: Οι συντάξεις κόβονται από 1η Ιανουαρίου 2019, όπως έγινε γνωστό και με τη βούλα του Ευκλείδη Τσακαλώτου και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προετοιμάζονται για μεγάλο «ψαλίδι».

Μπορεί το πλαφόν στις περικοπές να έχει οριστεί στο 18% ωστόσο πολλοί από τους συνταξιούχους ιδιαίτερα δε οι παλαιοί θα έχουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που μπορεί να είναι ισοδύναμες από μία έως και τρεις συντάξεις τον χρόνο.

Ο επανυπολογισμός έχει γίνει και η προσωπική διαφορά θα αρχίσει μέσα στους επόμενους μήνες να εμφανίζεται στα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι. Εκεί θα φανεί για πως διαμορφώνεται για κάθε περίπτωση και το ποσό της μείωσης που θα έρθει από τη σύνταξη του Ιανουαρίου του 2019.

Ενδεικτικό των απωλειών που θα έχουν οι συνταξιούχοι είναι τα παραδείγματα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα» σύμφωνα με τα οποία:

Ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με 28 έτη ασφάλισης και σύνταξη 1.140 ευρώ θα έχει απώλεια της τάξης των 205 ευρώ, η νέα της σύνταξη θα είναι δηλαδή στα 869 ευρώ το μήνα.
Ενας ασφαλισμένος στο ΙΚΑ με 40 έτη και σύνταξη μετά τις περικοπές που έγιναν ως σήμερα στα 1.184 ευρώ θα έχει μείωση 173 ευρώ και νέα σύνταξη στα 1.010 ευρώ το μήνα.

– Νέο χτύπημα των Τούρκων χάκερ

Ξαναχτύπησαν οι Τούρκοι χάκερ σε ελληνική ιστοσελίδα. Αυτή τη φορά έριξαν την ιστοσελίδα της Honda Ελλάδος (Honda-cars.gr).

Οι Τούρκοι χάκερ κατηγορούν την Ελλάδα ότι συμπράττει με τους πραξικοπηματίες και απειλούν και πάλι να μας «ρίξουν όλους στην θάλασσα όπως έκαναν και με τους προγόνους».

Το προηγούμενο διάστημα οι χάκερ είχαν χτυπήσει τη σελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας χάντμπολ, την ιστοσελίδα της εταιρείας SUZUKI, την εφημερίδα «Ρεθυμνιώτικα Νέα» τη σελίδα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και τη σελίδα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

– Μέσα σε 6 ημέρες πέρασαν 1.200 μετανάστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Πριν τρεις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην Μυτιλήνη, με τους κατοίκους του νησιού να είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι για την κατάσταση με τις συνεχείς προσφυγικές ροές.

Και σήμερα το πρωί περίπου 270 μετανάστες πέρασαν στην Μυτιλήνη, με τον συνολικό αριθμό της ημέρας να ξεπερνά τους 300 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε τέσσερα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, εκ των οποίων ένα στην πλαζ της πόλης, έφτασαν 226 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν και καταγράφονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Επίσης σε ένα περιστατικό το οποίο είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Συκαμινιάς στη βόρεια Λέσβο πέρασαν περίπου 45 άτομα τα οποία και δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί στο ΚΥΤ. Αλλοι περίπου 80 πέρασαν σήμερα στη Χίο.

Από την Πρωτομαγιά και χωρίς να προσμετρηθούν οι σημερινές αφίξεις, στα νησιά του βορείου Αιγαίου έφτασαν συνολικά 831 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 554 πέρασαν στη Λέσβο, 218 στη Χίο και 50 στη Σάμο.

Διαβάστε επίσης:   Ιντζέ σε Ερντογάν: "Ας αναμετρηθούμε σαν άνδρες"

– Φορολογικές δηλώσεις: 621 ευρώ επιπλέον μέσος φόρος

Συμπληρωματικό φόρο ύψους 38,8 εκατ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν 62.567 φορολογούμενοι, που έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα τις φορολογικές τους δηλώσεις. Ο μέσος φόρος που θα πληρώσουν ανέρχεται στα 621,67 ευρώ.

Οπως προκύπτει από την εκκαθάριση των πρώτων φορολογικών δηλώσεων στην οποία έχει προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία φέτος αναμένει να υποβληθούν περίπου 6,3 εκατ. δηλώσεις τα μηδενικά εκκαθαριστικά είναι λίγο παραπάνω από τα μισά, καθώς αφορούν στο 58,1% των φορολογούμενων που υπέβαλαν δήλωση.

Από τις υπόλοιπες το 28,54% είναι χρεωστικό και το 13,56% πιστωτικό. Αναλυτικά οι χρεωστικές δηλώσεις είναι 62.567 και το συμπληρωματικό ποσό φόρου που καλούνται να πληρώσουν ανέρχεται σε 38,8 εκατ. ευρώ και οι πιστωτικές είναι 29.287 δηλώσεις με το συνολικό ποσό επιστροφής να ανέρχεται σε 8,97 εκατ. ευρώ.

Οι μηδενικές δηλώσεις είναι 127.345. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 219.199 δηλώσεις. Παράλληλα έχουν υποβληθεί 74.400 δηλώσεις Ε2 και 12.056 δηλώσεις Ε3.

– Πτήση προς Μυτιλήνη επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Στην Αθήνα επέστρεψε η πτήση OA 250 της Ολυμπιακής με προορισμό τη Μυτιλήνη.

Αιτία ήταν η λανθασμένη ένδειξη σε όργανο προσγείωσης που ανάγκασε τον πύργο ελέγχου να ζητήσει από τον πιλότο να επιστρέψει πίσω στη βάση του, δηλαδή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ετσι οι επιβάτες, μετά από μισή ώρα πτήσης, επέστρεψαν και πάλι πίσω στην Αθήνα, όπου από εκεί θα μεταβούν στη Μυτιλήνη με άλλη πτήση.

– Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα από τη νεροποντή στους δρόμους της Αττικής

Αποκαταστάθηκε τις πρωινές ώρες η κυκλοφορία και στην υπόγεια γέφυρα Λιάσκου στην Ελευσίνα, που είχε κλείσει χθες το βράδυ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων από την νεροποντή.

Έτσι, αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική έλαβε συνολικά χτες 66 κλήσεις για πλημμύρες και άλλα προβλήματα, κυρίως από το κέντρο της Αθήνας και με τα συνεργεία της που αποτελούνταν συνολικά από 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, επενέβη για άντληση υδάτων από υπόγεια, σε 26 περιπτώσεις και σε έξι κοπές δένδρων.