: Κλίμα εμφυλίου επικρατεί στα σχολεία, ανάμεσα στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές, με αφορμή τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν για σήμερα, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών.

Εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια είναι σχολεία στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία τα οποία καλούν σήμερα σε πορεία στο κέντρο της πόλης κοντά στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, με κεντρικό σύνθημα «Η Μακεδονία Είναι Ελληνική» και «Οχι στην Συμφωνία των Πρεσπών».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάνω από 20 σχολεία είναι υπό κατάληψη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

– Σπάνε τα κοντέρ τα κόκκινα δάνεια

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός»! Όχι, δεν πρόκειται για το γνωστό και εξόχως διδακτικό παραμύθι, αλλά για την αντίδραση (κυρίως) των Ευρωπαίων, που μοιάζουν να ανακάλυψαν μόλις τώρα το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα και τον απειλητικό όγκο των κόκκινων δανείων.

Από κοντά και η κυβέρνηση, που ενώ μέχρι πρόσφατα συρόταν πίσω από τη γραμμή υπεραισιοδοξίας των Ευρωπαίων για τις αντοχές των τραπεζών και τη δυναμική τους, βρέθηκε να διαπραγματεύεται με δύο σχέδια «ξεφορτώματος» προβληματικών δανείων, που θεωρούνται ως ορόσημο για να διαλυθούν τα απειλητικά σύννεφα πάνω από τις τράπεζες και την οικονομία γενικότερα.

– Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για ΕΝΦΙΑ, κοινωνικό μέρισμα, Μάτι

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασαν από τη Βουλή οι τροπολογίες για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, το κοινωνικό μέρισμα και η τροπολογία για το Μάτι.

Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία που έγινε, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

-την τροπολογία για το συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε «όχι» και το Ποτάμι που δήλωσε «παρών».

-την τροπολογία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε «παρών» και το Ποτάμι που δήλωσε «παρών»

-την τροπολογία για το Μάτι ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε «όχι» και το Ποτάμι που ψήφισε «παρών».

-την τροπολογία για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος την ψήφισαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση το Ποτάμι που δήλωσε «παρών».

– Θανατηφόρα παράσυρση 40χρονου στη Θεσσαλονίκη

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε στη Θεσσαλονίκη, ένας 40χρονος άνδρας από την Αλβανία, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Όπως αναφέρει το thestival, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 12 το βράδυ, στην οδό 26ης Οκτωβρίου στην περιοχή των «Σφαγείων», στο ρεύμα προς το κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, ένα ΙΧ που οδηγούσε 20χρονος, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 40χρονο, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επιχείρησε να περάσει τον δρόμο.

– Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι το δικαιούνται και πόσα χρήματα θα λάβουν

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα δώσει και φέτος τον μποναμά του κοινωνικού μερίσματος ύψους 710 εκατ. ευρώ.

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή, θα ακολουθήσει η δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η έκδοση της υπουργικής απόφασης και στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr, προκειμένου οι φορολογούμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.