«Η τεχνική συζήτηση έχει χάσει το νόημα της. Δεν έχει, πλέον, περιεχόμενο. Έχει χαθεί η μπάλα. Το ζήτημα είναι μάλλον πολιτικό».

Έτσι περιέγραψε τραπεζικό στέλεχος στο iefimerida το black out στις διαβουλεύσεις για την πρώτη κατοικία, που δείχνει ότι το… γαργάλημα του Πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές μάλλον θα ενταθεί, όσο κοντοζυγώνει η ώρα που θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις.

Πηγές από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο αναφέρουν ότι επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στην Αθήνα, για την ημερίδα που συνδιοργανώνουν η Κομισιόν και το ΙΟΒΕ με θέμα την ένταξη της Ελλάδας στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, ο γνωστός Ντέκλαν Κοστέλο θα συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το θέμα δεν είναι, βέβαια, η συνάντηση αλλά τι θα πρωτοπρολάβουν να συζητήσουν, με δεδομένο ότι το άτυπο τελεσίγραφο της 25ης Μαρτίου πλησιάζει και η συμφωνία για την α’ κατοικία δείχνει μακρινή. «Κολλάει σε πολλά σημεία» αναφέρει άλλη πηγή από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο κι όλα δείχνουν ότι αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική εξέλιξη, η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει δύσκολες πολιτικές αποφάσεις.

– Τραγωδία στον Ν. Κόσμο: Γιατί η 40χρονη πέταξε το παιδί της από τον 5ο και πήδηξε και αυτή

Συγκλονισμένο είναι από χθες το πανελλήνιο στο άκουσμα της είδησης ότι γυναίκα πέταξε το 4χρονο παιδί της από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Μπορεί ακόμα να μην έχουν φωτιστεί όλες οι πτυχές αυτής της τραγωδίας, ωστόσο όπως όλα φαίνονται πίσω από τις αδιανόητες πράξεις της συγκεκριμένης γυναίκας κρύβεται ένα οικογενειακό δράμα.

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το μωράκι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και –όπως πιθανολογούν οι γείτονες– αυτή ήταν η αιτία που έσπρωξε την απελπισμένη μητέρα στο «απονενοημένο». Την ίδια στιγμή υπάρχει και η πληροφορία πως η 40χρονη είχε περάσει κάποια ψυχική ασθένεια στην εφηβεία της.

– Η Δούρου για τη νέα ποινική δίωξη σε βάρος της: Η απονομή της δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή

Η Ρένα Δούρου, στις πρώτες δηλώσεις της μετά τη νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της, αυτή τη φορά για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, αναφέρθηκε στην ταχύτητα εκτέλεσης του έργου της εκτροπής χειμάρρου στην περιοχή, μετά τα τραγικά γεγονότα.

«Η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή. Ακόμη και οι αθώοι πρέπει κάποιες φορές να περιμένουν», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που είχε κάνει και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της- σε βαθμό πλημμελήματος και τότε- για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ακόμη, η κ. Δούρου δήλωσε ότι ενημερώθηκε από δημοσιογράφους για τη νέα ποινική δίωξη σε βάρος της, και σημείωσε ότι αυτό γίνεται 16 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα και δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

– ΕΦΚΑ: Παράταση ασφαλιστικής ικανότητας – Ποιους αφορά

Στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να χορηγηθεί παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας έως τις 30 Ιουνίου 2019 στους ασφαλισμένους με παράλληλη ασφάλιση μισθωτών- μη μισθωτών, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, έχει ήδη προχωρήσει στην παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας, μέχρι τις 31 Μαΐου 2019, των μη μισθωτών που έχουν καταβάλει τις ελάχιστες προβλεπόμενες κατώτατες ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2018, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ανεξόφλητες δόσεις για τη δεύτερη εκκαθάριση του 2017.

– Με ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία για την Κουντουρά και οι ρυθμίσεις για τις εκλογές

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία για τις τροπολογίες του υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η «φωτογραφική» που καταργεί το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή.

Η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αίρει το κώλυμα που υπάρχει στον εκλογικό νόμο για τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, που για να ανακηρυχθούν, πρέπει να έχουν παραιτηθεί από βουλευτές. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση πως η ρύθμιση αφορά την Ελενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη, οι οποίοι σε περίπτωση που παραιτούνταν για να είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση θα έχανε την πλειοψηφία των 151 εδρών.

– Πανελλήνιες 2019: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αίτησης-συμμετοχής

Όλοι οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2019 των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους τη σχετική Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής.

Εν αναμονή της τελικής μορφής του μηχανογραφικού, που θα προκύψει μετά τις τελευταίες συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο αναμενόμενο νομοσχέδιο για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, από σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, καλούνται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να υποβάλουν τη σχετική αίτηση-δήλωση.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.