Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Μητσοτάκης από Οδησσό: Επείγει η κατάπαυση του πυρός – Ειρήνη με τους όρους της Ουκρανίας

Newsroom από Newsroom
12/06/2025 19:00
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
62
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας στην Ουκρανία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Οδησσό στο περιθώριο της 4ης Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Η παρουσία μου εδώ στέλνει και ένα πολλαπλό μήνυμα στήριξης της Ουκρανίας σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία», ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο.

«Αυτό το οποίο επείγει είναι να πάμε σε μια κατάπαυση του πυρός, όπως την έχει αποδεχτεί ο Πρόεδρος Ζελένσκι αλλά δυστυχώς δεν την έχει αποδεχτεί ακόμα ο Πρόεδρος Πούτιν και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια ειρήνη, η οποία θα πρέπει να γίνει όμως με δίκαιους όρους, με τους όρους της Ουκρανίας, και όχι σε συνθήκες απόλυτης συνθηκολόγησης», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την ελληνική πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «το γεγονός ότι το ReArm Europe -όπως προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- γίνεται πια πραγματικότητα, οφείλεται και σε έναν βαθμό στη μεγάλη πίεση την οποία έχει ασκήσει διαχρονικά η ελληνική κυβέρνηση» και τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό ότι η Ευρώπη αντιλαμβάνεται πια ότι πρέπει να επενδύσει στην κοινή της άμυνα».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως οποιαδήποτε χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον τον κίνδυνο υβριδικού πολέμου/προπαγάνδας. «Είναι η νέα πραγματικότητα, την οποία θα πρέπει να διαχειριστούμε από εδώ και στο εξής».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:
Κώστας Ονισένκο: Κύριε Πρωθυπουργέ, πείτε μου καταρχάς, ποια είναι η γενική αίσθηση από αυτή τη Σύνοδο;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταρχάς θέλω να θυμίσω ότι αυτή η Σύνοδος μεταξύ των κρατών της Nοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ουκρανίας ήταν μια ιδέα της ελληνικής κυβέρνησης. H πρώτη Σύνοδος είχε λάβει χώρα στην Αθήνα, τον Αύγουστο του 2023 και καθιερώθηκε ως θεσμός και με μεγάλη χαρά βρίσκομαι για δεύτερη φορά στην Οδησσό. Όπως ξέρετε, η Οδησσός είναι μια πόλη η οποία είναι ταυτισμένη με την ελληνική ιστορία και κατά συνέπεια η παρουσία μου εδώ στέλνει και ένα πολλαπλό μήνυμα στήριξης της Ουκρανίας σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία.

Νομίζω ότι είναι κοινός τόπος ότι αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο επείγει είναι να πάμε σε μια κατάπαυση του πυρός, όπως την έχει αποδεχτεί ο Πρόεδρος Ζελένσκι αλλά δυστυχώς δεν την έχει αποδεχτεί ακόμα ο Πρόεδρος Πούτιν και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια ειρήνη, η οποία θα πρέπει να γίνει όμως με δίκαιους όρους, με τους όρους της Ουκρανίας, και όχι σε συνθήκες απόλυτης συνθηκολόγησης.

Κώστας Ονισένκο: Η ελληνική πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα φαίνεται ότι σιγά-σιγά γίνεται αποδεκτή και από άλλες χώρες. Θα δούμε κάποια πρακτικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταρχάς, το γεγονός ότι το ReArm Europe -όπως προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- γίνεται πια πραγματικότητα, οφείλεται και σε έναν βαθμό στη μεγάλη πίεση την οποία έχει ασκήσει διαχρονικά η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου η Ευρώπη να πάρει πιο σοβαρά τα ζητήματα της ευρωπαϊκής άμυνας.

Ήδη η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει την εθνική ρήτρα διαφυγής. Θα έχουμε 500 εκατομμύρια πρόσθετες δαπάνες που δεν θα συνυπολογίζονται στους στόχους του ελλείμματος για τον επόμενο χρόνο και εξετάζουμε και τα λοιπά χρηματοδοτικά εργαλεία για να δούμε αν και με ποιον τρόπο ενδεχομένως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ευρώπη αντιλαμβάνεται πια ότι πρέπει να επενδύσει στην κοινή της άμυνα. Όμως, δεν φτάνει αυτό. Έχουμε πει πολλές φορές ότι θα χρειαστεί και ένα συμπληρωματικό πρόσθετο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο, να δανειστεί η Ευρώπη δηλαδή όπως το έκανε και στην περίπτωση του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου να στηρίξει κοινά έργα, τα οποία αφορούν την Ευρώπη αμυντικά, συνολικά.

Δεν αρκούν μόνο οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή και το SAFE όπου ουσιαστικά μιλάμε για δάνεια, όχι επιχορηγήσεις, για να καλυφθεί το αμυντικό κενό το οποίο έχει η Ευρώπη σήμερα.

Κώστας Ονισένκο: Στη Σύνοδο ακούστηκε από διάφορες χώρες ο κίνδυνος υβριδικού πολέμου/προπαγάνδας. Θεωρείτε ότι και η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα στο μέλλον. Είναι κάτι το οποίο προφανώς απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Υπάρχουν πολλαπλές εκστρατείες παραπληροφόρησης, παρέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα των ευρωπαϊκών χωρών. Είναι η νέα πραγματικότητα, την οποία θα πρέπει να διαχειριστούμε από εδώ και στο εξής.

Και θα πρέπει προφανώς και οι ίδιοι οι πολίτες να είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένοι, πολύ πιο υποψιασμένοι και να ελέγχουν τις πληροφορίες οι οποίες διακινούνται από τα μέσα μαζικής δικτύωσης με κάποια σχετική ευθυκρισία. Για να το πω πολύ απλά, να μην πιστεύουμε πάντα από την πρώτη στιγμή οτιδήποτε βλέπουμε και οτιδήποτε μπορεί να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.

Πηγή: skai.gr


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης: Απολογισμός επταετίας με αιχμές κατά της αντιπολίτευσης – Το σχέδιο έως το 2030 και οι νέες κυβερνητικές προτεραιότητες

28/06/2026 | 13:17
Featured

ΔΕΘ 2026: Το πακέτο των φοροελαφρύνσεων που θα κρίνει το πολιτικό και οικονομικό στοίχημα της κυβέρνησης

28/06/2026 | 10:13
HOT NEWS

Alex Rasov

27/06/2026 | 23:45
Featured

Bίντεο Μητσοτάκη με τον πρώτο Έλληνα αστροναύτη

27/06/2026 | 12:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

"Στροφή στα δεξιά", παντού!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει στο 29,4% η ΝΔ, ενισχύεται και η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Πέφτει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ, σε πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη είχε η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – “Τον συγχάρηκα για το νέο του ρόλο ως Γραμματέας της ΝΔ”

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Μαρινάκης για Τσίπρα: Κάνει τον κιμπάρη με τα λεφτά των άλλων»

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Βενεζουέλα: Δραματικές εικόνες μετά τον διπλό σεισμό, συγκλονιστικά πλάνα από drone – 920 οι νεκροί

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ανδρουλάκης: «Δεσμευόμαστε για μια ενιαία αρχή καταναλωτή, που θα ελέγξει την ακρίβεια σε κάθε κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας»

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • NYT: Οι ασάφειες στη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν «στοιχειώνουν» τις προσπάθειες για ειρήνη

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Σεισμός στην Ελλάδα: Τα 5 κρίσιμα ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες – Τι λένε σεισμολόγοι από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Ελλάδα

    177 shares
    Share 71 Tweet 44
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch