό χιτλερισμό που έφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι της βαρβαρότητας με τα στρατόπεδα θανάτου.

Ένα τέτοιο στρατόπεδο έκαναν και οι Έλληνες φασίστες τη Μακρόνησο, που δεν ξεχνάει και ούτε θα ξεχάσει ποτέ ποιοι ήταν οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί μας. Μπορεί σήμερα να μην έχουμε φανερά εχθρούς, έχουμε όμως φίλους από τους οποίους ως Μακρονησιώτης, ζητώ συγγνώμη γιατί επιπλέον θεωρώ τον ρωσικό λαό βασικό στήριγμα της Παγκόσμιας Ειρήνης. Άλλωστε θα το γνωρίζουν ασφαλώς και αυτοί ότι η σημερινή κυβέρνηση που μεταβλήθηκε σε τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, γι’ αυτό και δεν προχώρησε σε δημοψήφισμα.

Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θέλει την Ελλάδα φορέα Ειρήνης και Συναδέλφωσης των λαών. Άλλωστε δεν βρέθηκε ποτέ ως σήμερα στο πλευρό δυνάμεων που απεργάζονται τον επιθετικό πόλεμο και την καταστροφή με βάση οποιαδήποτε ιδεολογήματα και δικαιολογίες.

Ο πόλεμος είναι για τους Έλληνες το απόλυτο Κακό. Εκτός κι αν δεχθούμε επίθεση, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να αμυνθούμε. Στην προκειμένη περίπτωση, οι πολεμικές βάσεις στη χώρα μας και τα Βαλκάνια δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λαών μας αλλά ξένα που δεν μας αφορούν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους Ας το έχουν υπ’ όψιν τους όσοι θα διεκδικήσουν την κυβερνητική εξουσία στις προσεχείς εκλογές».
newsbeast.gr


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Μίκης ΘεοδωράκηςΣΥΡΙΖΑΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία – Τι αισθάνονται οι πολίτες για τα κόμματα Αλέξη Τσίπρα και Μαρίας Καρυστιανού

15/02/2026 | 21:00
Featured

Συνάντηση Τσίπρα – Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο – Τι συζήτησαν

12/02/2026 | 18:03
Featured

Δημοσκόπηση RealPolls: Πρώτη με άνοδο και πάνω από 16 μονάδες διαφορά η ΝΔ

11/02/2026 | 19:00
Featured

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ, στο 14% το ΠΑΣΟΚ

09/02/2026 | 21:00 - Ενημέρωση 10/02/2026 | 01:04
Load More
Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση μνήμης για τους Ελληνες Εβραίους, στην Αθήνα ΒΙΝΤΕΟ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο Αντώνης Μανιτάκης

    89 shares
    Share 36 Tweet 22
  • ΔΥΠΑ 2026: 17.500€ σε 2.100 νέους – 400€ στον άνεργο, 13.416€ στον εργοδότη; Τα 5 κρίσιμα ερωτήματα

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Σεισμικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ για τα «μαϊμού» επιδόματα ΟΠΕΚΑ – Παραίτηση Χατζηδάκη, εισαγγελική έρευνα και πολιτικές αναταράξεις

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ 2026: Πώς υπολογίζεται η σύνταξη βήμα-βήμα – Ποιοι παίρνουν αναδρομικά Δημοσίου και πόσα

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Με επιτυχία και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν πριν λίγο τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του Παύλου Μαρινάκη στο Νέο Ψυχικό

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Τραμπ–Ελλάδα–ΗΠΑ: «Ποτέ ισχυρότερες σχέσεις» – Φρεγάτες, ΝΑΤΟ 5%, LNG και ναυπηγεία στο νέο σήμα προς Αθήνα

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:Εκπαιδευτικοί 2026: 5 κρίσιμα σημεία για τη σύνταξη επικουρική και ΕΑΣ έως 31 Αυγούστου

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch