Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μητσοτάκης με Αμερικανούς Γερουσιαστές

TechTeam από TechTeam
06/09/2021 17:38
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την πεποίθησή του ότι οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο δυνατές σε όλα τα επίπεδα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Τζον Όσοφ και Κρις Μέρφι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τους Γερουσιαστές περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την κατάσταση το Αφγανιστάν.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός είχε τον ακόλουθο διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι μεγάλη μου χαρά που είστε εδώ. Πιστεύω πως αυτή η σχέση γίνεται όλο και πιο δυνατή σε όλα τα μέτωπα: στην ασφάλεια, την άμυνα, τη γεωπολιτική, την ενέργεια, την οικονομία. Προσβλέπω στη συζήτησή μας για το πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας. Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά που είστε εδώ.

Κρις Μέρφι: Κύριε Πρωθυπουργέ σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη φιλοξενία σας. Αυτό είναι το πρώτο μου ταξίδι στην Ελλάδα, μολονότι εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζω τις διμερείς σχέσεις των χωρών μας.

Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ με τον Γερουσιαστή Ossof, η οικογένεια του οποίου έχει ιστορικούς οικογενειακούς δεσμούς με την Ελλάδα. Ήρθαμε στην Αθήνα από τον Κόλπο της Σούδας, όπου περάσαμε μέρος της χθεσινής ημέρας και είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε από κοντά την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτησή μας, ως προς τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αλλά και το πώς θα ενισχυθεί περαιτέρω η οικονομική μας σχέση.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη χαρά η ανάκαμψη (comeback) της χώρας σας υπό την ηγεσία σας. Γνωρίζουμε πως σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και να διαμορφώσουν εταιρικές σχέσεις εδώ. Προσβλέπουμε λοιπόν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Τζον Όσοφ: Ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου να σημειώσω, κ. Πρωθυπουργέ, ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα να βρίσκομαι εδώ. O παππούς μου πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης με το Εκστρατευτικό Σώμα των Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC), ήταν αιχμάλωτος πολέμου, στη συνέχεια πολέμησε με την ελληνική αντίσταση και αργότερα επέστρεψε στην Αθήνα ως διπλωμάτης της Αυστραλίας.

Η μητέρα μου λοιπόν πήγε στο γυμνάσιο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία για μένα αυτή η επίσκεψη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πραγματικά συναρπαστική ιστορία. Χαίρομαι που είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το νησί από όπου κατάγομαι. Όπως πιθανόν σας είπε και ο Πρέσβης (Geoffrey Pyatt), το οικογενειακό μας σπίτι βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Κόλπο της Σούδας.

Μπορείς να δεις τις εγκαταστάσεις και κάθε φορά που έρχεται ένα μεγάλο πλοίο είναι ορατό από το σπίτι. Αλλά αυτή είναι μία μόνο παράμετρος της σχέσης μας, η οποία γίνεται πραγματικά όλο και πιο δυνατή μέρα με την ημέρα. Είναι μεγάλη μου χαρά που είστε εδώ.

Τι είπε ο Μητσοτάκης στους Αμερικανούς Γερουσιαστές

Ποια θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο
Κατά τη συνάντηση υπήρξε κοινή διαπίστωση για το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Αθήνας – Ουάσιγκτον, ενώ διερευνήθηκαν περαιτέρω δυνατότητες για την επέκταση και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε τομείς όπως η αμυντική συνεργασία, οι επενδύσεις σε στρατηγικές υποδομές και η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Ακόμα, συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο κράτος και στην οικονομία.

Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε στους συνομιλητές του τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και μέσω της συνεργασίας με κοινούς εταίρους, όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης
υπογράμμισε την ανάγκη όσοι εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, στη συνάντηση, για την πορεία του Νομοσχεδίου για την Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας στο αμερικανικό Κογκρέσο, νομοσχέδιο το οποίο θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ελληνοαμερικανική συνεργασία. Εξετάστηκε ακόμη η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, οι συζητήσεις για την ανανέωση της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, η Διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο Επικεφαλής Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Ετικέτες: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

07/10/2025 | 23:45
Featured

Μητσοτάκης: Έχουμε εθνικό χρέος να μην ζήσουμε ποτέ ξανά περιπέτειες από ψέματα και αυταπάτες

07/10/2025 | 20:40 - Ενημέρωση 08/10/2025 | 05:17
Featured

Μητσοτάκης για την επέτειο της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ: Στεκόμαστε σθεναρά κατά του μίσους και της βίας

07/10/2025 | 14:34
Featured

Μητσοτάκης: Πετύχαμε σημαντική πρόοδο στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας

06/10/2025 | 19:40
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σοκ- Πέθανε ο Ζαν Πολ Μπελμοντό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα: «Ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου» – Τα 5 ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  • Διπλό φονικό στη Μεσσηνία: Άφαντος ο δράστης – Τα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. και η έξαρση εγκληματικότητας που ανησυχεί τις αρχές

    256 shares
    Share 102 Tweet 64
  • Από την “κινητικότητα” στις… νέες “Πρέσπες”!

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΝΕΑ -ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Αναδρομικά έως 7.840€ μέχρι Ιανουάριο 2026 – Τι αλλάζει σε ΕΑΣ και επικουρικές συντάξεις 

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
  • Γαλλία: Γιατί παραιτήθηκε ο Λεκορνί μετά από 27 ημέρες πρωθυπουργίας – Τι έπεται

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • Γιορτή σήμερα 7 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

    129 shares
    Share 52 Tweet 32
  • ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ 1.212 προσλήψεις σε Πυροσβεστική – Λιμενικό και 500 θέσεις ανέργων από τη ΔΥΠΑ – Προθεσμία έως 6 Οκτωβρίου

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch