Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ο Ν. Χαρδαλιάς σχετικά με τη θεσμοθέτηση κινήτρων για τους εθνοφύλακες της Καλύμνου

Newsroom από Newsroom
08/12/2021 17:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χαρδαλιάς: Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μεριμνά διαρκώς για τη βελτίωση των συνθηκών υπό τις οποίες υπηρετούν οι εθνοφύλακες ενώ παράλληλα δρομολογεί δράσεις για την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν…

τόσο με την επεξεργασία ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου όσο και με παρεμβάσεις σε συναρμόδια υπουργεία και φορείς του Δημοσίου. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας πρόσφατα σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας με θέμα «Ζητούν θεσμοθέτηση κινήτρων οι Εθνοφύλακες της Καλύμνου».

«Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά στους εθνοφύλακες αλλά και στην εφεδρεία γενικότερα», εξήγησε ο υφυπουργός, «δεν προβλέπει την προαγωγή οπλιτών μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας. Στο σχέδιο του νέου νόμου για την Εθνοφυλακή έχει προβλεφθεί η δυνατότητα προαγωγής των εθνοφυλάκων».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι «οι εθνοφύλακες εκπαιδεύονται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα με την υπομονάδα τους επί εθελοντικής βάσης και άνευ οικονομικής αποζημίωσης, ενώ η μη παρουσίασή τους δεν επισύρει την επιβολή ποινής».

«Η Εθνοφυλακή», συνέχισε, «εδράζεται στην εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά των εθνοφυλάκων στην πατρίδα και οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτό το γεγονός θα αλλοίωνε τον θεμελιώδη χαρακτήρα του θεσμού».

Αναφορικά με την υγειονομική κάλυψη των εθνοφυλάκων αλλά και των μελών των οικογενειών τους, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, όπως είπε ο υφυπουργός «έχουν πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας των στρατιωτικών νοσοκομείων της χώρας».

«Από τον Απρίλιο του 2020 δόθηκε η δυνατότητα στους εθνοφύλακες των ενεργών Μονάδων Εθνοφυλακής, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μονάδων τους, πραγματοποίησης άπαξ ετησίως, αιματολογικών εξετάσεων, με μέριμνα των μονάδων υγειονομικού του Στρατού Ξηράς», πρόσθεσε.

Σε ό,τι έχει σχέση με τις μετακινήσεις των εθνοφυλάκων, σημείωσε ότι «δύνανται να χορηγούνται, υπό προϋποθέσεις των θεσμικών κειμένων του ΓΕΣ, καταστάσεις επιβίβασης για τις μετακινήσεις τους».

Όσον αφορά τη χορήγηση εξοπλισμού, επεσήμανε ότι «τα αρμόδια ανεφοδιαστικά όργανα χορηγούν στα Τάγματα Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) τα αντίστοιχα εφόδια και υλικά, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές της υπηρεσίας, τις προσκτήσεις μέσων και υλικών, με γνώμονα την προτεραιοποίηση που έχει καθορισθεί για την κάλυψη των αναγκών των μονάδων του Ενεργού Στρατού, μεταξύ των οποίων είναι και τα ΤΕΘ».

Για τα φορολογικά ζητήματα που τίθενται, συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, «η αποζημίωση που παρέχεται στους εθνοφύλακες, έναντι αποδοχών, τροφής, ιματισμού και υπόδησης, δεν συνδέεται με αντίστοιχα παραστατικά εξόδων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Ν.4172/2013 “Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος”».

«Δεν δύναται», συνέχισε ο υφυπουργός, «να διαχωριστεί ακριβώς ποιο ποσό αφορά σε αποδοχές και ποιο σε τροφή, ιματισμό και υπόδηση και, ως εκ τούτου, αντιμετωπίζεται ως φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία, υποβάλλεται σε παρακράτηση Φόρου Εισοδήματος και υπόκειται στην Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης».

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για τους εθνοφύλακες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ρυθμιστεί εκ νέου το ζήτημα της φορολογικής αντιμετώπισης της καταβληθείσας αποζημίωσης, ενόψει της επικείμενης αναθεώρησης του νομικού πλαισίου που διέπει τον θεσμό της Εθνοφυλακής», συμπλήρωσε.

«Η θέσπιση παροχών με σκοπό την επιβράβευση των εθνοφυλάκων που συμμετέχουν ανελλιπώς στην εκπαίδευση των Μονάδων Εθνοφυλακής κάθε έτος για το επόμενο (δυναμική διαδικασία) αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα του υπουργείου» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν δοθεί παροχές επιβράβευσης, οι οποίες είναι συναφείς με αυτές που δίδονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι σημαντικές, ενώ θα συνεχιστεί η προσπάθεια χορήγησης επιπλέον παροχών».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε:

– Είσοδος στα Στρατιωτικά Πρατήρια των μελών των οικογενειών των εθνοφυλάκων (Α’ βαθμού συγγένειας), που συνοικούν με τον εθνοφύλακα στην ίδια περιοχή.

– Είσοδος στα Στρατιωτικά Πρατήρια των τέκνων των εθνοφυλάκων, που φοιτούν σε διαφορετικό τόπο από τον τόπο διαμονής τους. Στα στρατευμένα τέκνα εθνοφυλάκων, των οποίων ο πατέρας υπηρετεί σε μονάδα Εθνοφυλακής του Δ’ΣΣ και της ΑΣΔΕΝ (πλην ΤΕΘ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ και των ΤΕΘ της 5ης ΤΑΞΠΖ), εξετάζεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετάθεσης, υπό το πρίσμα των υπηρεσιακών κριτηρίων, σε φρουρά συμφερόντων. Στους υπηρετούντες στο Γ’ΣΣ ή στα ΤΕΘ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΕΘ 5ης ΤΑΞΠΖ, για τα τέκνα τους ισχύει το αυτό μετά από 5μηνη υπηρεσία.

– Είσοδος στις Στρατιωτικές Λέσχες (πλην ΛΑΕΔ και ΛΑΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) του τόπου που υπηρετούν, των εθνοφυλάκων και των μελών των οικογενειών τους (Α’ βαθμού συγγένειας), καθώς και των τέκνων τους που φοιτούν σε άλλον τόπο μακράν της μόνιμης κατοικίας τους, με την έκδοση δελτίου εισόδου.

– Είσοδος στα ΚΑΑΥ, όχι για διαμονή, του τόπου που υπηρετούν, των εθνοφυλάκων και των μελών των οικογενειών τους (Α’ βαθμού συγγένειας), με την έκδοση σχετικού δελτίου εισόδου, εκτός εάν κρίνει διαφορετικά ο υπεύθυνος σχηματισμός σε συνεργασία με τις προϊστάμενες διοικήσεις των εθνοφυλάκων.

– Βράβευση, με αναμνηστικό δίπλωμα, των τέκνων των εθνοφυλάκων που τυγχάνουν αριστούχοι μαθητές, απόφοιτοι Β’ και Γ’ Τάξης Λυκείου.

– Δυνατότητα πραγματοποίησης, άπαξ ετησίως, αιματολογικών εξετάσεων, με μέριμνα της κατά τόπους αρμόδιας υγειονομικής μονάδας του Στρατού Ξηράς (ΣΝ, ΚΙΧΝΕ, ΤΥΕΘ, ΤΥΓ).

– Ένταξη των εθνοφυλάκων στο πρόγραμμα του Στρατού Ξηράς με την Τράπεζα Πειραιώς επωφελούμενη των ειδικών παροχών και υπηρεσιών του Συμφωνητικού Συνεργασίας για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τραπεζικών προϊόντων στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειες αυτού.

– Παραθερισμός των εθνοφυλάκων μετά των οικογενειών τους στις παραθεριστικές σειρές των μηνών Μαΐου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου στο ΚΑΑΥ όπου παραθερίζει το μόνιμο προσωπικό της μονάδας στην οποία ανήκουν.

Ι.Ι.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/08/2025 | 00:15
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χαρδαλιάς: Απεμπλέκουμε οριστικά το αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα Σαπφούς μετά από πολυετείς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις

08/07/2025 | 17:00
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

03/07/2025 | 00:13
HOT NEWS

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά, τι πρέπει να κάνουν τώρα και ποιοι βγαίνουν στα 60

28/06/2025 | 09:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

5.899 τα νέα κρούσματα, 81 θάνατοι, 709 διασωληνωμένοι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σηκώνει το γάντι ο Μεντβέντεφ: Υπενθυμίζει στον Τραμπ τις «Αποκαλυπτικές» πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας

    592 shares
    Share 237 Tweet 148
  • Συναγερμός στη Μονή Σινά – Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός απαντά στο «εκκλησιαστικό πραξικόπημα»

    1434 shares
    Share 574 Tweet 359
  • Πέθανε δημοσιογράφος – Συνάδελφοί της μιλούν στο tilegrafimanews.gr για την 52χρονη συντάκτρια που αγάπησε τον Βόλο

    304 shares
    Share 122 Tweet 76
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2025-2026: 8.500€ αναδρομικά για 82.000 συνταξιούχους – Ποιοι κερδίζουν από επανυπολογισμό και προσωπική διαφορά

    553 shares
    Share 221 Tweet 138
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Συνελήφθη η γυναίκα με το καροτσάκι: Το παιδί ήταν ήδη νεκρό;

    252 shares
    Share 101 Tweet 63
  • Σκηνές έντασης στην Κόρινθο: Παπαδιά κατηγορεί ιερέα για εξωσυζυγική σχέση – Απόπειρα επίθεσης με αυτοκίνητο

    248 shares
    Share 99 Tweet 62
  • Κωνσταντινούπολη: Τριμερής Τουρκίας–Ιταλίας–Λιβύης με τουρκικά drones,και ρόλο-σκιώδη στην Ανατολική Μεσόγειο- Η Ελλάδα ΕΚΤΟΣ!

    246 shares
    Share 98 Tweet 62
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch