: Με δηλητηριώδεις εκφράσεις και ανταλλαγή «πυρών» εκατέρωθεν συνεχίζεται η έντονη πολιτική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής στον δημόσιο διάλογο. Αυτή τη φορά με αφορμή τους λογαριασμούς Σημίτη και το μισθολογικό των κληρικών.

Στον δρόμο προς τις κάλπες οι υψηλοί τόνοι συνιστούν πια μόνιμο στοιχείο της αντιπαράθεσης, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει με κάθε ευκαιρία να αναδεικνύει τις διαχωριστικές γραμμές όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από το ΚΙΝΑΛ. Με πρώτη και κύρια στόχευση να αλιεύσει ψηφοφόρους από τον χώρο του Κέντρου. Εξου τα συνεχή «ανοίγματα» του Αλέξη Τσίπρα (εντός και εκτός συνόρων) και οι παρεμβάσεις των κυβερνητικών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες «κλείνουν το μάτι» στη βάση του ΚΙΝΑΛ επιθυμώντας το διεμβολισμό αυτής. Στην πραγματικότητα πρόκειται για στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία διαπιστώνει ότι τα περιθώρια του ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά του εξαντλούνται και κατά συνέπεια στρέφεται αλλού.

– Ξεφορτώνονται ακίνητα για να γλιτώσουν φόρους

Από… κράμπες υποφέρουν συμβολαιογράφοι κι εφοριακοί στις περιοχές, όπου από την Πρωτοχρονιά ενεργοποιούνται οι μεγάλες αυξήσεις των Τιμών Ζώνης, οι οποίες υπογράφηκαν στην αρχή του καλοκαιριού αλλά ίσχυσαν σε πρώτη φάση μόνο για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Όπως υπολογίζουν συμβολαιογράφοι, μπαίνοντας το Φθινόπωρο ο αριθμός των συναλλαγών παρουσιάζει μεγάλη αύξηση. Η εκτίμηση είναι ότι μιλάμε για αύξηση τουλάχιστον 20%, τόσο στον αριθμό των συμβολαίων όσο και στην αξία τους. Ποια είναι η μεγάλη έκπληξη; Ότι η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στις αγοραπωλησίες και όχι στις γονικές παροχές. Χαρακτηριστική περίπτωση αύξησης των αγοραπωλησιών είναι η Αντίπαρος, όπου η Τιμή Ζώνης ανεβαίνει από τα 900 ευρώ στα 1.700 ευρώ.

– Η ΕΕ ιδρύει ακαδημία κατασκόπων & την αναλαμβάνει η Ελλάδα

Τη δημιουργία μίας «ακαδημίας κατασκόπων» οραματίζονται στην ΕΕ. Και η Ελλάδα θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό το πλάνο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας της ΕΕ συμφώνησαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες σε 17 νέα πρότζεκτ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας. Αυτά, έρχονται να προστεθούν σε άλλα 17 πρότζεκτ που είχαν συμφωνηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Αυτά τα σχέδια, τα οποία προκύπτουν από τη συμφωνία PESCO (Μόνιμη Δομημένη Συνεργασία), προβλέπουν από τη βελτίωση της εκπαίδευσης και των υποδομών, μέχρι την ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων και των αεροπορικών συστημάτων.

Ανάμεσά τους και η ίδρυση «ακαδημίας κατασκοπίας», που αναλαμβάνει η Ελλάδα, είδηση που μετέδωσε πρώτα το Politico, δημοσιεύοντας πληροφορίες από το προσχέδιο των πρότζεκτ, τα οποία ενέκριναν οι Ευρωπαίοι υπουργοί τη Δευτέρα. Της κοινής ακαδημίας πληροφοριών της ΕΕ (Joint EU Intelligence school) θα ηγείται η Ελλάδα με τη συμμετοχή της Κύπρου, επιβεβαιώνει ο Guardian, σε δημοσίευμα που αναφέρει ότι οι υπουργοί ενέκριναν τα 17 πρότζεκτ.

– Οι απειλές από το μέλος του Ρουβίκωνα που οδήγησαν στη σύλληψη

Η τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλευόταν μέλος της αναρχικής ομάδας, οδήγησε στη σύλληψή του.

«Διώξτε τους αστυνομικούς γιατί θα σπάσουμε το νοσοκομείο» φέρεται να είπε ηγετικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, σε τηλεφωνική επικοινωνία στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τηλεφώνημα έγινε από σύνδεση που ανήκε στο ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα και αποτέλεσε την αφορμή για την προσαγωγή του αργά χθες το απόγευμα από την περιοχή των Εξαρχείων. Λίγο αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη και σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του άρθρου 190 Π.Κ. για Διατάραξη Ειρήνης Πολιτών.

– Κατρούγκαλος για τις τουρκικές προκλήσεις: Η εξωτερική πολιτική μας βασίζεται στο διεθνές δίκαιο

«Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας παγίως βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τα εθνικά μας δίκαια είναι πάντοτε εξοπλισμένα με τη νομιμότητα», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τις Βρυξέλλες, μετά το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την προκλητική στάση της Αγκυρας έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, είπε ότι η Ελλάδα πάντοτε αντιδρά με νηφαλιότητα στις προκλήσεις και πάντοτε τις αξιολογεί υπό αυτό το πρίσμα.

«Εχουμε προχωρήσει στις αναγκαίες διπλωματικές συνεργασίες σε διμερές και τριμερές επίπεδο. Συντονίζοντας το βηματισμό μας με την Κυπριακή Δημοκρατία ώστε να μην υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.