Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μητσοτάκης: Ενστάσεις από Τσίπρα για ΗΠΑ – Συμφωνία Γεννηματά για τα Εθνικά – Διαφώνησαν για τον εκλογικό νόμο

TechTeam από TechTeam
11/01/2020 06:52
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η αυλαία των συναντήσεων άνοιξε χθες στις 12 όταν την πόρτα του γραφείου του πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Πριν το κατ’ ιδίαν τετ-α-τετ των δύο ανδρών προηγήθηκε σύντομος «χαλαρός» διάλογος – στον ενικό – μπροστά στις κάμερες . Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να προσφέρει χρηστικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του τζετ λαγκ στον πρωθυπουργό.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή προκειμένου να τους παρουσιάσει τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους δεν δήλωσε προβληματισμένος από το κλίμα της συνάντησης αλλά από τις εξελίξεις. Σε σχέση με το θέμα του ΠτΔ εκτίμησε πως ο κ. Μητσοτάκης ζυγίζει τις καταστάσεις και ερωτηθείς αν ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει πιθανότητες τόνισε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις αντιδράσεις.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Τσίπρας σε δήλωση του εμφανίστηκε προβληματισμένος από την εκκωφαντική – όπως τη χαρακτήρισε – σιωπή του Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας το «πάγωμα» της αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας με ΗΠΑ.

Το προβλήματισμό του για την εκκωφαντική – όπως τη χαρακτήρισε – σιωπή του Ντόναλντ Τραμπ για τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις εξέφρασε με δήλωση του μετά το τετ-α-τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε: «Ζήτησα λοιπόν από τον Πρωθυπουργό να αναστείλει τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μέχρις ότου εξασφαλισθεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε θα στηρίξει την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων ωστόσο εξήγησε: «Περιμένουμε ωστόσο μία σοβαρή τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα της αγοράς των f-35 σε σχέση με το κόστος, καθώς δεν πρέπει να επαναλάβουμε μια αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών, τώρα που βγήκαμε από την κρίση».

Συμφωνία Γεννηματά για Εθνικά, διαφωνία για εκλογικό νόμο

Ο πρώτος κύκλος των επαφών του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς έκλεισε χθες γύρω στις 2 το μεσημέρι όταν ολοκληρώθηκε το τετ-α-τετ με τη Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Μητσοτάκης στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες καλωσόρισε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ με την ίδια να δείχνει εξ αρχής τις προθέσεις της επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

«Είναι ώρα να συνεννοηθούμε, δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες, μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και συνέχισε:

«Να γνωρίζουν όλοι-και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ. Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως, με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο. Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις. Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Να μην ξεχνά η Κυβέρνηση ότι η Εθνική Ομοψυχία προϋποθέτει Κοινωνική συνοχή και ενότητα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε»

Στα μαχαίρια Μαξίμου-ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά μετά την συνάντηση

Με δηκτικό τρόπο σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα.

“Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας” ανέφεραν και πρόσθεσαν:

“Επιπλέον, κάνει λάθος να ζητά την αναστολή της «αναβάθμισης της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ», την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας.
Προξενεί μάλιστα εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας”.

Απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Δεν είναι δίνω χωρίς να παίρνω, είναι δίνω και παίρνω», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε πηγές του Μ. Μαξίμου. «Ας ελπίσουμε», προσθέτουν, «αυτό το έλλειμμα κατανόησης να μην έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια».

Νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι «ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας».

Χαρακτήρισαν επίσης, λανθασμένο το αίτημα του κ. Τσίπρα για αναστολή της αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που όπως τονίζουν «η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών της». Μάλιστα υπογράμμιζαν πως «ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του», καθώς όπως λένε, ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜητσοτάκηςπολιτικοί αρχηγοί

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Στο επίκεντρο ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το 2030, η συσπείρωση και η ενότητα

14/05/2026 | 08:00
HOT NEWS

Alex Rasov

13/05/2026 | 23:45
Featured

Σε τροχιά Συνεδρίου η ΝΔ

13/05/2026 | 21:31
Featured

Μητσοτάκης: Επικίνδυνο προηγούμενο η κρίση στο Στενό του Ορμούζ

13/05/2026 | 18:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Αυτός είναι ο νέος εκλογικός νόμος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Όλο το σχέδιο ΑΑΔΕ για αγρότες – Βασική ενίσχυση, de minimis και σαρωτικοί έλεγχοι

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΚΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Τέλος το πρόωρο καλοκαίρι – Επιστρέφουν μπόρες, καταιγίδες και ανοιξιάτικη αστάθεια στην Ελλάδα

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Η ΝΔ «διαβάζει» Τσίπρα, ΠΑΣΟΚ και δεύτερες κάλπες – Σκληρό restart Μαξίμου για συσπείρωση ψηφοφόρων

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ: Τι λέει η Εκκλησία-Προσευχή

    99 shares
    Share 40 Tweet 25
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταλογισμοί σε χαμηλοσυνταξιούχους ΟΓΑ και ψαλίδι έως 22% σε συντάξεις – αναδρομικά και ΕΑΣ 

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ έως τέλος 2026: Βόλοι στα αιγοπρόβατα, 2,2 δισ. ενισχύσεις και νέα επιδότηση λιπασμάτων

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Πιερρακάκης στον Ανδρουλάκη: «Με τον κ. Τσίπρα πλειοδοτείτε στην τοξικότητα για τη δεύτερη θέση»

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch