Η επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα που προπαγανδίζει η κυβέρνηση μοιάζει με μαγική εικόνα. Και όλα δείχνουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα παραλάβει μια «καμμένη γη».

Η Ελλάδα, με ρυθμό ανάπτυξης κάτω από 2%, σε αντίθεση με όλες τις άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια, έχει πολλά ακόμα χρόνια σκληρής δουλειάς και μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να κηρύξει το τέλος της κρίσης.

Μετά τους συγκρατημένους «πανηγυρισμούς» για την έξοδό μας στις αγορές -αν υποθέσουμε ότι τα μόλις 2,5 δισ. που αντλήσαμε, με υψηλό επιτόκιο, συνιστούν πραγματική έξοδο στις αγορές, γεγονός που αμφισβητείται- ήρθαν οι επισημάνσεις του «κόκκινου» επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκου Κουτεντάκη, για να ρίξουν μια βαριά σκιά στο οικονομικό success story της κυβέρνησης. Σε πείσμα των όσων δηλώνει ο πρωθυπουργός, η οικονομία δεν είναι το ατού της κυβέρνησης, γράφει το iefimerida.gr.

Το νιώθουν άλλωστε οι βαριά φορολογούμενοι πολίτες στο πετσί τους. Και όλα δείχνουν ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές θα παραλάβει «καμένη γη».

– Το ΚΙΝΑΛ δεν θα ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ -Η Φώφη απέρριψε τις προτάσεις

Φρένο στην φιλολογία για επιστροφή του Κινήματος Αλλαγής στο όνομα και στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ βάζουν από τη Χ. Τρικούπη.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν ξαναγίνεται ΠΑΣΟΚ» ξεκαθαρίζουν κορυφαία στελέχη μιλώντας στο iefimerida.gr.

Οι λόγοι είναι πολλοί και κυρίως πολιτικοί. Το Κίνημα Αλλαγής έχει προκύψει ως συνένωση δυνάμεων για την Κεντροαριστερά σε μια περίοδο που τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είχαν συρρικνωθεί. Ως εκ τούτου, επιστροφή στην ονομασία «ΠΑΣΟΚ» θα σηματοδοτούσε αφαίρεση δυνάμεων και όχι πρόσθεση -και πολύ περισσότερο όχι πολλαπλασιασμό. Επιπλέον, οι δυνάμεις που συναπαρτίζουν το ΚΙΝΑΛ και δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ θα αντιδρούσαν, ενώ και οι συνειρμοί του εκλογικού σώματος θα ήταν σε έναν βαθμό αρνητικοί.

– Οργή μαθητών για τις αλλαγές στις Πανελλήνιες – «Ο Γαβρόγλου κάνει το σχολείο χειρότερο»

Πριν καλά καλά εξαγγελθεί το τελικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των μαθητών.

Το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό σχέδιο τις επόμενες ημέρες και σίγουρα εντός του μήνα.

Ανάμεσα στις βασικές αλλαγές που προωθούνται είναι οι εξής:

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020 θα δηλώσουν 10 σχολές στο Μηχανογραφικό τους.
Θα δημιουργηθούν σχολές δύο ταχυτήτων, κάποιες που απαιτούν εξετάσεις εισαγωγής και άλλες στις οποίες η εισαγωγή θα είναι ελεύθερη.
Η Γ’ Λυκείου θα μετατραπεί σε τάξη προπαρασκευής για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη Β’ Λυκείου θα ολοκληρώνεται το η εγκύκλιος των σπουδών. «Επίσης, θέλουµε τα παιδιά να µπορούν να εισάγονται σε κάποια πανεπιστηµιακά τµήµατα µόνο µε το απολυτήριο του Λυκείου. Θα υπάρχουν ευνοϊκότερες διατάξεις για παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς στο σύστηµα που θα ανακοινωθεί την επόµενη εβδοµάδα», είπε ο κ. Γαβρόγλου.
Τα Λατινικά αντικαθιστώνται από την Κοινωνιολογία και θα είναι πλέον μάθημα επιλογής.

– Μητσοτάκης: Οι αγορές για πρώτη φορά θέλουν πρόωρες εκλογές και αυτό δείχνει νίκη ΝΔ

Περιγράφοντας την οικονομία ως το διακύβευμα που θα καθορίσει την έκβαση των επικείμενων εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτίμησε ότι το 2019 θα είναι μια καθοριστική χρονιά για την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη, ενώ για μια ακόμη φορά, από τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η χώρα χρειάζεται «πολιτική αλλαγή» προκειμένου να επιτευχθεί μια ισχυρότερη ανάπτυξη που θα είναι επαρκής για να βελτιώσει πραγματικά την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

«Ελπίζω ότι το 2019 θα αποτελέσει έτος σημαντικής και ουσιαστικής πολιτικής αλλαγής. Δεν το λέω αυτό επειδή είναι υποχρέωσή μου να το κάνω ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, αλλά επειδή πιστεύω θεμελιωδώς ότι η πολιτική αλλαγή είναι σήμερα απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το μέλλον με βιώσιμη αισιοδοξία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

– Νέα απειλή Ρουβίκωνα στα My Market -Απαιτεί την απόλυση της γυναίκας που έγραψε για τα 300 ευρώ

Την άμεση απόλυση του στελέχους των My Market που έγραψε την επιστολή για τα 300 ευρώ απαιτεί ο Ρουβίκωνας, μέσω ανάρτησης του ηγετικού του στελέχους, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως αν δεν απολυθεί η υπάλληλος, τα καταστήματα του My Market θα γίνουν πεδία παρέμβασης.

Yπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο Ρουβίκωνας είχε απειλήσει με δράσεις κατά του My Market και… χαστούκια, ενώ επεσήμανε ότι θα στοχοποιηθεί προσωπικά και το άτομο που έστειλε την επιστολή.