Μέσα σε δέκα ημέρες λοιπόν το νοσοκομείο με δυναμική 1000 κλινών αναμένεται να ανοίξει αύριο προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα. Σημειώνεται ότι η κινεζική πόλη Ουχάν των 11 εκατ. κατοίκων βρίσκεται σε καραντίνα μετά την έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού, που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Βίντεο από το νοσοκομείο στην κινεζική πόλη Ουχάν
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αριθμεί 1400 άτομα, όλοι από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις. Οι εικόνες μέσω drone που έρχονται στη δημοσιότητα από το δίκτυο «New China Tv» είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Πώς χτίστηκε το νοσοκομείο μέσα σε 10 ημέρες στην Ουχάν της Κίνας

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις κρατικές κατασκευαστικές ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου την κατασκευή του 1.000 κλινών νοσοκομείου. Πάνω από 1.000 εργάτες δούλευαν ασταμάτητα προκειμένου το νέο νοσοκομείο να είναι έτοιμο στις 2 Φεβρουαρίου και μια ημέρα μετά να λειτουργήσει κανονικά.

Το νέο νοσοκομείο κατασκευάστηκε με προκάτ κτίσματα γύρω από ένα παραθεριστικό συγκρότημα 25.000 τετραγωνικών μέτρων που αρχικά προοριζόταν να γίνει παραθεριστικό συγκρότημα για τους εργάτες της περιοχής.