ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ακόμα ένα σκηνικό έντασης, επιχείρησαν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών, την Τετάρτη, με πρωταγωνιστή ένα ψαροτουφεκά από τη Χίο.
Ο νεαρός άνδρας βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα όταν τον προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής και του ζήτησε τα στοιχεία του, θεωρώντας ότι βρίσκεται επί τουρκικών χωρικών υδάτων.
Όταν αυτός αρνήθηκε, επιχείρησαν να δέσουν το σκάφος του με το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού και να τον τραβήξουν στη τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ψαροτουφεκά, όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό, προσπάθησαν να ανατρέψουν το σκάφος του αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία.
Ευτυχώς η άμεση ανταπόκριση του Λιμενικού Σώματος της Χίου είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση των Τούρκων και την ασφαλή λήξη του περιστατικού.
– Συναγερμός σε Μαξίμου μετά το τραπεζικό κραχ στο ΧΑΑ
Σε πλήρη εγρήγορση -και με έντονο το αίσθημα της ανησυχίας- αντιμετωπίζουν σε Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο τις «μαύρες» εξελίξεις στο χρηματιστήριο, με φόντο το… κραχ των τραπεζικών μετοχών.
Το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί η Αθήνα στην παρούσα φάση είναι τις εν λόγω αναταράξεις, με φόντο την πολύ πρόσφατη και έστω και τυπική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, που σε θεωρητική βάση προσδίδει μια κάποια βαρύτητα. Εξ’ αυτού του λόγου, ο υπουργός των οικονομικών μετά την ενημέρωση που παρείχε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις και παρότι έδειξε-στους δημοσιογράφους- ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, έσπευσε στο Μέγαρο Μαξίμου για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό παρουσία των κκ Δραγασάκη, Λιάκου και Φλαμπουράρη. Αποδίδοντας αρχικώς στο… Bloomberg τη δημιουργία ενός κλίματος που δεν εμπνέει ανησυχία, αναφέρει το iefimerida.gr.
– Σέρρες: Οι συνομιλίες που… καίνε τον καθηγητή
Μορφή χιονοστιβάδας έχουν αποκτήσει οι καταγγελίες προς το πρόσωπο του καθηγητή από τις Σέρρες, ο οποίος φέρεται να ζήταγε σεξουαλικά ανταλλάγματα και χρήματα από τους φοιτητές για να περάσουν μαθήματα στο πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, εκτός από τις καταγγελίες των φοιτητών, υπάρχουν τουλάχιστον 150 καταγεγραμμένες συνομιλίες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες «καίνε» τον καθηγητή και τους συγκατηγορούμενούς του.
Όπως φαίνεται και από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook ο καθηγητής, οι επαφές με τους φοιτητές ήταν συχνές, αφού το προφίλ του ήταν γεμάτο με φωτογραφίες και μηνύματά τους, ενώ είχε και εικόνες από ταξίδια, συνοδευόμενος από νεαρές παρουσίες.
– ΔΝΤ: Η κρίση συρρίκνωσε την ελληνική οικογένεια
Η κρίση δεν μείωσε μόνο τα ελληνικά εισοδήματα αλλά απειλεί και την ελληνική οικογένεια.
Αυτό επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση, περιόρισε σημαντικά τον δείκτη γονιμότητας. Τα συμπεράσματα που προκαλούν ανησυχία για την εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού, περιλαμβάνονται στην στην έκθεσή του ΔΝΤ για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές.
Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει συνδέσει την γήρανση του πληθυσμού τις επόμενες 10ετίες (που προκαλείται λόγω των χαμηλών γεννήσεων) με τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένει στην Ελλάδα (1,5%) αλλά και με την πίεση που συνεχίζει να ασκεί η γήρανση του πληθυσμού για παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό και τις οποίες επιχειρεί να αντικρούσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στα ευρωπαϊκά κράτη που υπέστησαν διπλή ύφεση, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, ο δείκτης γονιμότητας (δηλαδή, ο μέσος αριθμός παιδιών που φέρνει στη ζωή κάθε γυναίκα) μειώθηκε από το 1,5 το 2008 στο 1,3 περίπου το 2016.
– Παπακώστα: Αν η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε
Για τους λόγους για τους οποίους μπήκε στην κυβέρνηση αλλά και το τι θα κάνει με τη συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.
Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη, η κυρία Παπακώστα ρωτήθηκε γιατί μπήκε στην κυβέρνηση στην οποία, στο παρελθόν, ασκούσε δριμεία κριτική.
«Είμαι της καραμανλικής σχολής σκέψης» είπε αρχικά, προσθέτοντας πώς «η ‘καραμαλνική σχολή’ δεν έχει να κάνει με αυτούς που φέρουν το επώνυμο του Καραμανλή» για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι «τότε ήταν ένας διαφορετικός Τσίπρας και διαφορετικός κυβερνητικός σχηματισμός. Το Φεβρουάριο του 2015 ο Τσίπρας έκανε την αυτοκριτική του, και μετατοπίστηκε προς το μεσαίο χώρο και ορθά έκανε, γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζει, οι κεντροδεξιές, είναι δοκιμασμένες».
Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε πως «δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που ύψωσαν σημαία σε καμία από τις δύο πλευρές», ενώ χαρακτήρισε «λανθασμένη όλη τη στρατηγική στο ζήτημα και βλαβερή για την πολιτική».
«Δεν είμαστε ακόμα μία θετική ψήφος», απάντησε σχετικά με το αν θα ψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία, όταν έρθει στη Βουλή, διαχώρισε ωστόσο «την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την ψήφο στη συμφωνία».
«Θα ζυγίσουμε τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε», δήλωσε, λέγοντας πως «μπορεί με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα, να πάμε σε ένα σενάριο μιας συμφωνίας διαφορετικού τύπου από ό,τι η σημερινή».
– Ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου στους ιδιώτες
Ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ τα «φέσια» προς τους ιδιώτες τον Αύγουστο. Σύμφωνα με στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τον Αύγουστο οι κρατικοί φορείς χρωστούσαν συνολικά 3,036 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4 δισ. αφορούσαν ληξιπρόθεσμα χρέη των φορέων, ενώ εκκρεμούσε να δοθούν και άλλα 1,062 δισ. ευρώ για επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Τα χρέη του Δημοσίου είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με τον Ιούλιο, όπου χρωστούσε 2,730 δισ. ευρώ (1,940 δισ. οι κρατικοί φορείς και άλλα 790 για εκκρεμείς επιστροφές φόρου).