Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Σήμερα που γιορτάζουμε το Πολυτεχνείο είναι ημέρα μνήμης και τιμούμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, συζητάμε για ένα θέμα που αφορά τη Δημοκρατία.
Συζητάμε για το θέμα των υποκλοπών», ήταν η εισαγωγική παρατήρηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αντιπροέδρου της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Πιάνοντας το νήμα των υποκλοπών από το 2017, ανέφερε: «Υπάρχουν, όπως έχει γίνει γνωστό, δύο εταιρείες. Η Intelexa και η Krikel, λειτουργούν από το 2017. Μία από αυτές τις εταιρείες, επί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αγοράστηκε με 5.000 ευρώ ως κεφάλαιο. Και πήρε 1.400.000 ευρώ απευθείας ανάθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και 10.000.000 από τη ΝΔ. Να καλέσουμε τους ανθρώπους αυτών των εταιρειών να μας πουν πού είναι το predator, πώς ξεκίνησε, ποιοι το λειτουργούν».
Όσον αφορά τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης «είπε στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου ότι υπάρχει κέντρο παρακολούθησης στην Ελλάδα. Αφού υπάρχει, και είναι δύο οι εταιρείες, θα πρέπει να τις καλέσει η δικαιοσύνη να μάθουμε ποιος διαχειρίζεται το λογισμικό στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν κλήθηκαν. Μάλιστα σε έναν από αυτούς εστάλη mail για να απαντήσει. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπει να φανεί η αλήθεια σε αυτήν την ιστορία. Έχει απόλυτη ευθύνη».
Υποστήριξε, δε, ότι «το απόρρητο εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση με στόχο τη συγκάλυψη. Η κυβέρνηση κάνει κωλοτούμπα και φέρνει μια νομοθεσία και ενώ έλεγε ότι υπάρχει απόρρητο, δεν υπάρχει. Γιατί κάποιος που παρακολουθείται να το μαθαίνει μετά από τρία χρόνια; Είναι αντισυνταγματική η διάταξη που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν παρακολουθηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «όταν συντάσσεται ένα νομοσχέδιο ζητείται η άποψη του αρμόδιου φορέα. Η ΑΔΑΕ χθες είπε ότι δεν γνώριζε για αυτό το νομοσχέδιο».
Για το ζήτημα της ακρίβειας ο βουλευτής παρατήρησε ότι «αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένες πολιτικές. Η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι υπάρχει κρίση σε όλον τον κόσμο. Πράγματι υπάρχει, αλλά πώς γίνεται το γάλα στην Ελλάδα να είναι 25% πιο ακριβό σε σχέση με άλλες χώρες; Το ρεύμα, τον Οκτώβριο το αγόραζαν με μέση τιμή 250 ευρώ και το πουλούσαν 650 ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή».
Η συνέντευξη έκλεισε με τον κ. Κωνσταντινόπουλο να υπογραμμίζει τη διαπίστωση «πόσο λείπει το ΠΑΣΟΚ».