: Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές που έβγαλε η Ελλάδα. Ο ιδιαίτερος τρόπος που τραγουδούσε να τον έκανε αγαπητό σε όλο τον κόσμο. Το πάθος που έβγαζε στα τραγούδια του μιλούσε κατευθείαν στην καρδιά των ακροατών.

Είδε για πρώτη φορά το φως της ημέρας στις 2 Απριλίου του 1948 σε ένα χωριό λίγο έξω από τα Τρίκαλα. Όταν τελείωσε την τρίτη γυμνασίου πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Αθήνα. Ο θείος του, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και όλα πήραν το δρόμο τους. Πριν προλάβει να τελειώσει το σχολείο ξεκίνησε να τραγουδάει σε μουσικές σκηνές.

Η γνωριμία του με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ήταν ο πρώτος που διέκρινε το μεγάλο ταλέντο του Μητροπάνου. Τον άκουσε να τραγουδάει σε μια εκδήλωση και τον παρότρυνε να πάει στην δισκογραφική εταιρία «Κολούμπια».

Πριν προλάβει να κλείσει τα 20, μπαίνει στο στούντιο για να ηχογραφήσει το πρώτο του άλμπουμ με όνομα » Θεσσαλονίκη». Μερικά χρόνια μετά θα συνεργαστεί με τον Δήμο Μούτση και τον Μάνο Ελευθερίου. Αυτές οι συνεργασίες αποδείχθηκαν σταθμός στην καριέρα του Δημήτρη Μητροπάνου. Οι τρεις τους κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Άγιο Φεβρουάριο».

Η καθιέρωση στο λαϊκό τραγούδι

Τα επόμενα χρόνια ήταν αυτά που τον έκαναν να καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου σαν κορυφαίος ερμηνευτής. Σε αυτό βοήθησαν οι δίσκοι «Δρόμος για τα Κύθηρα» του Γιώργου Κατσαρού και τα «Συναξάρια»του Γιώργου Χατζηνάσιου.

Ακολούθησαν δεκάδες συνεργασίες και επιτυχίες. Τα χρόνια περνούσαν, αλλά ο Δημήτρης Μητροπάνος συνέχισε να είναι αγαπητός ακόμα και σε νεότερες γενιές.

Ένα από τα περίεργα της καριέρας του Δημήτρη Μητροπάνου είναι το κεφάλαιο «συναυλίες». Παρά τη δεδομένα επιτυχία του, μέχρι το 2009 δεν είχε κάνει κάποια συναυλία σε ανοιχτό χώρο. Αυτή έγινε στο Ηρώδειο με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη του ηχογράφηση.

Το τραγούδι του ηχεί στον παράδεισο

Στις 17 Απριλίου του 2012 έπαθε έμφραγμα που ήταν αρκετό για να τον πάρει μακριά μας. Τουλάχιστον την φυσική του παρουσία γιατί τα τραγούδια του θα παραμείνουν πάντα εδώ. Η κληρονομία του είναι τόσο μεγάλη που θα συνεχίσει να μνημονεύεται όσο οι Έλληνες θα ακούνε μουσική, αναφέρει το pagenews.gr.