Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Μόνοι στο σπίτι τις γιορτές

TechTeam από TechTeam
04/12/2020 12:13
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
111
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Σύμφωνα με πληροφορίες του η απαγόρευση μετακινήσεων θα είναι σε ισχύ, όχι μόνο μεταξύ νομών αλλά και από σπίτι σε σπίτι, ώστε να αποφευχθούν οι διοργανώσεις ρεβεγιόν και πάρτι. Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι έλεγχοι στους δρόμους θα είναι αυξημένοι και θα υπάρχουν παντού μπλόκα.

Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι τα μέτρα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ειδική επιτροπή θα είναι οριζόντια, δηλαδή θα ισχύουν για όλη την Ελλάδα.

Στο μεταξύ προβληματισμός επικρατεί για το γεγονός πως παρά το lockdown του τελευταίο μήνα τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Την Πέμπτη είχαμε 1882 νέες μολύνσεις και 100 συμπολίτες μας νεκρούς ενώ αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι στους 622.

Συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση
Να μην ανοίξουν ακόμα τα σχολεία εισηγήθηκε η ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, κατά τη σημερινή (03.12.2020) συνεδρίαση της.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να επαναλειτουργήσει καμία βαθμίδα και το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Με τα κρούσματα κορονοϊού, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους να μην μειώνονται, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα έως τις 14 Δεκεμβρίου και με την επόμενη εβδομάδα πλέον να είναι «οδηγός» για το τι θα μας περιμένει 10 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Η μόνη αλλαγή σε όσα ζούμε από τις 7 Νοεμβρίου θα είναι ότι από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων με αμιγώς εποχικά είδη που έχουν ήδη χάσει μεγάλο μέρος της κίνησης που περίμεναν έως τα Χριστούγεννα.

Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” η Θεσσαλονίκη με ασφυχτική πίεση στα νοσοκομεία
Παρά το lockdown η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται στο “κόκκινο” καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, πιέζοντας το σύστημα υγείας το οποίο είναι ήδη στα όριά του.

Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μια άνιση μάχη με τον χρόνο, με τα κρεβάτια των ΜΕΘ να είναι γεμάτα και πολλούς ασθενείς Covid-19 να νοσηλεύονται σε απλά κρεβάτια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Meg συνολικά δέκα κρούσματα κορονοϊού ανιχνεύθηκαν στο δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη μετά από τεστ που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Την ίδια στιγμή, το τρίτο θύμα από κοροωνοϊό θρηνεί η ΕΛ.ΑΣ, αφού ένας 55χρονος αστυνομικός κατέληξε στο νοσοκομείο της Κατερίνης χτυπημένος από κορονοϊό.

Πως θα γίνει ο εμβολιασμός
Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου και αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, λέγοντας ότι θα υπάρξουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι να εμβολιάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες κάθε μήνα.

Πιο αναλυτικά, σχετικά με τα εμβόλια για τον κορονοϊό, ο κ. Πέτσας τόνισε πως βρίσκονται στην τελική διαδικασία έγκρισης και θα είναι στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις άλλες χώρες της ΕΕ, δηλαδή στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου. Διέψευσε, μάλιστα, ότι υπάρχει καθυστέρηση και τόνισε πως «μακάρι να υπάρξει και επιτάχυνση» για τη διαδικασία προμήθειας του εμβολίου.

Επανέλαβε ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι να προχωρήσει σε δημόσιο εμβολιασμό και θα καλέσει και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και τους αρχηγούς τους στο ίδιο παράδειγμα προκειμένου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες για την ασφάλεια και την ανάγκη του εμβολιασμού.

Σε ερώτηση επισήμανε ότι δεν εκπλήσσουν τα ποσοστά των πολιτών που δηλώνουν επιφυλακτικοί στις δημοσκοπήσεις, καθώς υπάρχει και αντιεμβολιαστικό κίνημα γενικότερα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όπως είπε, πρέπει να διαλυθεί το σπέρμα αμφισβήτησης και αυτό θα γίνει με την πράξη του πρωθυπουργού και τον εμβολιασμό των υγειονομικών και των ευπαθών ομάδων με ασφάλεια.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι στο α’ τρίμηνο του 2021 θα γίνει επιπλέον καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό από την κυβέρνηση και σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει και η Κομισιόν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς, όπως τόνισε, μόνο με τη συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών θα νικηθούν οι θεωρίες συνωμοσίας.

Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην πειθώ και όχι στην υποχρεωτικότητα για το εμβόλιο και γι’ αυτό χαρακτήρισε θετική την απόφαση του ΣτΕ που εγκρίνει τη διαγραφή παιδιών από νηπιαγωγεία, εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: LockdownαστυνομίαΓΙΟΡΤΕΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΜΠΛΟΚΑΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει της 90ής ΔΕΘ – 3.500 αστυνομικοί, drones και συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης

04/09/2026 | 16:15
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/09/2026 | 00:13
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 25 Ιουνίου, εορτολόγιο: Αγία Φεβρωνία

25/06/2026 | 00:05
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 24 Ιουνίου, εορτολόγιο: Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

24/06/2026 | 00:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4 , 800 ευρώ ΕΡΓΑΝΗ , ΕΣΠΑ πρόγραμμα περιφέρειας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΕΘ: Το πακέτο Μητσοτάκη, οι κερδισμένοι και η σκληρή μάχη με την αντιπολίτευση

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Έως 19.643 ευρώ από επανυπολογισμούς και 2.800 ευρώ σε αποστράτους – 8 παραδείγματα

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Αλεξάνδρα Σδούκου: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη δεν συζητάμε για ελλείμματα, αλλά πώς θα μοιράσουμε το πλεόνασμα»

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στο Αιτωλικό: Στο ρήγμα του Αζέρικου η δόνηση – Οι 3 σεισμογόνες ζώνες που ανησυχούν τους ειδικούς

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Νέες αποζημιώσεις για θανατώσεις ζώων και μάχη για τις ζωοτροφές – Τι διεκδικούν

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Στεγαστικό Πακέτο: Όλες οι Αλλαγές στο «Σπίτι μου ΙΙΙ» και τα Νέα Φορολογικά Μέτρα – Τι Αλλάζει σε Εισοδήματα, Ηλικιακά Όρια και Δάνεια

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Απειλές Ερντογάν: «Δεν θα μείνουμε άπραγοι απέναντι σε εχθρικές ενέργειες στην περιοχή μας»

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch