Την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στους δολοφόνους του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προσπαθούν να εντοπίσουν αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους τηλεφώνημα που έκανε ο δολοφόνος του δικηγόρου όταν βγήκε από την αίθουσα συσκέψεων. Όπως εκτιμούν μάλιστα ο δολοφόνος επικοινώνησε με τον εντολέα του όταν είδε ότι η συζήτηση δεν έχει την επιθυμητή πορεία.

Τότε, εικάζεται ότι ο άνθρωπος που βρισκόταν στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου πιθανότατα ζήτησε να πυροβολήσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο χωρίς όμως να τον σκοτώσουν προκειμένου να περάσουν το μήνυμα τους, ωστόσο όταν συνέβη το κακό ο δικηγόρος υπέκυψε στα τραύματά του.

Έτσι, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν ποιο ήταν το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής κατά τη διάρκεια της σύντομης, μόλις ενός λεπτού, επικοινωνίας του δολοφόνου, καθώς πιστεύουν ότι εντοπίζοντάς του θα φτάσουν και στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 32χρονος συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην κατάθεσή του δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους δύο άντρες στην αίθουσα συσκέψεων, ο ένας από αυτούς βγήκε εκτός για ένα με δύο λεπτά. Οι αρχές αρχικά υπέθεσαν ότι ο δολοφόνος στο διάστημα αυτό συνάντησε κάποιον, ωστόσο το σενάριο αυτό απορρίφθηκε και εμφανίστηκε ως επικρατέστερο αυτό της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος προκείμενου να λάβει οδηγίες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές προσπαθούν να δημιουργήσουν μία πλήρη εικόνα της στιγμής του εγκλήματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο δολοφόνος και το θύμα σηκώθηκαν όρθιοι με τον πρώτο να πυροβολεί τον δεύτερο από πλάγια θέση και στη συνέχεια να απομακρύνεται από τα γραφεία. Τότε το θύμα λόγω των τραυμάτων του έγειρε σε μία καρέκλα ωστόσο πρόλαβε να ψελλίσει δύο λόγια στον 32χρονο συνεργάτη του πριν χάσει τις αισθήσεις του από τα βαριά τραύματα και τελικά καταλήξει.

iefimerida.gr