Ο Τσίπρας προσπαθεί να “εκμεταλλευτεί” τα γεγονότα με την Τουρκία με στόχο να μην συντριβή στις εκλογές 7 Ιουλίου.

Η επικοινωνιακή διαχείριση με το ΚΥΣΕΑ έδειξε το άγχος του πρωθυπουργού για τις εκλογές και τίποτα περισσότερο αφου ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι με την Τουρκία.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ άσχημα. Υπάρχει μεγάλη αποσυσπείρωση και η απογοήτευση των ψηφοφόρων μπορεί να οδηγήσει σε νέα εκλογική συντριβή με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της ΝΔ σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Τα επόμενα βήματα της Ελλάδας –σε συντονισμό πάντα με την Κύπρο- απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, εξέτασε σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Κυριακής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκαν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έπειτα από τους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου περί έναρξης γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Κατά τις ίδιες πηγές, θα υπάρξει εντατική προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα θα έχει σειρά επαφών με ηγέτες που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του και τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών.Αφότου επιστρέψει από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός των εξελίξεων με την Τουρκία αν και δεν αλλάξει κάτι με την συντριβή του Σύριζα στις εκλογές της 7 Ιουλίου