Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους

TechTeam από TechTeam
25/11/2020 15:20
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Επέλεξα να μιλήσω σήμερα στην βουλή σε μια στιγμή δύσκολης μάχης με την πανδημία για ένα σημαντικό νομοσχέδιο που προσθέτει ακόμα μια δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της. Το νομοσχέδιο υπηρετεί και έναν κεντρικό στόχο κυβέρνησης: την συνέχιση ελάφρυνσης νοικοκυριών και συνέχιση ελάφρυνσης επιχειρήσεων.

Βρίσκομαι εδώ για να δείξω ότι το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες κορωνοϊού. Δεν περιορίζονται οι μεταρρυθμίσεις μας. Απόδειξη ότι ακολουθεί στην Βουλή κρίσιμο νομοσχέδιο για επαγγελματική εκπαίδευση και απαντά σε πραγματικά ζητούμενα της αγοράς εργασίας.

Ακολουθεί το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο το οποίο λύνει τολμηρά, χρόνια προβλήματα όπως οι παρεκκλίσεις από την εκτός σχεδίου δόμηση. Θα ακολουθήσει νομοσχέδιο και για τον εκσυγχρονισμό πλαισίου δημόσιων συμβάσεων. Είναι πλευρές του κυβερνητικού έργου που είχαμε παρουσιάσει προεκλογικά, είχα ανακοινώσει στην ΔΕΘ. Παρά τις πολλές δυσκολίες και την εξαιρετικά προβληματική συγκυρία η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στην συμφωνία της με τους πολίτες και μιλά την γλώσσα αλήθειας.

Πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε την παρουσίαση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας Το προσχέδιο έχει ήδη σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το υλικό έχει αναρτηθεί σε διαβούλευση. Λίγο πριν κατατεθεί το οριστικό σχέδιο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα έρθει και στην εθνική αντιπροσωπεία για να συζητηθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Το νομοσχέδιο που συζητούμε αποσκοπεί στην αντοχή και συνοχή κοινωνίας. Παρέχει ασπίδες σε ευάλωτους και συνεχίζει με σταθερά βήματα στο δρόμο κεντρικής στρατηγικής μας κατεύθυνσης: οι πολίτες να απαλλάσσονται σταδιακά από τα βάρη και παράλληλα να τονώνεται η απασχόληση. Κεντρικός στόχος η νέα αποκλιμάκωση των βαρών εργαζόμενων και εργοδοτών.

Γνωρίζουμε από όλες τις έρευνες ότι το μη μισθολογικό κόστος στην πατρίδα μας παραμένει δυσανάλογα μεγάλο. Αποθαρρύνει επενδύσεις και ενθαρρύνει εισφοροδιαφυγή. Συνεπώς κάθε μείωση του μη μισθολογικού κόστους διευκολύνει επενδύσεις κα ενισχύει το πορτοφόλι εργαζόμενων Σωρευτικά οι εισφορές μειώνονται 3,9%.

Ωφελεί σχεδόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενους. Ετήσιο κέρδος 228 ευρώ για μισθωτό των 1000 ευρώ, 456 ευρώ για μισθωτό των 2000 ευρώ. Ανάλογη κλιμάκωση θα έχουν και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εξαιρετικά σημαντική η παρέμβαση ειδικά για μισθωτή εργασία που χτυπήθηκε από την πανδημία και πρέπει να κάνουμε πιο ελκυστική για να δημιουργήσουμε καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης.

Φαντάζομαι ότι όλα τα κόμματα μιλούν με μεγάλες και μικρές συνδικαλιστικές ενώσεις, τις παραγωγικές δυνάμεις που λένε ότι η μείωση εισφορών είναι πολύ σημαντική ίσως πιο σημαντική από τις φορολογικές ελαφρύνσεις. Η κυβέρνηση είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της γι’ αυτό και έχει προχωρήσει και σε μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και άλλες διατάξεις όπως ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών.

Διευκολύνονται περισσότεροι από 800.000 ασφαλισμένοι και διευθετείται για 1,5 εκατ. εργαζόμενους η πολύπλοκη διαδικασία υπολογισμού εισφορών.

Για το Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους. Σε αυτούς εντάσσονται για πρώτη φορά άστεγοι συμπολίτες μας αλλά και γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας. Ίσως είναι συμβολικό ότι ψηφίζεται σήμερα που είναι η παγκόσμια ημέρα εξάλειψης βίας κατά γυναικών και καλύπτουμε αυτό το κενό.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Είναι μηχανισμός στήριξης πιο αδύναμων που δοκιμάζονται. Θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενισχύθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατοχυρώθηκε συνταγματικά από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τώρα διπλασιάζουμε το επίδομα του Δεκεμβρίου.

Με το νομοσχέδιο ειδική μέριμνα λαμβάνεται και για επαγγελματίες επιστημονικών κλάδων με εφάπαξ οικονομική ενίσχυση.

Επεκτείνεται το καθεστώς αναστολής συμβάσεων.

Τέλος αναθεωρείται το πλαίσιο για περιστασιακή εργασία ανέργων ή μακροχρόνια ανέργων που θα διατηρούν τα δικαιώματα έστω και αν εργάστηκαν για λιγότερες από 70 ημέρες

Το νομοσχέδιο πλαισιώνουν μια σειρά από διατάξεις που αφορούν ευάλωτους συμπολίτες μας.

Αφορούν ζητήματα που δεν απασχολούν τα μίντια. Όμως αυτή την κυβέρνηση την απασχολούν όλες οι όψεις της κοινωνίας. Διπλασιάζεται η σύνταξη τέκνων που έχουν χάσει και δύο γονείς. Ενισχύονται οι συμπολίτες μας με κυστική ίνωση ενισχύεται το πρόγραμμα στέγαση και εργασία για αυτόνομη διαβίωση και εξασφαλισμένη εργασία στα μέλη τους

Παρατείνονται οι προθεσμίες για κατάθεση αίτησης επιδόματος γέννησης και το πρόγραμμα ενισχύεται για το 2021 με ακόμα 37 εκατ. ευρώ

εύχομαι να με διαψεύσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, όμως έως τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να εκφέρει ουσιαστική πρόταση.

Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με την μείωση εισφορών με την αύξηση εγγυημένου εισοδήματος. Το μόνο που ακούμε είναι «όχι» σε κάθε κυβερνητική πρόταση και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πάντα τα διπλάσια από όσα ανακοινώνει η κυβέρνηση. Είναι πολύ εύκολο να παίρνεις αυτά που δίνει η κυβέρνηση και να τα πολλαπλασιάζεις. Αυτή η φόρμα δεν δουλεύει και δεν βοηθά να χτίσετε αξιοπιστία καθώς η κοινωνία αναζητά σαφή πολιτικό λόγο. Το δικό μας βλέμμα δεν είναι στραμμένο στην αντιπολίτευση αλλά στην κοινωνία και την μάχη κατά της πανδημίας.

Οι ρυθμίσεις νομοσχεδίου αποτελούν ψηφίδες που δίπλα σε άλλες δράσεις δημιουργούν ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική. Έχουν ιδεολογικό πρόσημο τα μέτρα και αποτελούν καθρέπτη του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε κυβερνητικό έργο. Απέναντι στον κορωνοϊό προκρίναμε την δημόσια υγεία. Στηρίξαμε έμπρακτα και όχι στα λόγια το ΕΣΥ. Έτσι και απέναντι στις συνέπειες προκρίνουμε την στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων.

Οι κόσμοι της παραγωγής και εργασίας οφείλουν να συναντηθούν για αμοιβαία ευημερία και αυτή είναι η πολιτική μας. Δεν της δίνω ιδεολογικό προσανατολισμό.

Είναι πολιτικά δίκαιη και στρέφει το βλέμμα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Διαπνέεται από εθνική ματιά και το συνολικό καλό της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και πάνω από όλα ενωμένοι».

Ετικέτες: ΒουλήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

28/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

27/06/2025 | 23:45
Featured

Η σύσκεψη Μητσοτάκη και η απόφαση παραίτησης Βορίδη και τριών υφυπουργών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

27/06/2025 | 17:47
Featured

Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

27/06/2025 | 15:15
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μεταναστευτικό: Κοινό υπόμνημα Μητσοτάκη, Κόντε, Σάντσεθ, Αμπέλα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    768 shares
    Share 307 Tweet 192
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    407 shares
    Share 163 Tweet 102
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    371 shares
    Share 148 Tweet 93
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    351 shares
    Share 140 Tweet 88
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    336 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1153 shares
    Share 461 Tweet 288
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    267 shares
    Share 107 Tweet 67
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch