Επι της αρχής «ναι» ψήφισαν Ν.Δ , ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, παρών ειπαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 , ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ.

Την τροπολογία για το μεταναστευτικό ψήφισε μόνο η κυβερνητική πλειοψηφία.

Νωρίτερα, μία αιφνιδιαστική σύγκρουση είχε πυροδοτήσει στην Ολομέλεια η κατάθεση τροπολογίας για το μεταναστευτικό, στο νομοσχέδιο που αφορά στην αναβάθμιση των F-16. H τροπολογία αφορούσε στο έργο και στις αρμοδιότητες του Εθνικού Συντονιστή για το μεταναστευτικό και τη σύσταση Ενιαίου Φορά Επιτήρησης Συνόρων και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στον επείγοντα χαρακτήρα της τροπολογίας και τόνισε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει περισσότερο βάρος, για να προασπίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων και την εσωτερική ασφάλεια. «Εάν επιδείξετε υπομονή και καλοπιστία, θα δείτε τι καλύτερη επίδοση θα υπάρχει και για τα σύνορα και για την εσωτερική ασφάλεια» είπε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Σε υψηλούς τόνους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε προς την κυβερνητική πλευρά «δυναμιτίζετε τη διαδικασία».

«Μας φέρνετε διάταξη για ένα φορέα απροσδιόριστου κόστους» επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας «εμείς δεν μπορούμε να πούμε ναι».

Από την Ελληνική Λύση ο Κων. Χήτας είπε προς την κυβερνητική πτέρυγα «δεν μας σέβεστε» σημειώνοντας πως έρχονται τελευταία στιγμή σημαντικά θέματα.

Πηγή: euro2day.gr