Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ο Αλ. Τσίπρας για την επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων για τον κορονοϊό

Newsroom από Newsroom
24/03/2020 11:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τσίπρας: Την ανάγκη να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, ενώ παράλληλα προτείνει την επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε εκτεταμένα στις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενώ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «η ατομική ευθύνη δεν αναιρεί την καθοριστική ευθύνη της Πολιτείας, όπως αυτή εκφράζεται από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Εξήγησε δε, ότι «ευθύνη της Πολιτείας δεν είναι μόνο να λαμβάνει προληπτικά μέτρα και να δείχνει με το δάχτυλο τον κάθε πολίτη ξεχωριστά ως υπεύθυνο για την εφαρμογή τους, αλλά να λαμβάνει προληπτικά μέτρα και για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων του. Για την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τους ανθρώπους του συστήματος Υγείας που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, «συχνά με ανεπάρκεια σε μέσα, αλλά με υπερεπάρκεια σε ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη και αφοσίωση. Σε συνθήκες, όχι απλώς δύσκολες, αλλά και επικίνδυνες για τη δική τους υγεία. Γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό του ΕΚΑΒ, εργαζόμενους στη δημόσια υγεία. Και με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του κρατικού μηχανισμού, που συμβάλλουν στη μεγάλη κοινή προσπάθεια» ανέφερε.

«Δεν αρκούν όμως οι ευχαριστίες, τα χειροκροτήματα, η ρητορική ευγνωμοσύνη. Αυτούς τους ανθρώπους χρειάζεται να τους στηρίζουμε και να τους προστατεύουμε, όχι απλά να τους χειροκροτούμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ατομική ευθύνη είναι πολύ σημαντική. Η προστασία του διπλανού μας, η πειθαρχία σε μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες και επιβάλλει το κράτος. Δεν θα παίξουμε μ’ αυτά», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Ανεπάρκεια μέσων ατομικής προστασίας»
Από την συζήτησή του ωστόσο, με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, προέκυψε ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Όπως εξήγησε, «υπάρχει ανεπάρκεια μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές υγείας. Λείπουν ειδικές μάσκες, γυαλιά, ασπίδες προσώπου, μέσα απαραίτητα για όσους φροντίζουν τους ασθενείς.

Με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την υγεία των εργαζομένων, αλλά και για τον αποδεκατισμό του προσωπικού των νοσοκομείων, καθώς μέχρι σήμερα, με ενημέρωσαν ότι έχουμε τουλάχιστον 65 υγειονομικούς που έχουν μολυνθεί.

Την ίδια στιγμή το τεστ για την ανίχνευση του ιού δεν θεωρείται προληπτικά επιβεβλημένο για το υγειονομικό προσωπικό. Η δικαιολογία έχει να κάνει με την μικρή επάρκεια αντιδραστηρίων. Όποιος έχει όμως τη δυνατότητα να πληρώσει, μπορεί σε ιδιωτικά ιατρεία να υποβληθεί σε τεστ, ακόμη και αν δεν έχει κάποιο σοβαρό λόγο να το κάνει. Αυτό είναι αδιανόητο. Επίσης, αδιανόητο είναι 27 μέρες μετά το πρώτο κρούσμα, να παραμένει μετέωρη σε μεγάλο βαθμό η πρόσληψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθύμισε τις 4000 θέσεις στην Υγεία, «που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και οι οποίες «ακυρώθηκαν και δεν επαναδρομολογήθηκαν, ούτε μετά τη κρίση. Ενώ οι 2.000 νοσηλευτές που ανακοινώθηκαν, δεν έχουν ακόμη αναλάβει υπηρεσία.

«Επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων»
Οι δημόσιες δομές υγείας, τα Κέντρα Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, τα περιφερειακά ιατρεία, οι ΤΟΜΥ, «δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στο συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, ενώ τα κρεβάτια σε ΜΕΘ που απομένουν στο σύστημα, προφανώς και δεν θα είναι αρκετά αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Γι’ αυτό η επίταξη από τώρα όλων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ώστε να θέσουν τη δυναμικότητά τους στο εθνικό σύστημα, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Όσο αναγκαία ήταν και τα σκληρά προληπτικά μέτρα για την αναστολή της μετάδοσης του ιού» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Τέλος, με ανησυχία διαπιστώνω ότι δεν έχει υπάρξει ειδική μέριμνα για τις πιο ευάλωτες ομάδες. Τους πρόσφυγες, τους Ρομά, τους τοξικοεξαρτημένους, τους φυλακισμένους, τους άστεγους. Δυστυχώς δεν πρόκειται να τους εξαιρέσει ο ιός.

Κι αυτά ενώ όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει χρόνος. Οι αποφάσεις αυτές έπρεπε να έχουν ήδη ληφθεί. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός οφείλουν, έστω τώρα, να ενισχύσουν όλα τα μέτωπα. Να κλείσουν κάθε πόρτα και Κερκόπορτα στην προέλαση του ιού. Και αυτή είναι αποκλειστικά η δική τους ευθύνη.

Η ευθύνη των πολιτών, να υποτάξουν ακόμη και την ατομική τους ελευθερία στο συλλογικό εμείς της δημόσιας υγείας, γίνεται πράξη. Σε μεγάλο βαθμό, μάλιστα, με απόλυτη συλλογική ευσυνειδησία. Μένει να δούμε αν θα γίνει πράξη και η ευθύνη της Πολιτείας».

newsbeast.gr

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΤΑΞΗΚΟΡΟΝΟΙΟΣΤσίπρας
Προηγούμενο Άρθρο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο σωστός τρόπος για να στείλουμε SMS στο 13033

Επόμενο Άρθρο

Αίγυπτος-κορονοϊός: Θα απολύονται όσοι ιμάμηδες παραβιάζουν τις οδηγίες

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
Featured

Ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει ότι ο COVID προήλθε από εργαστήριο και κατηγορεί τον Φάουτσι για σκόπιμη συγκάλυψη

19/04/2025 | 09:13
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας πρόδωσε τον λαό, ήταν πουλημένος εξαρχής – Έκαψαν 104 ανθρώπους στο Μάτι και έστηναν σόου

29/03/2025 | 17:14
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα οδηγείται στα βράχια

18/03/2025 | 11:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αίγυπτος-κορονοϊός: Θα απολύονται όσοι ιμάμηδες παραβιάζουν τις οδηγίες


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου Τροχαίο με ανατροπή νταλίκας στο ύψος του Σκαραμαγκά – Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα της Αθηνών-Κορίνθου

    289 shares
    Share 116 Tweet 72
  • ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανατροπή νταλίκας στον Σκαραμαγκά: Πρωινός εφιάλτης στην Εθνική – Κανονικά πλέον η κυκλοφορία

    263 shares
    Share 105 Tweet 66
  • Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος της ΝΔ και σταθερά διψήφια διαφορά – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, πτώση για την Πλεύση

    221 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Αγροτικές πληρωμές Μαΐου-Ιουνίου 2025: Πότε θα μπουν τα ποσά στους λογαριασμούς – Ραγδαίες εξελίξεις από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Τα τελικά ποσά για Απόστρατους, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τραπεζικούς – Ραγδαίες εξελίξεις με τις επικουρικές!

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
  • Colpo grosso Ερντογάν στην Ιταλία: Η Άγκυρα «τρυπώνει» στα 100 δισ. της Ε.Ε. – Νέα συμφωνία-μαμούθ με τη Μελόνι

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Σεισμός στη Χαλκίδα: Αισθητός στην Αττική – Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον κίνδυνο μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα

    570 shares
    Share 228 Tweet 143
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch