Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ν. Ηλιόπουλος: «Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό μετά την ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή»

Newsroom από Newsroom
09/10/2020 17:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ηλιόπουλος: «Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται την ανάγκη να πει ψέματα και για τον Ποινικό Κώδικα και για μια σειρά από άλλα ζητήματα, τα οποία ξεπλένουν τη Χρυσή Αυγή»…

τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι». «Αποτελεί μεγάλο ερώτημα, γιατί η ΝΔ αισθάνεται αυτήν την ανάγκη να πει ψέματα», πρόσθεσε.

«Τα προηγούμενα χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραφε στο Politico ότι η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει και ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται από την Αριστερά, χρησιμοποιώντας τη λογική των δύο άκρων», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ακόμα ότι «κεντρικά στελέχη της ΝΔ μιλούσαν για την ανάγκη μιας ‘σοβαρής’ Χρυσής Αυγής, με την οποία θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία». «Σήμερα, μετά την τεράστια λαϊκή κινητοποίηση που συνέβαλε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής και στην ιστορική απόφαση ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση, ένα ολόκληρο σύστημα βρίσκεται σε πανικό», ανέφερε, εκφράζοντας την άποψη ότι γι’ αυτό καταφεύγει σε ψέματα.

«Ένα τέτοιο ψέμα είναι ότι η Χρυσή Αυγή βρέθηκε με την Αριστερά στο κίνημα των αγανακτισμένων. Δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία από κεντρικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, του Λαγού, του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη, στις πλατείες των αγανακτισμένων. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από αυτά τα στελέχη στις κινητοποιήσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Και ο λόγος είναι ότι στο πρώτο δεν ήταν εκεί, ενώ στο δεύτερο ήταν κεντρικοί συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Αναφερόμενος στα όσα υποστηρίζει η ΝΔ για δήθεν ευνοϊκότερη μεταχείριση των χρυσαυγιτών με το νέο Ποινικό Κώδικα, επισήμανε ότι «με το νέο Ποινικό Κώδικα, ο Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, θα μείνει περισσότερο στη φυλακή, εφόσον καταδικαστεί με ισόβια, σε σχέση με τη διάταξη που ίσχυε στον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα».

Όσον αφορά την άποψη ότι πλέον οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής δεν χάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα, ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «στην πραγματικότητα συζητάμε πάνω σε ένα ψέμα που έχει ξεκινήσει από τη Νέα Δημοκρατία». «Το Σύνταγμα αναφέρει ότι για να χάσει κάποιος τα πολιτικά του δικαιώματα, χρειάζεται να καταδικαστεί από αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Επομένως, ακόμα και με τον παλιό ποινικό κώδικα, η προχθεσινή απόφαση του δικαστηρίου δε θα στερούσε τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών», σημείωσε.

Επίσης, σημείωσε ότι «με τον νέο Ποινικό Κώδικα, η ποινή για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έχει ανώτατο όριο τα 15 έτη, που αποτελεί μία από τις υψηλότερες ποινές για αυτό το αδίκημα στην Ευρώπη». Πρόσθεσε ότι «εάν υπάρχει ένας άνθρωπος κατάλληλος να κρίνει εάν με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, η Χρυσή Αυγή δήθεν ‘πέφτει στα μαλακά’ όπως λέει η ΝΔ, αυτός είναι η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα. Και η συνήγορος της οικογένειας, με χθεσινή της συνέντευξη, είπε ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή δεν ‘πέφτει στα μαλακά’».

Κάλεσε, ακόμα, τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει «γιατί δεν στηρίζει την πρόταση για ρύθμιση στον εκλογικό νόμο, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, μια πρόταση που ενσωματώνει μια σειρά από κωλύματα εκλογιμότητας, στον απόηχο της δικαστικής απόφασης ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση».

Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι σήμερα στην ελληνική κοινωνία επιστρέφει ο φόβος και η ανασφάλεια και ότι οι πολίτες δείχνουν να μην εμπιστεύονται τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και των οικονομικών συνεπειών της».

Και κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με το σχέδιό του και τις προτάσεις του, για τη στήριξη των ανέργων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, θα μπορέσει να κερδίσει χώρο σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που σήμερα αναζητά εναλλακτική».

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣΝΔΣΥΡΙΖΑΧρυσή Αυγή
Προηγούμενο Άρθρο

ΝΔ: Κάτι θα ξέρει ο Κοντονής που τους αποκάλεσε «σταλινικούς συκοφάντες»

Επόμενο Άρθρο

Ενότητα Γ1’ 3rd Athens Investment Forum: «Κερδίζοντας το στοίχημα της απολιγνιτοποίησης και της ενεργειακής μετάβασης»

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δύσκολη νύχτα στη Χίο: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, ενισχύσεις με δασοκομάντος από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

23/06/2025 | 03:12
Featured

Τραμπ για την επίθεση στο Ιράν: Τους πήραμε τη βόμβα μέσα από τα χέρια – Επίθεση σε Ρεπουμπλικάνο βουλευτή

23/06/2025 | 01:13
Featured

Νετανιάχου: Η έκταση της ζημιάς στο Φορντό δεν έχει φανεί ακόμη – Το Ισραήλ κοντά στην επίτευξη των στόχων του

23/06/2025 | 00:31
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

23/06/2025 | 00:13
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 23 Ιουνίου, εορτολόγιο: Αγία Αγριππίνα

23/06/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

22/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

22/06/2025 | 22:13
The aircraft carrier USS Dwight D. Eisenhower and other warships crosses the Strait of Hormuz into the Persian Gulf on Sunday, Nov. 26, 2023, as part of a wider American deployment in the Middle East amid the Israel-Hamas war. The Eisenhower was accompanied by the guided-missile cruiser USS Philippine Sea, the guided-missile destroyers USS Gravely and the USS Stethem and the French frigate Languedoc. (Information Technician Second Class Ruskin Naval/U.S. Navy via AP)
Featured

Tο Ιράν αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ – Τι σημαίνει αυτό για το διεθνές εμπόριο

22/06/2025 | 21:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ενότητα Γ1’ 3rd Athens Investment Forum: «Κερδίζοντας το στοίχημα της απολιγνιτοποίησης και της ενεργειακής μετάβασης»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Διάγγελμα Τραμπ: Εξαλείψαμε πλήρως τους στόχους στο Ιράν – Για 40 χρόνια λένε «θάνατο στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ»

    2239 shares
    Share 896 Tweet 560
  • Ραγδαίες εξελίξεις: Από το διάγγελμα Τραμπ, στον εφιάλτη του Τρίτου Παγκόσμιου – Ρωσία, Κίνα και Β. Κορέα στο πλευρό του Ιράν

    1241 shares
    Share 496 Tweet 310
  • Φωτιά στη Χίο: Σε τρία μέτωπα οι φλόγες – Συνεχείς εντολές εκκένωσης από το 112

    553 shares
    Share 221 Tweet 138
  • Το Ισραήλ αύξησε τα επίπεδα συναγερμού μετά την αμερικανική επίθεση στο Ιράν

    541 shares
    Share 216 Tweet 135
  • Με βόμβες «bunker buster» χτύπησαν οι ΗΠΑ τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, με βομβαρδιστικά Β-2 Spirit

    507 shares
    Share 203 Tweet 127
  • ΠΟΛΕΜΟΣ LIVE: 12 bunker-buster, 3 στόχοι, 1 δήλωση πολέμου – «Η Μέση Ανατολή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια»

    486 shares
    Share 194 Tweet 122
  • Tο Ιράν αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ – Τι σημαίνει αυτό για το διεθνές εμπόριο

    400 shares
    Share 160 Tweet 100
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch