Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Μητσοτάκης: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός και επέκταση Μετρό αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη – Όλες οι εξαγγελίες

Παντελής Χαριτάκης από Παντελής Χαριτάκης
30/08/2026 13:30
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
61
SHARES
129
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μητσοτάκης: Την προκήρυξη, έως το τέλος του 2026, του διαγωνισμού για την ανάπλαση του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις υποδομές, την οικονομία και την κοινωνική πολιτική.

Ρεπορτάζ: Παντελής Χαριτάκης – tilegrafimanews.gr 

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, με αιχμή την επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά και την προετοιμασία νέων έργων στη δυτική πλευρά της πόλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του Μετρό «ένα χρωστούμενο λιγότερο» προς τους Θεσσαλονικείς, υπενθυμίζοντας ότι η κατασκευή του παρέμενε για περίπου τέσσερις δεκαετίες μία από τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες της πόλης.

Πέντε νέοι σταθμοί στην Καλαμαριά

Η επέκταση προς την Καλαμαριά προσθέτει πέντε νέους σταθμούς και 4,78 χιλιόμετρα γραμμής. Το συνολικό δίκτυο προσεγγίζει πλέον τα 15 χιλιόμετρα, ενώ η διαδρομή από τη Μίκρα μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό εκτιμάται ότι θα πραγματοποιείται σε περίπου 25 λεπτά.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, η επέκταση μπορεί να εξυπηρετεί επιπλέον 63.000 επιβιβάσεις καθημερινά και να περιορίσει την κυκλοφορία κατά περίπου 12.000 αυτοκίνητα. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Καλαμαριά δεν αποτελεί το τέλος του σχεδιασμού, καθώς αρχίζουν οι πρόδρομες μελέτες για την επέκταση του δικτύου προς τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, έως το τέλος του έτους αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη συνολική ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Η παρέμβαση συνδέεται με τον ευρύτερο σχεδιασμό αναβάθμισης των μεταφορών και της δυτικής εισόδου της πόλης.

Στο κυβερνητικό πακέτο περιλαμβάνονται ακόμη η ανάπλαση της ΔΕΘ και η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 120 στρεμμάτων, η παραχώρηση ακινήτων στον Δήμο για 600 νέες θέσεις στάθμευσης και η επανάχρηση του συγκροτήματος του Αγίου Μηνά.

Προβλέπονται επίσης η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στον λόφο της Τούμπας, η δημιουργία χώρου πρασίνου και αθλητισμού στην Αγία Φωτεινή και η κατασκευή κλειστού γηπέδου 2.000 θέσεων στους χώρους του ΑΠΘ. Δώδεκα κτηριακά συγκροτήματα του Πανεπιστημίου πρόκειται να αναβαθμιστούν, ενώ ο ΟΦΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει την ευθύνη για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.

Επενδύσεις 5,75 δισ. ευρώ στη Δυτική Μακεδονία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ενεργειακή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας, μετά την επίσκεψή του σε Φλώρινα και Κοζάνη. Η ΔΕΗ σχεδιάζει επενδύσεις συνολικού ύψους 5,75 δισ. ευρώ έως το 2030, σε φωτοβολταϊκά πάρκα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, πράσινο υδρογόνο και νέες τεχνολογικές υποδομές.

Στον Άγιο Δημήτριο σχεδιάζεται η δημιουργία Mega Data Center, ενώ τα ενεργειακά έργα εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν περισσότερες από 1.800 θέσεις κατά την κατασκευή και περίπου 700 μόνιμες θέσεις κατά τη λειτουργία τους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι η μετάβαση από τον λιγνίτη σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο δεν είναι εύκολη. Όπως σημείωσε, ζητούμενο είναι οι κάτοικοι της περιοχής να μπορούν να παραμείνουν και να σχεδιάσουν το μέλλον τους στη Δυτική Μακεδονία με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο απολογισμός του Ταμείου Ανάκαμψης

Σημαντικό μέρος της ανασκόπησης αφιερώθηκε στην ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» αξιοποιήθηκε πλήρως, χρηματοδοτώντας επενδύσεις και επιταχύνοντας μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν για χρόνια.

Επικαλούμενος τον κυβερνητικό απολογισμό, ανέφερε ότι η συμβολή του προγράμματος στο πραγματικό ΑΕΠ έφθασε τις 11 μονάδες, δημιουργήθηκαν 550.000 θέσεις εργασίας και οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 60%.

Οι 74 μεταρρυθμίσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την ψηφιοποίηση του Δημοσίου, τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS, την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, το Κτηματολόγιο, την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και την αναβάθμιση υποδομών υγείας και παιδείας.

Την επόμενη περίοδο τη σκυτάλη παίρνει το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, με πόρους 5,3 δισ. ευρώ έως το 2032. Το ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνει 25 παρεμβάσεις για περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά και 70.000 μικρές επιχειρήσεις.

Συντάξεις, τιμές και ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση της καταβολής των νέων συντάξεων χηρείας για περισσότερους από 8.500 δικαιούχους. Παράλληλα, περίπου 75.000 συνταξιούχοι δεν θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά ποσά.

Από την 1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε εφαρμογή μειώσεις τιμών από 5% έως 7% σε βασικά προϊόντα, τρόφιμα και σχολικά είδη, για διάστημα δύο έως τεσσάρων μηνών. Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι η πρωτοβουλία δεν αντιμετωπίζει συνολικά την πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά, έκανε όμως λόγο για χειροπιαστή ανακούφιση.

Κλείνοντας, προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου αναμένονται νέες ανακοινώσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και τη στήριξη των πολιτών.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Μητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για την ακρίβεια αυξημένο επίδομα θέρμανσης και «φρένο» στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

18/10/2026 | 13:00
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη στις Βρυξέλλες

16/10/2026 | 18:00
Featured

Η Ευρώπη χωρισμένη σε στρατόπεδα και χωρίς αποφάσεις για ενέργεια και προϋπολογισμό: Το κείμενο συμπερασμάτων και οι παρεμβάσεις Μητσοτάκη

16/10/2026 | 11:00
Featured

Κερδισμένος ο Μητσοτάκης από την κόντρα Ανδρουλάκη – Τσίπρα

15/10/2026 | 21:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Επίθεση από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για ιδιωτικό χρέος και Ταμείο Ανάκαμψης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • 41χρονος πιλότος Canadair και 58χρονος θεολόγος τα δύο θύματα από τη συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Ο Λάκης Λαζόπουλος υπέρ Σαμαρά

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Παππάς: Απάντηση σε κάθε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Να επιστραφούν οι έδρες των ανεξάρτητων

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Γιατί φλέγεται το Παρίσι – Το κύμα οργής στην Ευρώπη

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Κτηνοτρόφοι ΝΕΑ: Στο τραπέζι συνδεδεμένες, χαμένα κοπάδια και ζωοτροφές – Η δεύτερη μάχη για γάλα και φέτα

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για την ακρίβεια αυξημένο επίδομα θέρμανσης και «φρένο» στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Το δύσκολο στοίχημα του Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch