: Βγαίνει σήμερα με την έκτη κατά σειρά άδειά του από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο «Λουκάς» της 17Ν ζήτησε και πήρε άδεια από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου, όπου κρατείται, και έτσι θα βρίσκεται εκτός φυλακών από σήμερα και για 6 ημέρες (4 ημέρες άδεια συν δύο ημέρες για τα οδοιπορικά του), και συνεπώς θα αλλάξει χρονιά στο σπίτι του με την οικογένειά του.

Η φυλακή είπε για μία ακόμη φορά το «ναι» στον πολυισοβίτη, αφού έχει τηρήσει τους όρους των προηγούμενων αδειών.

– Απανωτές συσκέψεις Τσίπρα μετά τις απειλές Καμμένου για Σκοπιανό

Στη διακεκαυμένη ζώνη πιθανών πολιτικών εξελίξεων εισέρχεται η κυβέρνηση μετά τις γιορτές με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπό την προϋπόθεση ότι ο Ζάεφ θα «περάσει» από τη Βουλή της ΠΓΔΜ τις συνταγματικές αλλαγές.

Έπειτα από τις ολιγοήμερες διακοπές των Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός επέστρεψε χθες στο γραφείο του και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida, είχε απανωτές συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες. Οι επιτελείς της κυβέρνησης έρχονται ολοένα και περισσότερο σε δεινή θέση, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο να εντείνει την πολιτική πίεση όσο πλησιάζουμε στην κύρωση της συμφωνίας. Με αποτέλεσμα κορυφαία στελέχη να παραδέχονται ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα επιτείνεται η ήδη υπάρχουσα φθορά.

Υπό αυτά τα δεδομένα όλα πλέον είναι ανοιχτά, ενώ το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας (όπως είχε γράψει το iefimerida) δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την «καυτή πατάτα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού θέλει να είναι ο ίδιος αυτός που δώσει λύση για μια ιστορική συμφωνία.

– Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου -Απόταξη και αργία με απόλυση για τους οκτώ αστυνομικούς

Ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος των 8 αστυνομικών για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ΕΔΕ προτείνει να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής και οι οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του νεαρού άνδρα.

Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, ενώ για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση.

– Το χιόνι που έπεσε τα Χριστούγεννα κάλυψε το 8% της χώρας

Οι χιονοπτώσεις των Χριστουγέννων αύξησαν σημαντικά την έκταση χιονοκάλυψης στη χώρα μας.

Περίπου το 8% -σχεδόν το ένα δέκατο- της συνολικής χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλυπτόταν με χιόνι την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις από δορυφορικά δεδομένα.

Η έκταση αυτή της χιονοκάλυψης βρίσκεται κοντά τον μέσο όρο των τελευταίων 14 ετών, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

– Τέλη κυκλοφορίας 2019: Λήγει η προθεσμία

Λήγει στις 31/12 η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα δοθεί παράταση.

Όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους, θα κληθούν -όπως κάθε χρόνο- να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα ετήσια τέλη θα κληθούν να πληρώσουν χρηματικό πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ, το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ ή φορτηγό ή λεωφορείο και 30 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.