Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μητσοτάκης: 8 αλλαγές για την Ελλάδα του 2030 – Συνταγματική Αναθεώρηση, οικονομία, ΕΣΥ και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Παντελής Χαριτάκης από Παντελής Χαριτάκης
07/06/2026 13:18
Ενημερώθηκε: 07/06/2026 14:32:09
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
56
SHARES
119
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μητσοτάκης: Με φόντο τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τις εξελίξεις στην οικονομία και τις παρεμβάσεις σε Υγεία, Δημόσια Διοίκηση και αγορά εργασίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε μέσα από την κυριακάτικη ανάρτησή του να περιγράψει το πολιτικό και αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης έως το 2030.

Ρεπορτάζ: Παντελής Χαριτάκης 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tilegrafimanews.gr η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου δεν περιορίζεται στην τρέχουσα κυβερνητική θητεία, αλλά στοχεύει στη διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού και οικονομικού πλαισίου που θα επηρεάσει τη χώρα για την επόμενη δεκαετία.

Οι μεγάλες αλλαγές στο Σύνταγμα

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι προτάσεις για την αναθεώρηση κρίσιμων άρθρων του Συντάγματος. Η κυβέρνηση θέτει στο τραπέζι την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, την αναμόρφωση του πλαισίου ευθύνης υπουργών, την περαιτέρω ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, καθώς και τη σύνδεση της μονιμότητας στο Δημόσιο με διαδικασίες αξιολόγησης.

Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε ζητήματα που αφορούν την προστασία της κατοικίας, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη θεσμική θωράκιση της χώρας απέναντι στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι η δημιουργία ενός πιο σύγχρονου και ευέλικτου κράτους, ικανού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των επόμενων δεκαετιών.

Η οικονομία και το «μέρισμα» στους πολίτες

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην έξοδο της Ελλάδας από τη λίστα των χωρών με μακροοικονομικές ανισορροπίες, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως ιστορικής σημασίας.

Όπως υπογράμμισε, η ελληνική οικονομία εμφανίζει ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους και η αύξηση της απασχόλησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα καταγράφει σημαντική βελτίωση στους βασικούς δημοσιονομικούς δείκτες, γεγονός που ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι όσο ενισχύεται η οικονομία τόσο περισσότερα περιθώρια θα υπάρχουν για την επιστροφή του αναπτυξιακού μερίσματος στην κοινωνία, μέσω αυξήσεων εισοδημάτων, φορολογικών ελαφρύνσεων και κοινωνικών παρεμβάσεων.

Τι λένε οι πολιτικοί αναλυτές

Μιλώντας στο Telegraphmanews.gr, ο Έλληνας πολιτικός αναλυτής Γιώργος Σιακαντάρης εκτιμά ότι η κυβερνητική στρατηγική επιχειρεί να μεταφέρει τη δημόσια συζήτηση από την καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό θεσμικών αλλαγών.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πολιτικός επιστήμονας Pascal Boniface σημειώνει ότι η Ελλάδα επιδιώκει να παρουσιαστεί ως χώρα σταθερότητας σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει, οι κυβερνήσεις που συνδέουν τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις με την οικονομική σταθερότητα επιδιώκουν να δημιουργήσουν αίσθημα συνέχειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες.

Νέες παρεμβάσεις σε Υγεία και Δημόσιο

Παράλληλα, συνεχίζεται η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με νέες υποδομές, ανακαινισμένα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και εξειδικευμένες δομές για άτομα με άνοια και αυτισμό.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προχωρά στην επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε επιπλέον κλάδους της οικονομίας, ενώ μέσω της νέας πλατφόρμας politis.gov.gr οι πολίτες μπορούν πλέον να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την πορεία των αιτημάτων τους προς το Δημόσιο.

Το πολιτικό μήνυμα προς το 2030

Το βασικό μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η επόμενη τετραετία δεν θα κριθεί μόνο από τα οικονομικά αποτελέσματα αλλά και από τη δυνατότητα της χώρας να αποκτήσει πιο σύγχρονους θεσμούς.

Το εάν οι αλλαγές αυτές θα συγκεντρώσουν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις ή θα αποτελέσουν νέο πεδίο έντονης αντιπαράθεσης, θα φανεί τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, η αναφορά του πρωθυπουργού στην «Ελλάδα του 2030» δείχνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ανοίξει από τώρα τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα της χώρας, σε θεσμικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Μητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Εξετάζεται η μετακίνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη – Ποια ονόματα “παίζουν” στον ανασχηματισμό της Πέμπτης

06/06/2026 | 15:10
Featured

Μητσοτάκης για Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία ολόκληρης της χώρας

05/06/2026 | 21:13 - Ενημέρωση 06/06/2026 | 02:12
Featured

Το «ευχαριστώ» του Κυρανάκη σε Μητσοτάκη για τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ: Πάμε να κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών

05/06/2026 | 16:24
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026.  Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό Νίκο Τσάφο, οι ενεργειακές συμφωνίες μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε. και της σύμπραξης Chevron και HelleniQ Energy. Επιπλέον, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Θάνος Πετραλιάς παρουσίασαν το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού και των παράνομων τυχερών παιγνίων και τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του Δημοσίου και άλλες μισθολογικές και φορολογικές διατάξεις.   (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Featured

Μητσοτάκης: Χθες ήταν μια ιστορική μέρα, η πρώτη μέρα εθελοντικής στράτευσης γυναικών στην πατρίδα μας

05/06/2026 | 14:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛΑΣ: Νέα πολιτική πραγματικότητα στην Κεντροαριστερά – Οι αποφάσεις Φάμελλου και οι επόμενες εκλογές


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Δημοσκόπηση Prorata: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ και τέταρτο το ΠΑΣΟΚ

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Η μάνα του Αγίου Παϊσίου λυγίζει…! : Η Χριστίνα Παυλίδου μιλά για την πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής της

    384 shares
    Share 154 Tweet 96
  • Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

    214 shares
    Share 86 Tweet 54
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: De Minimis έως 80€/στρέμμα, αλώνια από αυτή την εβδομάδα +40 εκατ. ευρώ – Τι περιμένουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι

    718 shares
    Share 287 Tweet 180
  • Χατζηδάκης: Ο πολίτης δεν θα είναι πλέον στο σκοτάδι για την πορεία των υποθέσεών του με το Δημόσιο

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: Θα τιμωρηθούν όσοι επιδιώκουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα. Από τη δοκιμασία της Ορθοδοξίας θα προέλθει μεγάλο καλό

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Εξετάζεται η μετακίνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη – Ποια ονόματα “παίζουν” στον ανασχηματισμό της Πέμπτης

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch