Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μητσοτάκης σε Χόγιερ: «Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για το 2020-Προσβλέπουμε στη στήριξη της ΕΤΕπ»

TechTeam από TechTeam
14/02/2020 21:15 - Ενημέρωση 15/02/2020 05:01
Ενημερώθηκε: 15/02/2020 05:01:20
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
111
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η περαιτέρω στήριξη της ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της αντιμετώπισης της Κλιματικής Aλλαγής στην Ελλάδα μέσω της υλοποίησης ενός φιλόδοξου και πολυδιάστατου επενδυτικού προγράμματος.

Παράλληλα, η ΕΤΕπ θα παίξει σημαντικό ρόλο στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δίκαιη μετάβαση στην «πράσινη» οικονομία. Η Τράπεζα έχει δεσμευτεί πως θα «ξεκλειδώσει» χρηματοδότηση ύψους 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ για έργα φιλικά προς το περιβάλλον έως το 2030, ενώ θα τερματίσει τη στήριξη ενεργειακών έργων που αξιοποιούν υδρογονάνθρακες από το τέλος του 2021.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη στήριξη της ΕΤΕπ και τις συμφωνίες ήδη από το 2019 για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ με τη στήριξη σημαντικών έργων για την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος, τις υποδομές και την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Υποδεχόμενος τον Βέρνερ Χόγιερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «η οικονομία πηγαίνει πολύ καλά τους τελευταίους μήνες και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη που η τράπεζα (ΕTEπ) έχει προσφέρει στην Ελλάδα. Και καθώς έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για το 2020 προσβλέπουμε στη συνέχιση της στήριξής σας σε διάφορα μέτωπα, περιλαμβανομένης της προσπάθειάς μας να κινηθούμε με ταχύτητα προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, κάτι το οποίο γνωρίζω ότι είναι και μια από τις δικές σας σημαντικές προτεραιότητες».

Από την πλευρά του ο Βέρνερ Χόγιερ τόνισε πως «τώρα που έχετε ξεπεράσει τα χειρότερα έχουμε σκοπό να μείνουμε εδώ, μετά την κρίση. Το έργο μας θα συνεχιστεί. Επί του παρόντος, η παρουσία μας εδώ κινείται σε επίπεδο-ρεκόρ, πάνω από 1% του ΑΕΠ. Αναλογικά με τον πληθυσμό, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Όπως αναφέρατε», συνέχισε ο Βέρνερ Χόγιερ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «η μεγάλη φιλοδοξία μας και η προσδοκία μας από την πλευρά των συναδέλφων σας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι να ενεργοποιηθούμε για το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής. Υπάρχουν πολλά να γίνουν και μπορούμε να τα κάνουμε μαζί. Εκτιμώ πάρα πολύ την ισχυρή έμφαση που δίνει η Ελλάδα στις δράσεις για το κλίμα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε πως «για εμάς είναι μια μη διαπραγματεύσιμη προτεραιότητα, όχι απλά γιατί επί της αρχής είναι το σωστό, αλλά επίσης γιατί μπορούμε να δούμε τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα ως μια σημαντική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα φυσικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ασφαλώς, είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα, όπως γνωρίζετε έχουμε θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «ειδικά η απόφασή μας να εγκαταλείψουμε πλήρως το λιγνίτη σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα προσδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να συνεργαστούμε ώστε οι πολίτες στις περιοχές που παράγουν λιγνίτη να αισθανθούν ασφαλείς ότι θα έχουν μπροστά τους ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι ένα θέμα που είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε περισσότερο λεπτομερώς».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από κυβερνητικής πλευράς, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Επικρατείας, Αρμόδιος για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Η εμπλοκή της ΕΤΕπ στην Ελλάδα
Η Ελλάδα ξεπέρασε σε χρηματοδοτήσεις σχεδόν όλους τους Ευρωπαίους εταίρους της σε σχέση με το κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας. Περίπου 50% των χρηματοδοτήσεων διοχετεύτηκε στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ το άλλο 50% στήριξε ζωτικά έργα υποδομών με την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, οι επενδύσεις με τη στήριξη της ΕΤΕπ στηρίζουν πλέον ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα όπως οι αγρότες (ώστε να χορηγηθούν δάνεια με πολύ καλούς όρους) και ενισχύουν περιβαλλοντολογικές επενδύσεις που είχαν καθυστερήσει αρκετές δεκαετίες, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα.

Tα σχέδια της κυβέρνησης για τη συνεργασία με την ΕΤΕπ και για το 2020 είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα με τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Μάλιστα, σε διάστημα ενός μήνα, από την 1η Ιανουαρίου 2020 έχουν υπογραφεί νέα δάνεια για επενδύσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. Η ΕΤΕπ σχεδιάζει να στηρίξει την Αναπτυξιακή Τράπεζα και να είναι ο βασικός σύμμαχος της Ελλάδας στο ΕΣΠΑ 2021-27 αλλά και σε επιμέρους δράσεις όπως η απολιγνιτοποίηση με προγράμματα ανάπτυξης μαζί με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς σε προγράμματα για την ενέργεια και το Κλίμα.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΤΕΠΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ

06/09/2026 | 21:13
Featured

Η ΕΡΤ της ψηφιακής εποχής στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

06/09/2026 | 20:21
Featured

ΥΠΕΘΟ: Οι νέοι «κερδισμένοι» από το πακέτο των 2,2 δισ. ευρώ

06/09/2026 | 19:00
Μητσοτάκης σε Σαμαρά: Απ’ ό,τι θυμάμαι ο ίδιος πήρε στις εκλογές 18%
Featured

Μητσοτάκης σε Σαμαρά: Απ’ ό,τι θυμάμαι ο ίδιος πήρε στις εκλογές 18%

06/09/2026 | 18:09
Load More
Επόμενο Άρθρο

Συστάσεις Σταϊκούρα στα funds για τα «κόκκινα» δάνεια


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – Όλα όσα είπε για οικονομία, Σαμαρά, Τουρκία και τρίτη τετραετία

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Μητσοτάκης σε Σαμαρά: Απ’ ό,τι θυμάμαι ο ίδιος πήρε στις εκλογές 18%

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Σαμαράς για Μητσοτάκη: Ας ανησυχεί για τη δική του υστεροφημία

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΔΕΘ 2026 – Πακέτο Μητσοτάκη: 12 παραδείγματα με τα ποσά για συντάξεις, μισθούς, φόρους, ΕΝΦΙΑ και αγρότες

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Μείωση τεκμηρίων, 400 ευρώ η ετήσια ενίσχυση συνταξιούχων, 500 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους τα Χριστούγεννα, «κουμπαράς» για τη νέα γενιά

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ: Αυξήσεις 2,6% και αναδρομικά ΕΑΣ έως 8.000 ευρώ – 7 παραδείγματα

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch