Στο 7ο Δημοτικό Σχολείου στους Αγίους Αναργύρους της Αττικής βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στους μαθητές «καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία πάνω από όλα».

«Φέτος θα πρέπει να κάνουμε όλοι μια παραπάνω προσπάθεια. Να κρατήσουμε τους εαυτούς μας υγειείς, να φροντίσουμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ξέρω δεν είναι εύκολο να περνάτε όλη τη μέρα με μια μάσκα. Θαυμάζω, όμως, ότι δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε αυτό που είναι σωστό».

Επιτρέπεται φέτος ο ένας να αντιγράφει τον άλλο στο να φοράτε τη μάσκα, να αποφεύγετε τις πολλές αγκαλιές, να κρατάτε αποστάσεις. Φέτος εκτός από γράμματα θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πώς θα είμαστε υπεύθυνοι πολίτες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Θα ακούμε πάντα τους ειδικούς και τους δασκάλους και θά ερθει και η στιγμή που θα άφησουμε τις μάσκες στην άκρη και θα θυμίσουμε τη ζωή όπως ήταν στο παρελθόν», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την αφοσίωσή τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί τα σχολεία είναι έτοιμα με τις μάσκες αλλα «κυρίως με την σωστή ενημέρωση στις δύσκολες στυιγμές που περνάμε».

Πριν να μπει στο σχολείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον οποίο ήταν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, θερμομετρήθηκε από δάσκαλά.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μπήκε σε μια τάξη και συνομίλησε με μαθητές.