: Ενας μικρός χαμός προκλήθηκε από τις αρχικές χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί παραίτησής του όταν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ.

Η δήλωση αυτή άλλαζε τα δεδομένα και προκάλεσε αναστάτωση ακόμη και στις Βρυξέλλες.

Μέχρι το μεσημέρι ήρθε η αναδίπλωση Καμμένου λέγοντας ότι θα παραιτηθεί όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική βουλή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας τα όσα έγιναν χθες, υποστήριζαν ότι ο κυβερνητικός τους εταίρος είναι μπερδεμένος και για αυτό κάνει σπασμωδικές κινήσεις, γράφει το iefimerida.gr.

– Ο Καμμένος έδιωξε τον Τέρενς Κουίκ από τους ΑΝΕΛ

Εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ο Τέρενς Κούικ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Ο κ. Τοσουνίδης ανέφερε στο Kontra Channel ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ αποφάσισαν ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τέρενς Κουίκ εδώ και καιρό δεν μετέχει στις συνεδριάσεις των ΑΝΕΛ, ενώ δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, την Τρίτη.

– Ελεύθερος ο Ριχάρδος & άλλοι 7 για την υπόθεση του χρυσού

Εκτός φυλακών , πιθανότατα αύριο το πρωί, θα βρεθούν ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και οι άλλοι 7 προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση του χρυσού μετά το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών.

Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο για να ανοίξει η πόρτα των φυλακών για τον γνωστό ενεχυροδανειστή, είναι να καταβάλλει το ποσό των 200.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί ως χρηματική εγγυοδοσία. Κατά πληροφορίες ωστόσο, οι λογαριασμοί του είναι δεσμευμένοι και υπάρχει δυσκολία ανεύρεσης του εν λόγω ποσού.

Εκτός από την εγγυοδοσία, στον Ριχάρδο όπως και στον Τούρκο φερόμενο ως υπαρχηγό της οργάνωσης, επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής τους τις πρώτες 5 ημέρες κάθε μήνα.

– Με άδεια χέρια έφυγε η Μέι από τις Βρυξέλλες

Με άδεια χέρια επέστρεψε η Τερέζα Μέι από τις Βρυξέλλες καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέρριψαν τις εκκλήσεις της να τη βοηθήσουν να περάσει τη συμφωνία για το Brexit από τη βρετανική Βουλή.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε πάει στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ελπίζοντας να επαναδιαπραγματευθεί κάποια τμήματα της συμφωνίας και να λάβει κάποιες πρόσθετες διαβεβαιώσεις για το πλέον ακανθώδες τμήμα της, το backstop (δικλείδα ασφαλείας στο Ιρλανδικό σύνορο). Αν και ξεκαθάρισε ότι δεν περίμενε εξ’ αρχής κάτι συνταρακτικό, ζήτησε βοήθεια από τους ηγέτες να κάνουν ό,τι μπορούν για να περάσει η συμφωνία στη Βουλή των Κοινοτήτων. Αλλά εκείνοι σκλήρυνα τη στάση τους και τη φρασεολογία του κοινού ανακοινωθέντος, αφαιρώντας κάποια τμήματα που είχαν προσθέσει οι διπλωμάτες πριν τη σύνοδο.

– «Χαράτσι» έως 10% στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Με χαράτσι από 2,2% έως 10% θα επιβαρυνθούν οι περίπου 400.000 εν ενεργεία και συνταξιούχοι λειτουργοί του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια για τα αναδρομικά που θα εισπράξουν.

Οι επιβαρύνσεις αυτές σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» θα υπολογιστούν επί των συνολικών φορολογητέων ποσών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο παρακρατηθείς φόρος εισοδήματος 20%.

Τα αναδρομικά που θα λάβουν θα δηλωθούν στη δήλωση του επόμενου έτους, καθώς εντάσσονται στα εισοδήματα του 2018, θα εμφανιστούν στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1 ως αυτοτελώς φορολογούμενα ωστόσο επί του ποσού θα πρέπει να καταβληθεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

– «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν για τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα… υποδεχθούν σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα οι Θεσσαλονικείς στην πόλη τους, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. απαντάει με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και αύρα.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», και η ομιλία του είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Οι δύο συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα, θα γίνουν με αφορμή την ομιλία Τσίπρα.