: Την πληρωμή των αναδρομικών σε χιλιάδες ένστολους, γιατρούς και πανεπιστημιακούς θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τα ποσά είναι διαφορετικά για κάθε κατηγορία εργαζομένων ανάλογα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στους στρατιωτικούς και σε όλους όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας τα αναδρομικά αφορούν στην περίοδο από το 2012, καθώς δικαιώθηκαν για τις παράνομες περικοπές για όλο αυτό το διάστημα.

Ωστόσο για τους γιατρούς και τους πανεπιστημιακούς το διάστημα το οποίο θα καλύψουν τα αναδρομικά ξεκινάει από την ημερομηνία έκδοσης των αποφάσεων του ΣτΕ, με τα ποσά να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά των ενστόλων, γράφει το iefimerida.gr.

– Ελληνες ψαράδες έστειλαν εξώδικο στην κυβέρνηση -Καταγγέλλουν ακήρυχτο πόλεμο με τους Τούρκους αλιείς

Εξώδικο στην ελληνική κυβέρνηση καταγγέλοντας την τουρκική προκλητικότητα στα ελληνικά χωρικά ύδατα έστειλαν 36 Ελληνες ψαράδες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στο εξώδικό τους οι Έλληνες ψαράδες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής τους ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα.

Θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι της παραμεθορίου ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία».

– ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια κόσμου στην αύξηση φόρων το 2015-2016

Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ελάφρυνση των φορολογικών βαρών για τους εργαζόμενους, σταθεροποίηση των συντελεστών του ΦΠΑ. Αυτή είναι η τάση που καταγράφει ο ΟΟΣΑ για τα μέλη του. Όχι όμως, για όλα και σίγουρα όχι για την Ελλάδα.

Ο Οργανισμός στην Έκθεση «Tax Policy Reforms 2018» καταγράφει σημαντικές φορολογικές εξελίξεις σε χώρες όπως η Αργεντινή, η Γαλλία, η Λετονία, οι ΗΠΑ, με στόχευση στην ενίσχυση των επενδύσεων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μεταξύ αυτών των εξελίξεων σημειώνει την τάση μείωσης των φορολογικών βαρών στις επιχειρήσεις, ακόμα και σε χώρες που παραδοσιακά έχουν υψηλούς συντελεστές. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο μέσος συντελεστής φόρου επιχειρήσεων στις χώρες του ΟΟΣΑ έχει πέσει από το 32,5% το 2000 στο 23,9% το 2018. Ανάλογες κινήσεις και στη φορολογία των φυσικών προσώπων. Ωστόσο η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις χώρες. Το αντίθετο.

Σύμφωνα με την Έκθεση, στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ- σχεδόν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες- μεταξύ 2015 και 2016, ως αποτέλεσμα των φόρων που επιβλήθηκαν σε εισοδήματα και κατανάλωση, λόγω της υποχρέωσης δημοσιονομικής προσαρμογής. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα διατηρεί αυτά τα θλιβερά πρωτεία ακόμα κι αν το έτος αναφοράς είναι το 2007, καθώς στο διάστημα 2007- 2016 οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκαν κατά 7,4 ποσοστιαίες μονάδες. Για την ιστορία, στον αντίποδα, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Ιρλανδία (από το 30,4% στο 23%).

– Τα Μνημόνια έφυγαν, οι πλειστηριασμοί έμειναν και ξεκινούν πάλι σήμερα

Ξαναρχίζουν σήμερα οι πλειστηριασμοί ακινήτων, μετά τη διακοπή τους τον Αύγουστο.

Στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (eauction), αναρτημένοι είναι 532 πλειστηριασμοί για την επόμενη εβδομάδα, ενώ συνολικά είναι προγραμματισμένοι 16.707 πλειστηριασμοί έως τις 3 Απριλίου 2019.

Σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή εποπτική τραπεζική Αρχή (SSM) πιέζει για περισσότερους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες, ώστε να μειωθεί ταχύτερα ο όγκος των «κόκκινων» δανείων τους.

– Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Λακωνία

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κελεφά, στο Οίτυλο της Λακωνίας.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μην εξαπλωθεί η φωτιά, και έτσι να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της, 48 άνδρες της πυροσβεστικής με 19 οχήματα, καθώς και 13 άτομα πεζοπόρο.

– Πρόσληψη 16.320 αναπληρωτών

Τους πίνακες με τους 16.320 αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Από τους 16.320, οι 12.392 προσλήφθηκαν στην Πρωτοβάθμια και οι 3.928 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, στις δομές Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 5.841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3.629 και 2.212 αντίστοιχα).

Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 8.763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 1.716 καθηγητές .