Περιορίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια την Τρίτη με βελτίωση του καιρού μες την ημέρα. Ο δυτικός άνεμος που θα επικρατήσει θα συμβάλλει σε αυτό, μαζί με ταυτόχρονη μείωση της υγρασίας. Καλοκαιρία θα επικρατήσει από την Τετάρτη παντού με ανεβασμένες σταδιακά θερμοκρασίες, χωρίς προβλήματα ανέμων και βροχών.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Η θερμοκρασία από 7 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής και το θερμόμετρο από 16 έως 26 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και λίγες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 7 έως 25 βαθμούς.

Στην Πάτρα, πρόσκαιρες βροχές.

Στην Πελοπόννησο, λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Ο υδράργυρος από 10 έως 29 βαθμούς.

Στα Κύθηρα αρκετή ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 18 έως 31 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, μεμονωμένες βροχές στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 10 έως 29 βαθμούς.

Στην Αττική, λίγες παροδικές νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.