ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Οι κοινές δηλώσεις τους στο Προεδρικό Μέγαρο και οι ευχές
Την τελευταία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Να σας ευχαριστήσω για την πενταετή προσφορά σας στην πατρίδα. Έχετε αφήσει το δικό σας ξεχωριστό αποτύπωμα», είπε ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια, ευχήθηκε στην κυρία Σακελλαροπούλου «από καρδιάς, ό,τι καλύτερο».
«Η εκλογή του νέου προέδρου έγινε με όλες τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διατάξεις», συνέχισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον Κώστα Τασούλα, σημειώνοντας πως «θα αναλάβει τα καθήκοντά του σε μία ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία με διεθνείς ανακατατάξεις, πρωτοφανείς και σε μία εσωτερική κατάσταση, που χρέος όλων μας είναι να επουλώσουμε τραύματα να σφυρηλατήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες».
«Γι αυτό και φέρνω στην πρώτη γραμμή σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως η αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών και πολλές άλλες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να μεταβολίσουν θετικά το κλίμα δυσπιστίας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία», συνέχισε.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην κατάσταση στη Συρία λέγοντας πως ανησυχεί έντονα, ενώ από την αρχή είχε επιφυλάξεις για την αναγνώριση του νέου καθεστώτος στη Δαμασκό.
Με τη σειρά της η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε πως: «Η θεσμική επικοινωνία και η ενημέρωση είναι συστατικά της Δημοκρατίας και οι συναντήσεις μας είχαν σημασία. Η πολιτική συναίνεση περισσότερο αναγκαία από ποτέ εύχομαι να πάνε όλα καλά για τον τόπο και στη Συνταγματική αναθεώρηση.
Είναι σημαντικό να υπάρχει λογοδοσία και απόδοση ευθυνών. Να υπάρξουν συναινέσεις στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Κρίσιμο να υπάρξει ενότητα και στρατηγική συνεννόηση στην ΕΕ. Ειδικά στην ΕΕ θα πρέπει να υπάρξει άμεση ειρήνευση».
«Να σας ευχαριστήσω εσάς και τη Βουλή για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε 5 χρόνια».
Πηγή: skai.gr