Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Ο οδικός χάρτης για το νέο Δημόσιο – Δείτε τι αλλαγές έρχονται

TechTeam από TechTeam
13/06/2021 16:09
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Το Δημόσιο είναι ένα μεγάλο καράβι, και τα μεγάλα καράβια στρίβουν δύσκολα, αλλά στρίβουν όταν υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα, μέθοδος και επιμονή», είχε πει πριν από μερικούς μήνες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Και όπως φαίνεται, η αλλαγή ρότας του Ελληνικού Δημοσίου έχει ήδη δρομολογηθεί.
Μια σειρά δομικών αλλαγών και τολμηρών μεταρρυθμίσεων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και σε συνδυασμό με αυτές που προωθούνται αναμένεται να αναμορφώσουν την εικόνα του.
Στόχος, σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί σε παρεμβάσεις του υπουργού, είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου Δημοσίου «που θα λειτουργεί στα πρότυπα των δυτικών κρατών, σε συνθήκες διαφάνειας και λογοδοσίας, με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και με συνεχή επιμόρφωση των εργαζομένων ώστε να επιτευχθεί η προσωπική τους εξέλιξη και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».
Μεταρρυθμίσεις
«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήμερα τον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, μεταρρυθμίσεις που διαρθρώνονται στη βάση τεσσάρων αλληλοεπιδρώντων αξόνων: Στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών με τους κατάλληλους ανθρώπους, έμφαση στις δεξιότητες του προσωπικού, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και επένδυση στην καινοτομία.
Συγκεκριμένα:
Αλλαγές στο ΑΣΕΠ. Εχουν ήδη ψηφιστεί και αφορούν αλλαγές τόσο στο περιεχόμενο όσο και στον τρόπο διενέργειας των διαγωνιστικών διαδικασιών. Οι δεξιότητες και η εργασιακή αποτελεσματικότητα των υποψηφίων συνιστούν, πλέον, ουσιώδεις παραμέτρους της επιλογής μαζί με τις βασικές γνώσεις που σχετίζονται με το αντικείμενο κάθε θέσης.
Επιπλέον, τα αιτήματα των φορέων για νέες προσλήψεις δεν αντιμετωπίζονται κατά τρόπο αποσπασματικό, αλλά εντάσσονται συνολικά στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό επιτυγχάνοντας μείωση του διοικητικού βάρους και οικονομίες κλίμακας.
Επικαιροποίηση του προσοντολογίου για τις νέες προσλήψεις.
Αναβάθμιση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης με αυστηροποίηση του συστήματος εισαγωγής, ώστε να επιτευχθεί υψηλότερο επίπεδο σπουδαστών, σε συνδυασμό με αλλαγές στη στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου που αποσκοπούν στο «πάντρεμα» της τεχνογνωσίας της Δημόσιας Διοίκησης με τη νοοτροπία του ιδιωτικού τομέα. Ανακοινώθηκε, επίσης, στενότερη συνεργασία με τη γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Μετεξέλιξη ψηφιακών οργανογραμμάτων σε δυναμικό εργαλείο χαρτογράφησης του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών των φορέων ώστε να αποτυπώνονται και να σταθμίζονται κατά τρόπο ολιστικό τυχόν πλεονάσματα ή ελλείψεις και να λαμβάνονται σχετικές αποφάσεις.
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών για τον προγραμματισμό προσλήψεων με βάση τις συνολικές ανάγκες του δημόσιου τομέα. Έχουν ήδη υλοποιηθεί και αφορούν τόσο τον πολυετή όσο και τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων. Αξιοποιούν τα στοιχεία των ψηφιακών οργανογραμμάτων ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή του προσωπικού του Δημοσίου και των αναγκών για προσλήψεις καθώς και διασύνδεσή τους.
Κατάργηση εξαιρέσεων από το Σύστημα Κινητικότητας. Προβλέπεται ενίσχυση του υφιστάμενου συστήματος με την κατάργηση 85 περιπτώσεων που θεσπίζουν κατά παρέκκλιση διατάξεις από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας.
Ανασχεδιασμός του συστήματος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο με τη διαμόρφωση μιας ηλεκτρονικής διαδικασίας που θα διερευνά και θα αξιολογεί τα εργασιακά χαρακτηριστικά και τις δεξιότητές τους.
Καθορισμός ανώτατου ορίου έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο. Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον υπουργό, το έκτακτο προσωπικό θα μειωθεί και θα περιοριστεί στην κάλυψη των πραγματικά έκτακτων αναγκών ενώ οι πάγιες ανάγκες θα καλύπτονται από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Bonus στους υπεραποδοτικούς δημοσίους υπαλλήλους. Αναμένεται έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα περιλαμβάνει χρηματικά κίνητρα και, ίσως, επιπλέον ημέρες αδείας στη βάση επίτευξης συγκεκριμένων και προσυμφωνημένων στόχων.
Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τηλεργασία. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και κεφαλαιοποιεί, κατά τρόπο δομημένο, τη σωρευμένη εμπειρία από την περίοδο της κρίσης της Covid-19 έτσι ώστε να παρέχει προστιθέμενη αξία τόσο στον υπάλληλο όσο και στην υπηρεσία και, επομένως, και στον πολίτη.
Ψηφιακή επιμόρφωση δημοσίων υπαλλήλων σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξεκινά εντός του Ιουνίου η πιλοτική φάση συνεργασίας για τη βελτίωση των ψηφιακών δυνατοτήτων 500 δημοσίων υπαλλήλων, πρόγραμμα που στην πλήρη εφαρμογή του θα αφορά 5.000 εργαζομένους.
Καινοτομία. Το υπουργείο σχεδιάζει τη διαμόρφωση ενός δικτύου καινοτομίας με τη συνεργασία/συμμετοχή όχι μόνον των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και των πολιτών για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: δημόσιοΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑσχέδιο

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΕΣ 2026: Λύση για το σφάλμα 54350, πληρωμές 807 εκατ. ευρώ και νέο ΟΣΔΕ με αυστηρούς ελέγχους

15/05/2026 | 11:02
HOT NEWS

ΑΣΕΠ 2026: «Βροχή» προκηρύξεων για ΕΣΔΔΑ, Υπουργεία και ΕΕ – Μισθοί έως 8.600 ευρώ και κρίσιμες προθεσμίες

14/05/2026 | 15:02
HOT NEWS

ΦΑΚΕΛΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ 2026: Αναδρομικά έως 15.120 ευρώ και μπόνους 300€ – Οι 5 μεγάλες αλλαγές για 129.500 δικαιούχους

12/05/2026 | 15:02
HOT NEWS

ΑΣΕΠ 2026: 7.696 μόνιμες προσλήψεις σε Δημόσιο και ΕΣΥ – Οι 3 νέες προκηρύξεις, οι 1.696 θέσεις στην Υγεία και οι ημερομηνίες

11/05/2026 | 17:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γλυκά Νερά: Φόβοι ότι οι δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2026: Αναδρομικά, ΕΑΣ, χηρείας και εργαζόμενοι συνταξιούχοι – Ποιοι κερδίζουν έως 35.000 ευρώ

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Επιστολή 10 πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ κατά Μητσοτάκη – Προαναγγέλλουν νέο κόμμα

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Ευρωπαϊκό σχέδιο για φθηνότερα λιπάσματα και αποζημιώσεις 3,6 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω…

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Το νομοσχέδιο περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Δικηγόρος οικογένειας με 6 εξαθλιωμένα παιδιά: Δεν ήταν μια μόνιμη κατάσταση, προέκυψε εκτάκτως

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πολιτική θύελλα για το ακίνητο στην Κρήτη, τα μισθώματα και το «πόθεν έσχες»

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch