: Ανθρώπινες ζωές θρηνεί η Δυτική Αττική από τη σφοδρή κακοκαιρία. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 14 νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της θεομηνίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θεωρείται βέβαιο πως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος, αφού δεν έχουν πλησιάσει ακόμα τα συνεργεία σε βενζινάδικο όπου από νωρίς φαίνονται δύο άνθρωποι που δεν αντιδρούν, και θεωρείται βέβαιο ότι είναι νεκροί, καθώς και σε σπίτι ηλικιωμένου, ο οποίος σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Πυροσβεστική, αγνοείται.

Αναφορικά με τους νεκρούς η Πυροσβεστική έχει γνωστοποιήσει τα ακόλουθα:

Αρχικά, μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο πλημμυρισμένο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη και στη συνέχεια ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε πνιγμένος στο δικό του σπίτι, στην οδό Αγαμέμνονος. Λίγο αργότερα βρέθηκε και τρίτος νεκρός, ένας άνδρας περίπου 65 ετών, σε προαύλιο χώρο επιχείρησης, στην οδό Λεωνίδα Στάμου. Ένας ακόμη νεκρός εντοπίστηκε σε προαύλειο χώρο επιχείρησης στο 2 – 3 χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας – Θηβών. Το πέμπτο θύμα της κακοκαιρίας είναι μια γυναίκα, που ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος.

Στις 15:30 το Πυροσβεστικό Σώμα γνωστοποίησε ότι ένας νεκρός ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι της Μάνδρας και πως μια γυναίκα βρεθηκε νεκρή σε σπίτι επί της οδού Στρατηγού Ρόκα και πάλι στη Μάνδρα. Μία ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι ανασύρθηκε νεκρός άντρας από υπαίθριο χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα, επίσης στη Μανδρα και ένας ακόμη νεκρός από εξωτερικό χώρο στο 26ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας – Θηβών. Πρόκειται για έναν κυνηγό που αγνοείτο από το πρωί και έναν οδηγό φορτηγού.

Άλλοι δύο νεκροί είναι ένας άνδρας που αναζητείτο από το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, και μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων συμπληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με έναν ακόμη άντρα νεκρό που εντοπίστηκε στο 5ο – 6ο χλμ. της εθνικής οδού Μάνδρας – Θηβών.

Επίσης, οι σοροί δύο ανθρώπων, που εκτιμάται ότι παρασύρθηκαν από χειμάρρους στη Νέα Πέραμο, βρέθηκαν στη θάλασσα -στις περιοχές της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου- και περισυνελέγησαν από πλωτά του Λιμενικού και από στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.

Στο Θριάσιο μεταφέρθηκαν 10 τραυματίες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν στο νοσοκομείο, αλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.