Στο νοσοκομείο Γουμένισσας νοσηλεύονται δύο από τους τέσσερις Σύρους πρόσφυγες που τραυματίστηκαν από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που χρησιμοποίησαν, το πρωί, συνοριοφύλακες των Σκοπίων για να απωθήσουν τα εκατοντάδες άτομα που είναι συγκεντρωμένα στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα, στο ύψος της Ειδομένης.

Πρόκειται για έναν 45χρονο με βαθύ θλαστικό τραύμα στον δεξιό μηρό με ύπαρξη ξένου σώματος (θραύσματα πλαστικής σφαίρας), το οποίο αφαιρέθηκε με χειρουργικό καθαρισμό και ακολούθησε συρραφή του τραύματος, και για έναν 29χρονο με κάκωση στην αριστερή πλευρά του ώμου από θλων όργανο.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Γουμένισσας, Στυλιανός Βαμβίνης, οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, το μεσημέρι, με ασθενοφόρο τους ΕΚΑΒ και προς το παρόν παραμένουν νοσηλευόμενοι, ενώ η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Οι άλλοι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Γουμένισσας, Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, πρόκειται για ένα 27χρονο με τραύμα στη γάμπα και έναν 30χρονο με τραύμα στο μάτι.

Τα τραύματα και των δύο οφείλονται σε θραύματα πλαστικού.

Αφού τούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξετάστηκαν από χειρουργό -ορθοπαιδικό και ορθαλμίατρο- οι δύο τραυματίες πήραν εξιτήριο.