: Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε στις προκλητικές για ακόμη μία φορά δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού τονίζει πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το ποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο και ζητά από την Τουρκική πλευρά να ξεκαθαρίσει για ποιους λόγους κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Στην ανακοίνωση επίσης υπογραμμίζεται πως ο Ερντογάν σήμερα επιλέγει βα συμψηφίσει δύο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας.

– Ένας σοβαρά τραυματίας μετά από ληστεία με πυροβολισμούς στην Κηφισιά

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια ένοπλης διάρρηξης στο σπίτι του στην Κηφισιά, γύρω στις 5:00 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δύο δράστες εισέβαλαν στο σπίτι και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον 52χρονο όταν τους αντελήφθη.

Ακολούθησε πάλη κατά την οποία ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον άνδρα τουλάχιστον δύο φορές στην πλάτη, σχεδόν εξ επαφής.

Η επίθεση έλαβε χώρα ενώ στο σπίτι βρίσκονταν η σύζυγος του ιδιοκτήτη και τα δύο παιδιά τους.

Το θύμα χειρουργείται στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Η Αστυνομία εκτιμά πως κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία.

Οι δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν. Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας.

– Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

H αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει αρχίσει, ενώ σήμερα λήγει η προθεσμία που έχουν οι τράπεζες για να αποστείλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όλες τις συναλλαγές που διενήργησαν οι φορολογούμενοι στη διάρκεια του 2017, μέσω πλαστικού χρήματος ή ευρύτερα μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.

Πρόκειται για τα στοιχεία, με βάση τα οποία θα «χτισθεί» το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και του αγρότες που ισοδυναμεί με έκπτωση φόρου 1.900- 2.100 ευρώ. Σημειώνεται ότι από τα εισοδήματα του 2017 για πρώτη φορά το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος συνδέθηκε υποχρεωτικά με συναλλαγές μόνο με τη χρήση καρτών ή άλλων μορφών πλαστικού χρήματος.

Στην εγκύκλιο προβλέπεται ότι ειδικά για τις συναλλαγές του φορολογικού έτους 2017, οι πάροχοι υποχρεούνται να αποστείλουν άπαξ, τα στοιχεία των συναλλαγών για το έτος 2017, συγκεντρωτικά, ανά Α.Φ.Μ., μέχρι τις 2 Απριλίου 2018, πέραν της υποχρέωσης που ήδη υπάρχει για αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων σε μηνιαία βάση έως τις 20 του επομένου μηνός από το μήνα διενέργειας των συναλλαγών.

Τα τραπεζικά ιδρύματα αποστέλλουν συγκεντρωτικά, ανά ΑΦΜ, τόσο πληρωμές οι οποίες έγιναν με μεταφορά πιστώσεων και άμεση χρέωση σε πίστωση επαγγελματικών λογαριασμών όσο και συναλλαγές με χρήση χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών με εξαίρεση τις εταιρικές.

– Ναρκωτικά, αναρχικοί και ξυλοδαρμοί στα Εξάρχεια

Διακίνηση ναρκωτικών, επεισόδια με αναρχικούς, ξυλοδαρμοί αλλοδαπών στα Εξάρχεια έφερε στο φως πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή.

Η μυστική επιχείρηση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε στις 9 Μαρτίου, οδήγησε στη Δικαιοσύνη 29 άτομα , τα οποία έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Πρόκειται για νεαρούς από την Αλβανία και την Ελλάδα, οι οποίοι επιδίωξαν να ελέγξουν το εμπόριο χασίς και κοκαΐνης στην πλατεία και στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου. Κάθε πωλητής υπολογίζεται ότι πουλούσε ημερησίως 100 γραμμάρια χασίς.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, γνώση των οποίων έχει η «Κ», ξεχωρίζουν καταγεγραμμένες αναφορές σε αγοραπωλησίες όπλων, στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ακόμα και στο αμερικανικό FBI.

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας στα επίσημα έγγραφά τους επισημαίνουν ότι «οι συχνές βιαιοπραγίες και η καθημερινή διακίνηση ναρκωτικών κατέστησαν τα μέλη της οργάνωσης ανεπιθύμητα, με συνέπεια τις αρχικά σποραδικές και μετέπειτα εντατικές επιθέσεις μασκοφόρων σε βάρος μελών της εγκληματικής οργάνωσης».

– Περιοδεία Αρχηγού ΓΕΣ σε φυλάκια της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας

Επισκέψεις σε περιοχές ευθύνης Σχηματισμών του Γ΄ ΣΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα.

Aναλυτικά:

– Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, επισκέφτηκε την 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού (8η Μ/Π ΤΑΞ – VIIΙ ΜΠ «ΗΠΕΙΡΟΣ»), και συγκεκριμένα τα ΕΦ «ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟ» και «ΠΛΗΚΑΤΙ», όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των Φυλακίων και τους Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Καλπακίου και Κόνιτσας.

– Την Κυριακή 01 Απριλίου 2018, επισκέφτηκε την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού (9η Μ/Π ΤΑΞ «ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ») και συγκεκριμένα το ΕΦ «ΓΡΑΜΜΟΣ», όπου εγκαινίασε τον Ξενώνα, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τα ΕΦ «ΔΙΠΟΤΑΜΙΑΣ», «ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ», «ΙΕΡΟΠΗΓΗΣ» και «ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ», για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό των φυλακίων και των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Καστοριάς και Νεστορίου.

Στη διάρκεια του ταξιδιού του συνομίλησε και αντάλλαξε επίσης ευχές με τις διοικήσεις των τοπικών σχηματισμών και με πολίτες που βρέθηκαν στα φυλάκια ενόψει των εορτών του Πάσχα.

– Συγνώμη προς τους πολίτες για την ταλαιπωρία ζητά ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ

O Γιάννης Κρεστενίτης, μετά την αντιπρόεδρο Στέλλα Βαλάνη, ζητά συγγνώμη εκ μέρους της διοίκησης της ΕΥΑΘ από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης για τη διακοπή της υδροδότησης που προκάλεσε ταλαιπωρία στους πολίτες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας αναφέρει πως σήμερα Μ. Δευτέρα, στις 12:30, στον 7ο όροφο του κτηρίου της ΕΥΑΘ θα πραγματοποιηθεί απολογιστική συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στη διακοπή της υδροδότησης, οι ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος αλλά και το τι πρέπει να συμβεί από εδώ και στο εξής.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κρεστενίτη:

«Αν και η μεγάλη και πολύ σοβαρή βλάβη του αγωγού της Αραβησσού αποκαταστάθηκε τεχνικά εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε δοθεί από την αρχή, δηλ. το μεσημέρι της Παρασκευής 30/3/18,

Αν και η επανατροφοδότηση του δικτύου της πόλης με το νερό της Αραβησσού έχει ξεκινήσει εδώ και ένα 24ωρο, έχοντας εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας για το πόσιμο νερό,

Αν και καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία της Εταιρείας.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δυστυχώς ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά στερούμενοι ενός κοινού αγαθού όπως το νερό.

Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. και εγώ προσωπικά ζητούμε συγγνώμη και κυρίως από τους πιο ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας. Θεωρούμε βέβαια ότι οφείλουμε να παρουσιάσουμε τη σειρά των γεγονότων, τη σειρά των ενεργειών μας και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού από την πόλη».