Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή την τακτική – Αψηφά το Διεθνές Δίκαιο

Newsroom από Newsroom
28/01/2020 10:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι απολύτως παράνομη. Και δεν είναι μόνο το διεθνές δίκαιο που αψηφά η Τουρκία, αλλά και τη λογική.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι γεωγραφικά παράλογη, δεδομένου ότι Τουρκία και Λιβύη δεν συνορεύουν. Τα επιχειρήματα της Τουρκίας ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ δεν είναι συμβατά με το δίκαιο της θάλασσας. Τα νησιά της Ελλάδας έχουν νόμιμα δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ τους. Αυτή είναι μια θέση που και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η ΕΕ υποστηρίζουν, και η θέση που φυσικά ανταποκρίνεται στο διεθνές δίκαιο» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επισήμανε ότι οι ανησυχίες της Ελλάδας είναι απολύτως βάσιμες και υπογράμμισε ότι «η συμφωνία αυτή παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, μια άποψη που δεν είναι μόνο της Ελλάδας. Λίγες μέρες πριν, η Νομική Υπηρεσία της Γερμανικής Βουλής απέρριψε τη συμφωνία αυτή ως παράνομη και ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο».

Επίσης, η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή την τακτική. Δεν μπορεί να αψηφά παντελώς το Διεθνές Δίκαιο. «Υποστηρίζουμε τον διάλογο, ως μέσο επίλυσης διαφορών. Προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η διασφάλιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας ούτε της Ελλάδας, ούτε της Λιβύης, και ούτε και καμίας άλλης χώρας» είπε.

Ακολουθεί η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη στην πολιτική επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης:

«Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε ότι η γειτονιά της Ευρώπης είναι σε διαρκή αναταραχή. Η Συρία προσπαθεί να βγει από έναν ατελείωτο πόλεμο. Κοινωνική αναταραχή έχει ξεσπάσει στο Ιράν, στο Ιράκ και στο Λίβανο. Και παρόλα αυτά η Ευρώπη είναι απών. Για να πετύχουμε σταθερότητα στην περιοχή μας, προτεραιότητα μας είναι η προώθηση δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ειρήνη. Αυτή πρέπει να είναι η στρατηγική μας.

Για να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση , είναι απαραίτητος ένας διαρκής και ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων μας. Και αυτός ο διάλογος πρέπει να λάβει χώρα εδώ, μέσω της συμμετοχής μας στους δημοκρατικούς θεσμούς που έχουμε εγκαθιδρύσει.

Εκπροσωπώ μία χώρα που μοιράζεται σύνορα με ένα ασταθές έθνος. Η Ελλάδα και η Λιβύη μοιράζονται θαλάσσια σύνορα, συνεπώς η κρίση στην Λιβύη επηρεάζει αναμφισβήτητα όχι μόνο την ασφάλεια στην Ευρώπη αλλά και την ασφάλεια της χώρας μου.

Η Διάσκεψη του Βερολίνου ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση επίλυσης. Όλοι συμφωνούμε ότι η λύση στην κρίση της Λιβύης δεν πρέπει να επέλθει στρατιωτικά. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι χώρες πρέπει να απέχουν στρατιωτικά, και σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω την ανάμειξη της Τουρκίας.

Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που αναμειγνύονται προκλητικά στην Λιβυκή κρίση, παραβιάζοντας το εμπάργκο των όπλων και καταφεύγοντας σε παραστρατιωτικές δραστηριότητες. Ακόμα, η πρόσφατη συμφωνία της Άγκυρας με την Τρίπολη, η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, μόνο συμβάλει στην αστάθεια της περιοχής και χειροτερεύει την επίλυση της Λιβυκής κρίσης.

Η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι απολύτως παράνομη. Και δεν είναι μόνο το διεθνές δίκαιο που αψηφά η Τουρκία, αλλά και τη λογική. Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι γεωγραφικά παράλογη, δεδομένου ότι Τουρκία και Λιβύη δεν συνορεύουν. Τα επιχειρήματα της Τουρκίας ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ δεν είναι συμβατά με το δίκαιο της θάλασσας. Τα νησιά της Ελλάδας έχουν νόμιμα δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ τους. Αυτή είναι μια θέση που και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η ΕΕ υποστηρίζουν, και η θέση που φυσικά ανταποκρίνεται στο διεθνές δίκαιο.

Οι ανησυχίες της Ελλάδας είναι απολύτως βάσιμες. Η συμφωνία αυτή παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, μια άποψη που δεν είναι μόνο της Ελλάδας. Λίγες μέρες πριν, η Νομική Υπηρεσία της Γερμανικής Βουλής απέρριψε την συμφωνία αυτή ως παράνομη και ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή της την τακτική. Δεν μπορεί να αψηφά παντελώς το Διεθνές Δίκαιο. Υποστηρίζουμε τον διάλογο, ως μέσο επίλυσης διαφορών. Προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η διασφάλιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας ούτε της Ελλάδας, ούτε της Λιβύης, και ούτε και καμίας άλλης χώρας».

Ετικέτες: ΑιγαίοΑΟΖΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΝτόρα ΜπακογιάννηΤΟΥΡΚΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

12/09/2025 | 23:45
Featured

Βαριά ήττα γνώρισε η Εθνική ομάδα μπάσκετ από την Τουρκία και έμεινε εκτός του μεγάλου τελικού του Ευρωμπάσκετ

12/09/2025 | 23:45 - Ενημέρωση 13/09/2025 | 06:19
Featured

Ελλάδα – Τουρκία στο Eurobasket 2025: Ελληνική απόβαση στη Ρίγα και τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον ημιτελικό

12/09/2025 | 16:00
Featured

Η Τουρκία ξεκίνησε να εκπαιδεύει και να εξοπλίζει τoν στρατό του αλ Σάρα

12/09/2025 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Απειλεί με παραίτηση από ΝΔ ο Ζαγοράκης λόγω ΠΑΟΚ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευλογιά προβάτων σε Αιτωλοακαρνανία και Θεσσαλία: 3.000 ζώα θανατώθηκαν – 20 εκατ. € ζημιές!

    230 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Τραγωδία στην Ολυμπία Οδό: 1 χλμ. ανάποδη πορεία, 2 νεκροί — τι είπαν  το tilegrafimanews.gr αυτόπτες μάρτυρες 

    207 shares
    Share 83 Tweet 52
  • ΕΚΤΑΚΤΗ εξέλιξη -Τραμπ – Λουκασένκο: Η άρση κυρώσεων προς τη Λευκορωσία, η επιστροφή της Belavia και η «ψυχρολουσία» της Πολωνίας

    189 shares
    Share 76 Tweet 47
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Πώς συνδέεται η εκπαίδευση με μισθούς 1.500€ στις νέες ειδικότητες

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ: Πληρωμές 450 εκατ. € σε 600.000 αγρότες: Νωρίτερα τα βιολογικά, έως Οκτώβριο ενιαία – συνδεδεμένες – σπάνιες φυλές

    154 shares
    Share 62 Tweet 39
  • «Όποιος είναι κατά της Ουκρανίας πυροβολείται»: Το σοκ από τις δηλώσεις Μεντβέντεφ και το διεθνές αποτύπωμα μετά τη δολοφονία Κερκ

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • Ελλάδα – Τουρκία στο Eurobasket 2025: Ελληνική απόβαση στη Ρίγα και τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον ημιτελικό

    120 shares
    Share 48 Tweet 30
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch