: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες τις αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των δραστών που τοποθέτησαν βόμβα έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ.

Από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τόσο τη γιάφκα των τρομοκρατών εκεί που σχεδίασαν την επίθεση και έφτιαξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά και το γκαράζ του ΙΧ, του Opel Corsa που χρησιμοποίησαν οι δράστες στο χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

Οι περιοχές που έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών είναι τα Πετράλωνα, αλλά και Νέα Ιωνία. Υπενθυμίζεται πως στην οδό Ανθίου 7 και Πλειάδων στα Άνω Πετράλωνα εντοπίστηκε το μαύρο ΙΧ καμμένο λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση της βόμβας στον ΣΚΑΪ. Από εκεί, σύμφωνα με την χαρτογράφηση της διαδρομής και χρονομέτρησης, από τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι βομβιστές χρειάστηκαν λιγότερα από 10 λεπτά να προσεγγίσουν τον στόχο τους, γράφει το iefimerida.gr.

– Με απόσπαση τιμωρήθηκε ο φαντάρος που κατήγγειλε το ναζιστικό σύνθημα στο στρατόπεδο της Λέσβου

Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση της στρατιωτικής διοίκησης να τιμωρήσει με απόσπαση τον νεαρό φαντάρο που προ ημερών εντόπισε και κατήγγειλε ένα ναζιστικό σύνθημα που είχε γραφτεί σε τοίχο του στρατοπέδου στο Μανταμάδο της Λέσβου.

Το ζήτημα έχει λάβει πλέον και πολιτικές διαστάσεις με βουλευτές του ΚΚΕ να εγκαλούν, εμμέσως, την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για συμπόρευση με τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής.

Το σύνθημα, υπενθυμίζεται, ήταν γραμμένο με τους χαρακτήρες («γραμματοσειρά») που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή και επρόκειτο για το εξής ρητό του στρατάρχη της ναζιστικής Γερμανίας και καταδικασμένου για εγκλήματα πολέμου Εριχ Φον Μάινσταϊν: «Η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών εξαρτάται απόλυτα από την δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους».

– Μπλακ άουτ σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Aλιμο και Aγιο Δημήτριο

Χωρίς ρεύμα χιλιάδες κάτοικοι στα νότια προάστια. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Άλιμο και Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με την ΔΕΗ υπάρχει σοβαρή υπόγεια βλάβη στο ύψος της Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσο χρόνο θα πάρει η αποκατάσταση της βλάβης.

– «Κουρεμένα» αναδρομικά έως και 75% στους λογαριασμούς των αποστράτων

Αναδρομικά με μειώσεις που ξεπερνούν το 75% θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το βράδυ της Πέμπτης οι 115.000 δικαιούχοι.

Οι 100.000 απόστρατοι και οι υπόλοιποι 15.000 συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων, δικαστικοί, γιατροί ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί κ.α. θα δουν αναδρομικά κουρεμένα σε κάποιες περιπτώσεις και κατά τα 3/4.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα ποσά που θα πιστωθούν δεν έχουν καμία σχέση με τις μικτές απολαβές τους που απορρέουν από την αναπροσαρμογή συντάξεων και την πληρωμή, εν είδει εφάπαξ επιδόματος, των διαφορών που αφορούν συνολικά στο διάστημα από Αύγουστο 2012 ως και Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με το νόμο 4575/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση συμμορφούμενη εν μέρει με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη διόρθωση των αποδοχών τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

– Στα 7.500 ευρώ το ακατάσχετο όριο για τους λογαριασμούς των αγροτών

Στις 7.500 ευρώ διαμόρφωνεται το ακατάσχετο για τις ενισχύσεις των αγροτών σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: «ορίζεται ότι οι προκαταβολές οι ενδιάμεσες και τελικές πληρωμές που λαμβάνουν οι δικαιούχοι βάσει καθεστώτων στήριξης στα πλαίσια της κοινής αγροτικής πολιτικής.