Την δέσμευση του ότι με την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία το άσυλο θα καταργηθεί, όπως και ο νόμος Παρασκευόπουλου επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021-Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία» που διοργανώνει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων να μπει τέλος σε αυτό το καθεστώς της ανομίας. Και αυτή η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχει ξεφύγει τελείως. Το άβατο έχει κάνει αβίωτη τη ζωή των κατοίκων. Έχει έρθει η ώρα όλη η κοινωνία να πει ως εδώ”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα άβατα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα τελειώσουν. Όπως και το άσυλο. Θα καταργηθεί. Δε θα αλλάξει. Και το Πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι ελεύθεροι χώροι. Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου, που απελευθέρωσε χιλιάδες εγκληματίες. Διαχωρισμός κρατουμένων με τους σκληρούς ποινικούς και τρομοκράτες που θα μπουν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Θα επανιδρύσουμε την ομάδα Δέλτα. Θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ. Δεν αρκεί να μένουμε απλά στην καταδίκη. Ερχόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις. Το πεδίο της ασφάλειας θα είναι το πρώτο που θα δοκιμαστεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».