Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΟΑΕΔ- Υπάλληλοι: Κάρτα ανεργίας μόνο με αποδεικτικά – Οι αλλαγές

Newsroom από Newsroom
20/12/2016 18:03 - Ενημέρωση 21/12/2016 13:05
Ενημερώθηκε: 21/12/2016 13:05:54
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ειδήσεις – ΟΑΕΔ

Την οργή του για τα όσα βιώνουν το τελευταίο διάστημα εκδήλωσε μέσω ανακοίνωσης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ.ΟΕΕ – τ.ΟΕΚ, που παράλληλα με έντονο τρόπο αναφέρεται και στο θέμα της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Η ανακοίνωσή του αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ (oaed.gr) βιώνουμε μια ιδιαίτερα απαξιωτική πραγματικότητα στο εργασιακό μας περιβάλλον. Δεν αρκεί που δεν αυξάνονται οι θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους χιλιάδες των ανέργων, αλλά κάθε πρωί που πηγαίνουμε στη δουλειά μας δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να έχουμε ηλεκτρονική πρόσβαση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ. Εδώ και τέσσερα χρόνια, παρότι όλες οι Διοικήσεις και Υπουργοί Εργασίας γνωρίζουν, όλοι ανεξαιρέτως, ότι οι ιδιώτες που διαχειρίζονται το ΟΠΣ του Οργανισμού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις λειτουργίας του, εντούτοις δεν προχωρούν στην επίλυση του κυριότερου προβλήματος λειτουργίας του ΟΑΕΔ.

Μοναδική λύση, την οποία όλοι ενστερνίζονται, είναι η απαλλαγή από κάθε παροχή εργασίας από τους ιδιώτες, η προμήθεια νέας τεχνολογίας κεντρικών Η/Υ (servers) και η άμεση πρόσληψη ή μετάταξη από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, μονίμων υπαλλήλων καταρτισμένων στα πληροφοριακά συστήματα. Η σημερινή Διοίκηση έχει προγραμματίσει την πρόσληψη 360 εργασιακών συμβούλων μέσα στο 2017 αλλά έχει αδιαφορήσει εγκληματικά στην πρόσληψη υπαλλήλων ειδικότητας Πληροφορικής έτσι ώστε να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσες χιλιάδων ανέργων, επιχειρήσεων αλλά και εργαζομένων. Καλά θα κάνουν λοιπόν όλοι οι Διοικούντες να μη μας θεωρούν αφελείς και να πάρουν όλες εκείνες τις αποφάσεις για να έχουν επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ τα «κλειδιά» του ΟΠΣ ΟΑΕΔ αφού είναι απαράδεκτο όλα τα αποτελέσματα επιλογής των επιχειρήσεων και μοριοδότησης των ανέργων όλων ανεξαιρέτως των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ να διαχειρίζονται αποκλειστικά από τον ιδιώτη. Είναι μια παθογένεια που πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος, έτσι ώστε να μη δίνουμε επιχειρήματα σε όσους σχεδιάζουν την υποβάθμιση του ΟΑΕΔ, υπονομεύοντας τις υπηρεσίες και τον κόπο μας.

Η αδιαφορία όμως των Διοικούντων, σε συνδυασμό με την προχειρότητα και ανικανότητα επίλυσης των τεχνικών λειτουργιών, αλλά και τη μηδενική βαρύτητα για τον τομέα της στέγασης, δίνουν στους πολίτες μια εικόνα εγκατάλειψης του, παρότι ο ΟΑΕΔ είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας στέγασης στην Ελλάδα. Από τις 30 Οκτωβρίου 2016 έχει ψηφιστεί και δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η ρύθμιση για τους άνεργους δανειολήπτες που έχουν πάρει δάνειο από τον ΟΕΚ και τους δίνει τη δυνατότητα να παγώσουν τη καταβολή της δόσης τους για ένα χρόνο. Στη ρύθμιση που ψηφίστηκε αναφέρεται ρητά ότι μετά από γνώμη του Δ.Σ ΟΑΕΔ θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες υλοποίησης του Νόμου. Έχουν περάσει 50 ημέρες από τη δημοσίευση του ΦΕΚ και ενώ χιλιάδες των ανέργων δανειοληπτών απευθύνονται καθημερινά στον ΟΑΕΔ για να κάνουν την σχετική αίτηση οι υπάλληλοι δεν έχουν καμιά απολύτως ενημέρωση από τη Διοίκηση για το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ που συμμετέχουμε ως εκπρόσωποι εργαζομένων, ρωτήσαμε σχετικά σε δύο συνεδριάσεις για τις ρυθμίσεις αυτές και όχι μόνο δεν υπήρξε καμιά απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο οι άνεργοι θα κάνουν τις σχετικές αιτήσεις αλλά δεν γνώριζε κανείς ούτε καν την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν τις αιτήσεις τους.

[irp posts=”90940″ name=”ΟΑΕΔ: Άρχισε η πληρωμή- Δώρο Χριστουγέννων και επιδομάτων 2016-2017″]

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο ΟΑΕΔ εισέπραξε 40 εκ ευρώ για το 2016 από τις εισπραττόμενες κρατήσεις των εργαζομένων υπέρ ΟΕΚ & Εργατικής Εστίας (1,35%) αλλά και επιπλέον 40 εκ ευρώ από τις δόσεις των χορηγούμενων δανείων του ΟΕΚ. Δυστυχώς είμαστε πλήρως απογοητευμένοι από τον τρόπο που η σημερινή Διοίκηση αλλά και η Κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τους ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους που πληρώνουν τις εισφορές τους για τη στέγαση, αφού ούτε καν τις τοκογλυφικές προσαυξήσεις των καθυστερήσεων καταβολής των δόσεων αυτών, ύψους 11,3 % δε μείωσαν.

Η απογοήτευση αυτή όμως δεν θα ακολουθηθεί από την παραίτηση από τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, απεναντίας μας ωθεί στην κλιμάκωσή τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουν καλά ότι είναι παράνομο οι δόσεις των δανείων του ΟΕΚ να χρησιμοποιούνται σε αλλότριους σκοπούς. Τα χρήματα που έχουν δοθεί προέρχονται από το ανακυκλούμενο, στεγαστικό κεφάλαιο του ΟΕΚ για τον αποκλειστικό σκοπό της στέγασης των εργατοϋπαλλήλων και δε νομιμοποιούνται να τα χρησιμοποιούν για να υποκαταστήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις του Κράτους για τη μείωση της ανεργίας.

Τέλος, θα πρέπει να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι θα παρακολουθούμε πολύ στενά την εφαρμογή του κανονισμού των υποχρεώσεων των ανέργων, που ψηφίστηκε από το Δ.Σ του ΟΑΕΔ και υποχρεώνει όλους τους άνεργους να αποδεικνύουν, συνεχώς το ενδιαφέρον τους για αναζήτηση εργασίας και εφόσον διαπιστώσουμε ότι χρησιμοποιείται σαν εργαλείο για τη διαγραφή ανέργων και την πλασματική μείωση των δεικτών ανεργίας τότε θα επέμβουμε με κάθε νόμιμο μέσο και θα καταγγείλουμε τα περιστατικά χωρίς κανένα δισταγμό. Γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαγράφει τους ανέργους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ και να τους αποκλείει ακόμη και από τις ελάχιστες παροχές όπως αυτής της δωρεάν μετακίνησης τους αν αποδεδειγμένα δεν έχει τα ανάλογα στοιχεία.

Ετικέτες: OAED.GRΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΕΔΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣΝΕΑΟΑΕΔ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΕΙΔΗΣΗ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ! Αναστάτωση με τα “λειψά” επιδόματα ανεργίας – Τι απαντά η ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) και ποιοι επηρεάζονται

12/08/2025 | 15:02
Featured

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ πριν λίγο στην Τουρκία – Κατέρρευσαν κτίρια, αισθητός μέχρι το Αιγαίο

10/08/2025 | 23:01
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Από τα μετάλλια στην προφυλάκιση – Η διπλή ζωή του Βαγγέλη Μπαταρλή, πρώην αστυνομικού και TikToker

10/08/2025 | 15:00
Featured

Συλλήψεις υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ για τη φωτιά στην Κερατέα – Αναζητείται διευθυντικό στέλεχος

10/08/2025 | 10:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Χαμόγελο του Παιδιού: Συγκέντρωση τροφίμων και χρήσιμα είδη για τα Χριστούγεννα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο – Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Γιορτή σήμερα 16 Αυγούστου, εορτολόγιο: Άγιος Διομήδης

    251 shares
    Share 100 Tweet 63
  • Λευκός Οίκος: Πρώτη αντίδραση μετά τη συνέντευξη Τύπου Τραμπ-Πούτιν

    203 shares
    Share 81 Tweet 51
  • Τραμπ: «Νομίζω ότι μια γρήγορη συμφωνία είναι καλύτερη από μια εκεχειρία – Ο Πούτιν δεν θέλει κατάπαυση του πυρός»

    188 shares
    Share 75 Tweet 47
  • Τραμπ: «Η επίτευξη συμφωνίας εξαρτάται πλέον από τον Ζελένσκι» – Βαθμολόγησε με «10 στα 10» τη συνάντηση με Πούτιν

    167 shares
    Share 67 Tweet 42
  • Τραμπ στο Fox: Στο χέρι του Ζελένσκι να κλείσει η συμφωνία

    149 shares
    Share 60 Tweet 37
  • Ο Τραμπ παρέδωσε στον Πούτιν επιστολή από τη Μελάνια – Τι έγραφε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ στον Ρώσο ηγέτη

    144 shares
    Share 58 Tweet 36
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch