Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ο Τσίπρας ετοιμάζει την επόμενη μέρα με μπόλικο ΠΑΣΟΚ

TechTeam από TechTeam
11/06/2019 12:09
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
52
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η χθεσινή εικόνα της παρουσίασης του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εκτός απο υποσχέσεις για προσλήψεις και επιδόματα, για αυξήσεις μισθών, συντάξεων, φοροαπαλλαγές και κάθε είδους παροχές, είχε και μία δυσάρεστη έκπληξη για πολλά από τα παλιά στελέχη του κόμματος.

Που είδαν μια νέα ομάδα συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, να αναλαμβάνει πρώτο ρόλο στην προεκλογική καμπάνια του κυβερνώντος κόμματος.

Δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, που μάλιστα πήρε τον λόγο μετά από τα στελέχη του, στάθηκαν και μίλησαν στους συγκεντρωμένους στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Εφη Αχτσιόγλου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η επιλογή δεν ήταν καθόλου τυχαία και δεν ήταν μόνο για λόγους σκηνοθετικούς. Για να σταλεί μήνυμα στην νέα γενιά, που και αυτή καταψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει ότι αφήνει πίσω του τα «τοξικά» στελέχη του κόμματος.

Ηταν και ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος, ότι πλέον αυτή είναι η ηγετική ομάδα, αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν τον Αλέξη Τσίπρα και όταν θα βρεθεί στα έδρανα της αντιπολίτευσης: πιστοί στον ίδιο, σκληροί ιδεολογικά, αριστερής κοπής.

Χρεώνει στην παλιά φρουρά την ήττα

Η απόφαση αυτή του Αλέξη Τσίπρα σηματοδοτεί την απόσυρση από το προσκήνιο μιας σειράς στελεχών, που πορεύθηκαν μαζί του από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα της αριστεράς, έως την στιγμή της εκλογική νίκης. Τώρα αυτά τα στελέχη περνούν στο περιθώριο, με εξαίρεση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που λόγω του εναλλακτικού του προφίλ, εκτιμάται οτι περνάει ενα θετικό μήνυμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας στην κοινή γνώμη. Συν φυσικά το γεγονός οτι διαθέτει πρόσβαση και επιρροή σε μια μεγάλη μερίδα μεσαίων στελεχών του κόμματος ως επικεφαλής της ομάδας των 53.

Στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης που έχουν εκτεθεί στην κοινή γνώμη με την αμετροεπή συμπεριφορά τους, αποσύρονται από την εκλογική μάχη, αφού εκτιμάται οτι η στάση τους και η πολωτική τους αντίληψη, κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο φυσικά και πρόσωπα όπως η Τασία Χριστοδουλουπούλου που με τις διασυνδέσεις τους και την ρουσφετολογική τους αντίληψη για τις προσλήψεις και τις μετατάξεις, έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει με τα παλαιά κόμματα , που όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Στελέχη που πολώνουν και προκαλούν οξείες αντιπαραθέσεις, όπως ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης επίσης περνούν σε δεύτερη μοίρα, ενώ σε άλλα στελέχη όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος η ο Γιώργος Σταθάκης , που συνδέονται άμεσα με το μνημονιακό παρελθόν του κόμματος, επίσης περνούν σε εφεδρεία.

Ειδικός ρόλος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Στην επόμενη φάση του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως όλα δείχνουν θα είναι στην αντιπολίτευση, ειδικό ρόλο θα έχουν τα στελέχη που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αφού η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για διεύρυνση προς την κεντροαριστερά, για την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε προοδευτική παράταξη είναι ειλημμένη και δεν θα αλλάξει όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ξεχωριστή θέση φαίνεται πως κερδίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που εκτιμάται οτι κάνει καλή δουλειά στο υπουργείο της, δεν προκαλεί εντάσεις και έχει αποκτήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με το σημερινό οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επόμενη φάση, διευρευμένο ρόλο θα έχουν τα πρόσωπα που προσχώρησαν στο κυβερνών κόμμα με το όχημα της Γέφυρας, όπως ο Νίκος Μπίστης.

Ολα θα κριθούν στις εκλογές
Οι σχεδιασμοί φυσικά θα κριθούν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Αν η διαφορά τελικά προσεγγίσει το θηριώδες 10% που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, αν μείνει εκτός Βουλής η πλειοψηφία των σημερινών βουλευτών, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εσωκομματικές κόντρες που θα αναπτυχθούν για εκείνους που ήρθαν την τελευταία στιγμή και κατέλαβαν τις θέσεις. Ενδεχομένως δε να υπάρξει και κίνηση για στροφή προς τα αριστερά, με το επιχείρημα οτι η σοσιαλδημοκρατικοποίηση του κόμματος τελικά εκρίθη και απερρίφθη από το εκλογικό σώμα. Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει την εκλογική μάχη με μια νέα γενιά στελεχών, που μένει να αποδείξουν οτι μπορούν να τραβήξουν το κόμμα έως τις κάλπες. Η πιθανολογούμενη ήττα, το μέγεθός της, θα κρίνουν και την πορεία του εγχειρήματος.

Ετικέτες: Αλέξης ΤσίπραςΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019εκλογέςΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ο Μακρόν σκέφτεται νέες εκλογές για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο – Έντονες συζητήσεις στο Ελιζέ

08/10/2025 | 12:00
Featured

Αλέξης Τσίπρας: «Ανακατεύει την τράπουλα» αλλά διχάζει την Αριστερά – Γιατί οι αναλυτές βλέπουν φιάσκο πίσω από το νέο κόμμα

07/10/2025 | 12:25
Featured

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας: Κίνηση τακτικισμού ή απόπειρα πολιτικής επαναφοράς; – Οι αναλυτές αποδομούν την «έξοδο συνείδησης»

06/10/2025 | 13:07
Featured

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

05/10/2025 | 14:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Βούτσης: Στο θέμα των μετατάξεων κάναμε λάθος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Κυρανάκης: Στις αρχές Νοεμβρίου οι πρώτες κλήσεις από τη σύνδεση των καμερών με το gov.gr

    234 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Προειδοποίηση Πούτιν για πυρηνικές δοκιμές: Αν το κάνουν οι ΗΠΑ, τότε θα το κάνουμε και εμείς

    191 shares
    Share 76 Tweet 48
  • Ραγδαίες εξελίξεις: Γιατί ο Τραμπ πάτησε το κουμπί των πυρηνικών δοκιμών μετά από 33 χρόνια – Η Ρωσία και το δύσκολο αίνιγμα της Κίνας

    114 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Διάγνωση με ερυθηματώδη λύκο και μάχη για επιβίωση στη φυλακή – Τι αποκαλύπτει η δικηγόρος της

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΥΠΑ 2025–2026: Ποιοι θα λάβουν έως 1.118 € τον μήνα και ποιοι επιχορήγηση 17.500 € – Όλες οι κατηγορίες, τα ποσά και οι ημερομηνίες

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΝΕΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2027–2030: «Παγώνουν» τα όρια ηλικίας στα 62 και 67 – Αυξήσεις 2,4%, δηλώσεις αναδρομικών έως 31/12/2025

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Από Δευτέρα το πετρέλαιο, Νοέμβριο τα 228 εκατ. για φυτικό κεφάλαιο – Δεκέμβριο οι πληρωμές ΕΛΓΑ

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch