Η αρπαγή ενός νέου από τρία άτομα, ο μαρτυρικός θάνατος του που ακολούθησε, ο ύποπτος ρόλος της φίλης του τη μοιραία εκείνη νύχτα και οι αντιφάσεις της, συνθέτουν το νέο θρίλερ.

Η μάνα του άτυχου Γιώργου Λυγερού 30 χρόνων, έγινε ντέντεκτιβ ψάχνοντας μόνη της στους επικίνδυνους δρόμους της Αθήνας. Ο όρκος που έδωσε, να βρει αυτούς που έκοψαν τόσο άγρια το νήμα της ζωής του μονάκριβου παιδιού της.

Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός πριν από ενάμιση μήνα σε περιοχή του Ζεφυρίου. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε όταν ο κακοποιημένος νέος είχε ακόμα ζωή. Φαίνεται όμως πως κάποιοι φοβήθηκαν να πάνε στο «άβατο», όπως χαρακτηρίζουν την περιοχή και αντί να ζητήσουν την προστασία της αστυνομίας, έφτασαν στον τόπο μετά από δυο ώρες, όταν ήταν ήδη αργά…

Η μάνα στην έρευνα της βρήκε πειστήρια που κανείς δεν εξέτασε. Ανάμεσα τους, ένα καλώδιο που οι δράστες φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν στα βασανιστήρια που έκαναν στον γιο της.

Οι λεπτομέρειες που σοκάρουν, βρέθηκαν στα επιστημονικά εργαστήρια που απευθύνθηκε η τραγική μάνα…

Το καλώδιο ήταν καμένο, όπως και τα ρούχα που φορούσε…

Στον άγριο κόσμο…
Ο Γιώργος όταν υπηρετούσε στο στρατό παγιδεύτηκε στο σκληρό κόσμο των ναρκωτικών, όπου παρέμεινε για χρόνια.

«Φίλοι» του τον παγίδευσαν ακόμα και σε έκνομες ενέργειες για τις οποίες τιμωρήθηκε αυστηρά.

Κατάφερε όμως να ξεφύγει, να αλλάξει τη ζωή του και σε λίγο θα τελείωνε τις σπουδές του στη γραφιστική.

Στην προσπάθειά του να βγάλει από τον κόσμο των ναρκωτικών την κοπέλα που αγαπούσε, βρέθηκε στο Ζεφύρι, εκεί όπου έχασε τη ζωή του.

«Αναγκάστηκα να πάω από το Τμήμα και εκεί έμαθα πως το παιδί μου ήταν νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του άτυχου νεαρού.

Συγκινημένη, απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει τι έγινε εκείνη την ημέρα να επικοινωνήσει, έστω και ανώνυμα, με την εκπομπή για να μάθει γιατί βασάνισαν μέχρι θανάτου τον γιο της.

«Είναι κρίμα ένα παιδί στην ηλικία του Γιώργου να χάνει τη ζωή του με αυτό τον τρόπο. Να μην ξαναγίνει αυτό το κακό σε τόσο νέα παιδιά», είπε στο «Τούνελ».

«Τον έβαλαν με τη βία σε ένα αυτοκίνητο…»
Ένας μάρτυρας είπε στη μητέρα του Γιώργου που ερευνούσε στην περιοχή, πως εκείνο το απόγευμα τρία άτομα τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο με τη βία.

«Εκείνος αντιδρούσε, προσπαθούσε να τους ξεφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε», πρόσθεσε.

Λίγη ώρα αργότερα κλήθηκε το ΕΚΑΒ από περίοικο που άκουσε τα ουρλιαχτά του Γιώργου. Όταν εκείνος πλησίασε, ήταν ακόμα ζωντανός και έτρεχαν αίματα από το στόμα του. Το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο δυο ώρες μετά, αλλά δεν τον παρέλαβε καθώς ήταν ήδη νεκρός. Το ίδιο βράδυ παρελήφθη από το γραφείο κηδειών.

Η αστυνομία είχε το καμένο καλώδιο και δεν το έψαξε…

Στη μέση του Γιώργου Λυγερού και περασμένο μέσα από θηλιές του παντελονιού του, οι αστυνομικοί βρήκαν και παρέδωσαν στη μητέρα του, το επίμαχο καλώδιο.

«Το σώμα του φαινόταν καμένο και χτυπημένο, ήταν σε πολύ χάλια κατάσταση. Πιστεύω πως είτε του το φόρεσαν για να τον σύρουν ή για να τον βασανίσουν», είπε στο «Τούνελ» η μητέρα του.

«Η αστυνομία δεν ενδιαφέρθηκε να εξετάσει τα ρούχα και τα παπούτσια του, ούτε και το κινητό του. Κάλεσα μπροστά τους το τηλέφωνο του Γιώργου και τους είπα πως δουλεύει ακόμα, ότι κάποιος πρέπει να το έχει. Το άκουσαν αλλά δεν έδωσαν καμία σημασία», ανέφερε.