: Για θεσμική εκτροπή και προσωπική στοχοποίηση κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τη χθεσινή ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο Facebook, ο οποίος, αναφερόμενος ονομαστικά σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τους ζήτησε σχεδόν εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση συγκεκριμένων δικογραφιών.

Ο υπουργός Υγείας «παραβιάζει βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας», λέει η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας, κάνοντας λόγο για παρέμβαση και ζητώντας από τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τα λεγόμενα του υπουργού της κυβέρνησής του.

– Νέο μπαράζ διεκδικήσεων από ένστολους

Στα χαρακώματα παραμένουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς παρά την καταβολή των αναδρομικών της περιόδου 2012- 2016, έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Λίγο πριν φύγει το 2018 και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου, οι ένστολοι προσέφυγαν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να εφαρμοστεί η διάταξη που εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια! Ποια είναι αυτή; Η διάταξη που προβλέπει την έκδοση ΚΥΑ για νυχτερινή αποζημίωση. Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, παρά το γεγονός ότι το άρθρο 127 του νέου νόμου 4472/2017 προέβλεψε για πρώτη φορά, από ιδρύσεως του Ελληνικού Στρατού και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αποζημίωση για τις ώρες νυχτερινής απασχόλησής τους, τα συναρμόδια υπουργεία σφυρίζουν αδιάφορα.

– Σενάρια για ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιανουάριο και κυβέρνηση ανοχής αλά Ισπανία

Καταιγισμός πολιτικών εξελίξεων επίκειται εντός Ιανουαρίου και στο πρωθυπουργικό επιτελείο προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το τελικό κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έρθει τις επόμενες μέρες στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων για κύρωση από την Ολομέλεια. Η πλειοψηφία των 2/3 για τον Ζόραν Ζάεφ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και έτσι από 15 Ιανουαρίου το μπαλάκι περνάει επίσημα στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά του και μιλώντας στους δημοσιογράφους (την παραμονή της Πρωτοχρονιάς) είπε ότι ακόμα δεν έχει πάρει αποφάσεις για το χρόνο κύρωσης της συμφωνίας.

Παρόλα αυτά, ασφαλείς πληροφορίες του Iefimerida θέλουν τον ίδιο να δέχεται εισηγήσεις από συνεργάτες του-ελέω πολιτικής φθοράς-να επισπεύσει την ψηφοφορία. Εξ’ αυτού του λόγου, είχαν προηγηθεί και οι «διαρροές» προ ημερών από διπλωματικές πηγές, με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή να γίνει πράγματι μέσα στο Γενάρη, ενώ επίσημη θέση του Μαξίμου είναι ότι «η συμφωνία μπορεί να έρθει από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η Συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα μέχρι και τον Μάρτιο το αργότερο».

– Μας πέρασε και η Αλβανία -Με 1.000 «τρέχει» η οικονομία της, καλύτερη πιστοληπτική αξιολόγηση από την Ελλάδα

Με πιστοληπτική αξιολόγηση δύο βαθμίδες υψηλότερη της ελληνικής, ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και σημαντικές επενδύσεις η Αλβανία με αυτοπεποίθηση προχωρά μπροστά βαδίζοντας ολοταχώς προς την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, με στόχο την ενθάρρυνση των γεννήσεων η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα καταβάλλεται χρηματικό επίδομα σε κάθε παιδί που γεννιέται ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των οικογενειών.

Με πλούσιους φυσικούς πόρους, η Αλβανία διαθέτει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στα Βαλκάνια, η χώρα δίνει μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη της βιομηχανίας και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

– Μητσοτάκης για Κουφοντίνα: «Μέγιστη προσβολή η βόλτα στους ίδιους δρόμους που σκότωσε εν ψυχρώ τα θύματά του»

Για μέγιστη προσβολή στη μνήμη των θυμάτων κάνει λόγο με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη βόλτα του αρχιεκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τι έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ: «Η βόλτα του δολοφόνου Κουφοντίνα στους ίδιους δρόμους που σκότωσε εν ψυχρώ τα θύματα του συνιστά μέγιστη προσβολή στη μνήμη τους. Η δημόσια συναναστροφή του με ομάδες που απειλούν όσους διαφωνούν μαζι τους αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι παραμένει καθοδηγητής τους. #ωςεδω»