Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Μητσοτάκης: Η δημόσια διοίκηση μπορεί να κάνει ψηφιακά άλματα

TechTeam από TechTeam
20/12/2021 21:30
Ενημερώθηκε: 20/12/2021 21:32:14
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους αποτελεί σήμερα το σημείο εκείνο, που συγκεντρώνει θετικά πρόσημα αξιολόγησης από το σύνολο της κοινωνίας, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτησή του με την πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ στο πλαίσιο του Digital Economy Forum 2021.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «αποδείξαμε πως η ελληνική δημόσια διοίκηση μπορεί να κάνει ψηφιακά άλματα, που φάνταζαν αδύνατα πριν από κάποιο χρονικό διάστημα. Τη σύσταση του συγκεκριμένου υπουργείου σχεδιάζαμε δύο χρόνια πριν από τις εκλογές. Η απλοποίηση των διαδικασιών συνενώνεται με το gov.gr.

Επίσης έσπασαν όλα τα στεγανά των Υπουργείων και τώρα όλα θέλουν να συνεργάζονται με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης γιατί πλέον έχουν όφελος από αυτό. Τώρα πλέον η Ελλάδα έχει καταφέρει να μπει στον παγκόσμιο χάρτη σημαντικών επενδύσεων, καθώς εγχώρια και ξένα κεφάλαια αντελήφθησαν πως ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Θέλω να χαιρετίσω τη σημαντική κινητικότητα που καταγράφεται στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων».

«Θα δουλέψουμε πολύ και στην κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων γιατί ψηφιακές δεξιότητες θα πρέπει να έχει πάνω από όλα το ίδιο το Κράτος και για να ρυθμίζει τα του οίκου του. Οφείλουμε να δείξουμε ισχυρά σημάδια εξωστρέφειας. Όσο ενισχύεται το brand Ελλάδα τόσο πιο εύκολη θα είναι η δική σας δουλειά να διεκδικήσετε δουλειές και στο εξωτερικό. Η δυνατότητα των νεοφυών επιχειρήσεων να προσελκύουν Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό, δημιουργεί γέφυρες με τις ξένες αγορές κεφαλαίων. Όσο έχουμε ιστορίες επιτυχίας από το οικοσύστημα των startups, ήτοι πολύ μεγάλες αποτιμήσεις και εξαγορές από μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού τόσο περισσότερα παιδιά θα τολμούν να μπουν στον κόσμο της καινοτομίας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως δυστυχώς δε μας έχει αφήσει ακόμη προσφέρει ευκαιρίες, όπως η προσέλκυση ψηφιακών νομάδων. «Η γρήγορη διασυνδεσιμότητα είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για να “παίξουμε μπάλα” σε αυτό το γήπεδο, ώστε να προσελκύσουμε και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και μεμονωμένους εργαζομένους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μπορούμε να εξάγουμε και εμείς ψηφιακή τεχνογνωσία e-government, και πίσω από αυτό να έλθουν και επιχειρήσεις να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Αυτό το έχουμε πετύχει γιατί έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η μεγάλη επανάσταση στον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι η διαλειτουργικότητα, που σημαίνει πως άπαντες πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να δουλέψουν μαζί. Κανείς δεν είναι αποκλειστικός ιδιοκτήτης ούτε συστημάτων, ούτε δεδομένων, ιδίως σε μία κυβέρνηση που της αρέσει η λογική των ανοιχτών δεδομένων, πράγμα, που έχουμε κάνει και για τα δεδομένα της πανδημίας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν δική μας ιδέα»
Μιλώντας για την πρόσβαση στην τεχνολογία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα πρέπει να είναι με καλές τιμές και καλές ταχύτητες.

«Επιπλέον, η πρόσβαση στην τεχνολογία θα πρέπει να διασφαλίζει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Θα πρέπει κάποιος να είναι τυφλός για να μην βλέπει πόσο θετική επίδραση έχει η τεχνολογία στην δημόσια υγεία. Το κράτος οφείλει να παίξει το ρόλο του καταλύτη, να ρυθμίζει δηλαδή το πλαίσιο της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Δεν μπορώ να φανταστώ πολιτική ηγεσία που να μην αντιλαμβάνεται που πηγαίνει η τεχνολογία και να μην προσαρμόζει τις πολιτικές της στις αλλαγές της τεχνολογίας. Η χώρα γίνεται ήδη διεθνής κόμβος ψηφιακής τεχνολογίας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιώσει την εικόνα της διεθνώς. Για παράδειγμα το ζήτημα του ψηφιακού πιστοποιητικού ήταν δική μας ιδέα. Πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πλέον είναι μία ευρωπαϊκή επιτυχία. Όσο ακούγεται η Ελλάδα ως παραγωγός καινοτομίας τόσο πιο εύκολα θα γίνει η Ελλάδα ένα digital hub και από αυτό να είναι ωφελημένοι εργαζόμενοι και επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας είναι στην πραγματικότητα και κατ ουσίαν κοινωνικοί εταίροι. Έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Δυνατότητα θεσμικής συνεργασίας υπάρχουν πάντα. Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική ότι το Κράτος έχει μία πίτα και όλοι διεκδικούν ένα κομμάτι της. Θα πρέπει να αρπάξουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Το αφήγημα των μεγάλων έργων καλλιεργεί ο Μητσοτάκης – Πακέτο 2 δις στην ΔΕΘ

02/07/2026 | 21:31
Featured

Το ευχαριστώ της Γκίλφοϊλ στον Μητσοτάκη για την εκδήλωση στο Μαξίμου για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

02/07/2026 | 21:00
Featured

Μήνυμα για τα 250 χρόνια από την Αμερικανική Ανεξαρτησία δημοσίευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

02/07/2026 | 16:13
Featured

Μητσοτάκης για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα: «Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων»

02/07/2026 | 10:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πολύ μακριά νυχτωμένοι!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Δεν σας φοβόμαστε»: Συγκέντρωση στο «Ιπποκράτειο» στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΟΣΔΕ 2026: Άνοιγμα έως 15 Ιουλίου και δηλώσεις μέχρι 30 Σεπτεμβρίου – Πληρωμές τον Ιούλιο και προκαταβολή τον Οκτώβριο

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Δολοφονία Βάγιας Νέστορα: Στα διεθνή πρακτορεία η τραγωδία της Θεσσαλονίκης – Μήνυμα μηδενικής ανοχής από την κυβέρνηση

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2026: Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις και νέα προπληρωμένη κάρτα για επιδόματα –

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ 2026: Έρχονται μειώσεις στην ΕΑΣ έως 50%, νέα δεδομένα στις επικουρικές – Ποιοι κερδίζουν, 7 παραδείγματα

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Το ευχαριστώ της Γκίλφοϊλ στον Μητσοτάκη για την εκδήλωση στο Μαξίμου για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΝΕΑ ΔΥΠΑ: 8.000 νέες θέσεις για ανέργους 55+ και αιτήσεις στις ΣΑΕΚ – Τα δύο προγράμματα που ανοίγουν νέες ευκαιρίες εργασίας

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch