: Η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να περιμένει να βγει στις αγορές κεφαλαίων δεδομένου του μεγάλου αποθεματικού ρευστότητας που διαθέτει ωστόσο η μακρά αναμονή δημιουργεί κινδύνους επισημαίνει η αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Επενδυτών της Moody’s, Kατρίν Μιλμπρόνερ.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μιλμπρόνερ σημειώνει ότι η «ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και αναμένουμε ότι η ανάκαμψη θα διαρκέσει μέχρι το επόμενο έτος» ωστόσο εκτιμά ότι «οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιδεινώνονται αισθητά και δεν αναμένουμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα θα αυξηθεί σημαντικά πέραν του τρέχοντος ποσοστού περίπου 2%.»

Το μέγεθος αυτό της ανάπτυξης είναι σύμφωνα με την αντίπροεδρο του οίκου αξιολόγησης σχετικά μέτριο λόγω των απωλειών παραγωγικότητας των προηγούμενων ετών. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσελκύσει σε μεγαλύτερο βαθμό επενδύσεις το 2019, και τώρα που το πρόγραμμα προσαρμογής ολοκληρώθηκε με επιτυχία αναμένεται ξανά αύξηση της εμπιστοσύνης επιχειρήσεων και καταναλωτών.

– Χαϊδάρι -ΙΧ μπήκε σε καφέ μετά από καραμπόλα, μία νεκρή

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στο Χαϊδάρι.

Η μία εκ των δύο τραυματιών (οδηγός ΙΧ και θαμώνας καφέτεριας) σύμφωνα με πληροφορίες, υπέκυψε στα τραύματά της.

Στο τροχαίο που έγινε στη συμβολή της Γεωργίου Παπανδρέου και της λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρ ενεπλάκησαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα, όταν ένα από αυτά παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη με αποτέλεσμα να πέσει σε διερχόμενο όχημα. Αυτό με τη σειρά του προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, παρέσυρε μια μοτοσικλέτα και μαζί κατέληξαν σε τζαμαρία καφετέριας

– Λυκουρέζος: Δεν γνωρίζουμε πότε θα παραδοθεί στην οικογένεια η σορός του Κατσίφα

Δέκα ημέρες έχουν περάσει από τον θάνατο του 35χρονο ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες, και οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν παραδώσει τη σορό στην οικογένειά του ώστε να πραγματοποιηθεί η ταφή.

Άγνωστο παραμένει επίσης το πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται από τις αρμόδιες Αρχές, σχετικά με την υπόθεση, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ. «Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά στον χρόνο παράδοσής της», δήλωσε ο ίδιος.

«Η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται “προφορικά” ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και “αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία”». Αυτό τονίζει ο κ. Λυκουρέζος, αναφορικά με την καθυστέρηση παράδοσης της σορού από τις Αρχές της γείτονος χώρας.

– Το πόρισμα για το το «Ερρίκος Ντυνάν» συζητά σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή

Το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014 και αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», θα συζητηθεί, σήμερα Τρίτη, στις 15:00, σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.

Το συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος της πλειοψηφίας που αναφέρεται στο νοσοκομείο παραδόθηκε χθες στους επικεφαλής των κομμάτων στην Εξεταστική. Σε αυτό εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν» από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014 και γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής “κακοδαιμονίας” του νοσοκομείου, όπως επίσης και σε πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου.

– Στα ελληνικά σύνορα τοποθετούνται «ανιχνευτές ψεύδους»

«Στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και τη Λετονία θα δοκιμαστεί πιλοτικά η τεχνητή νοημοσύνη του συστήμτος iBorderCTRL, που θα μπορεί να αναλύσει τις “μικρο-εκφράσεις” των ταξιδιωτών και να χρησιμοποιηθεί ως ανιχνευτής ψεύδους σε διάφορες ερωτήσεις», γράφει η γαλλική εφημερίδα Les Echos.

To σύστημα “iBorderCtrl” θα ελέγχει όλες τις εισόδους προς την ΕΕ και το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι μήνες με προϋπολογισμό 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματός Horizon 2020, που έχει στόχο «να επισπεύσει την κυκλοφορία στα σύνορα» και «να αυξήσει την ασφάλεια», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Πριν την άφιξή τους στα σημεία ελέγχου οι ταξιδιώτες θα πρέπει να απαντούν σε μια σειρά ερωτήσεις μπροστά από μια web κάμερα, σχετικές με την κατάσταση, την ταυτότητά τους και τους λόγους μετακίνηση… Ερωτήσεις που γενικά τίθενται από τους συνοριακούς φορείς ελέγχου… μόνο που το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα αναλύει καθεμιά από τις απαντήσεις ώστε να ανιχνεύει αν το άτομο απαντάει με ειλικρίνεια.

– Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου προχώρησαν οι δικαστικές αρχές, όπως και των εταιρειών IRF EuropeanFinance Investments και Amadeus.

H δέσμευση έγινε στο πλαίσιο της ανάκρισης για την έγκριση δανείου από την Marfin στην εταιρία IRF, ύψους 178.000.000 ευρώ, με επισφαλείς όρους. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε το 2016 από τους εισαγγελείς Γ.Δραγάτση και Αντ.Ελευθεριάνο, και στρεφόταν κατά 14 στελεχών της τράπεζας Marfin και του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος δεν βρίσκεται σήμερα εν ζωή.

Το δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο, αναφέρει το iefimerida.gr.