Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Οι συνέπειες από το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου

Newsroom από Newsroom
09/02/2019 11:20
Ενημερώθηκε: 09/02/2019 11:23:19
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η –για μία ακόμα φορά- σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη, ήταν αναμενόμενη στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ της Βόρειας Μακεδονίας.

Του Χρήστου Τσιγουρή

Εκείνο όμως που στιγμάτισε τη χτεσινή βραδιά και θα μείνει στην ιστορία, είναι ο τρόπος με τον οποίο έβαλε τη «σφραγίδα» στο πολιτικό διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ ο Αλέξης Τσίπρας.

Με τα όσα είπε, αλλά και με το ύφος της απάντησής του απέναντι στον -μέχρι πριν λίγο κυβερνητικό εταίρο- ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε τη ΝΔ, κι όσους επέμεναν να υποστηρίζουν ότι το διαζύγιο είναι «σικέ». Ο πρωθυπουργός διέψευσε και όλους εκείνους που υποστήριζαν ότι θα πάει «μαλακά» ως το τέλος με τον Πάνο Καμμένο επειδή φοβάται τις αποκαλύψεις στις οποίες τυχόν θα προχωρήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Οι βολές στην «αυλή» του Μαξίμου

Η εκτίμηση περί ανοχής Τσίπρα στις επιθέσεις Καμμένου ήταν σωστή στην πρώτη περίοδο, όταν ο Πάνος Καμμένος επέμενε -σε υψηλούς πάντα τόνους- να δηλώνει την απόλυτη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τότε το Μαξίμου είχε επιλέξει την «ουδετερότητα». Χωρίς να σηκώνει το γάντι στον Π. Καμμένο, μιλούσε για κατανόηση της εξ αρχής διαφορετικής στάσης του απέναντι στο «Μακεδονικό», ενώ την ίδια ώρα έκανε επίθεση στη ΝΔ για τον ίδιο λόγο.

Όσο οι βολές Καμμένου αφορούσαν στο περιεχόμενο της Συμφωνίας, τον Νίκο Κοτζιά, ή άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση έμοιαζε ελεγχόμενη και ο Αλέξης Τσίπρας απρόθυμος να μπει στην εμπλοκή. Αυτή η στάση, όπως και η εσπευσμένη κίνηση να εξεταστεί ενδεχόμενο αλλαγών στα προνόμια των πολιτικών αρχηγών μία ημέρα μετά από απειλές που είχε εκτοξεύσει ο Π. Καμμένος υπερασπιζόμενος την ακεραιότητα της κοινουβουλευτικής ομάδας του, ενίσχυσαν την –λανθασμένη- εκτίμηση ότι όλα ήταν προσυνεννοημένα.

Τα αντισταθμιστικά οφέλη των F16 που έγιναν «αντίθετα» οφέλη

Όσο όμως οι ημέρες προχωρούσαν, ο Π. Καμμένος άρχισε να εντείνει τα χτυπήματά του εναντίον της κυβέρνησης. Ένα ακόμα επεισόδιο που έλαβε χώρα, αλλά όχι εκτενή δημοσιότητα, ήταν το παρασκήνιο που συνόδευσε την περίφημη τροπολογία για τα Αντισταθμιστικά ωφελήματα των F16. Επιχείρησε να την περάσει ο Πάνος Καμμένος λίγα μόνο 24ωρα πριν εγκαταλείψει το υπουργείο, κι αυτό δεν άρεσε καθόλου στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Επί τρία 24ωρα συνομιλούσαν με το Μαξίμου και τον μισό ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μην περάσει ως είχε συνταχθεί, η συγκεκριμένη τροπολογία. Τα περισσότερα στελέχη επέμειναν ότι η τροπολογία πρέπει να έρθει από το νέο υπουργό, διαβλέποντας το πολιτικό παράδοξο. Ο κύβος ερρίφθη την τελευταία ημέρα και η τροπολογία Καμμένου προωθήθηκε στη μετά-Καμμένου εποχή στο Πεντάγωνο.

Η φθορά και η καβαφική αντίδραση

Από την επόμενη περίοδο άρχισε ο Πάνος Καμμένος και συχνότατα δημοσίως –μέσω twitter- να επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό και σε στελέχη που βρίσκονται στον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ (Βούτσης, Σκουρλέτης, Φίλης) και (ασχέτως των κατά καιρούς διαφορετικών προσεγγίσεων του με το Μαξίμου σε κάποια θέματα, αποτελούν «σάρκα εκ της σαρκός» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα της κυβέρνησης –κατ εκτίμηση στελεχών της- έμοιαζε να κινδυνεύει περισσότερο από τα όσα έλεγε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος παρά από τη δυσκολία που έχει μια ετερόκλητη πλειοψηφία 151 βουλευτών. Έτσι ο κόμπος έσφιξε και έγινε γόρδιος δεσμός.

Τα πρώτα μηνύματα ήρθαν από τον Νίκο Βούτση στη Βουλή, που αποχωρούσε όταν ανέβαινε ο Π. Καμμένος στο βήμα του ομιλητή. Ακολούθησε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, και μόλις χτες ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος από το OPEN λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση μίλησε για πολιτικούς αρχηγούς χωρίς «πολιτική αυτοπεποίθηση».

Η «σφραγίδα» Τσίπρα στο διαζύγιο και η καταγγελία ανατροπής

Η κορύφωση της απάντησης στον Π. Καμμένο ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τέλος -δημόσια- σε αυτή τη σχέση.

Με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής μίλησε ουσιαστικά για «πολιτική προδοσία» και αχαριστία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός, που επέλεξε να μπει στην αίθουσα με το που άρθρωσε τις πρώτες του λέξεις ο Π. Καμμένος, αυτή τη φορά σήκωσε το γάντι. Με έμμεσες αιχμές για τη συναισθηματική φόρτιση του επικριτή του, που ενδεχομένως να υπαγορεύει τις επιθέσεις του, τον κατήγγειλε ευθέως για σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης (!) το οποίο όπως είπε, αντιλήφθηκε έγκαιρα και έτσι δεν του επέτρεψε να γίνει «νέος Σαμαράς».

Μετά τη χτεσινή «φονική» πολιτική μάχη, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να ρίξει όλο το ενδιαφέρον του στο μέτωπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επί του πεδίου της οικονομίας και της καθημερινότητας. Εκεί εκτιμούν στην κυβέρνησης ότι θα κριθούν οι εκλογές και το επόμενο διάστημα θα κυλήσει με ευεργετικά νομοσχέδια όπως οι 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, τα κόκκινα δάνεια και το επίδομα ενοικίου που στοχεύουν να ενισχύσουν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο θα ετοιμάζει απαντήσει στην κριτική της ΝΔ ότι η υπερβολική φορολόγηση για την επίτευξη των υψηλών πλεονασμάτων κρατούν «δεμένη» την οικονομία.

iefimerida.gr

Ετικέτες: ΚαμμένοςκυβέρνησηΤσίπρας
Προηγούμενο Άρθρο

Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν τα Τέμπη

Επόμενο Άρθρο

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος….

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ! Εισπρακτικές στις αυλές του φτωχού αγρότη – Τηλεφωνικές οχλήσεις από ιδιωτικές εταιρείες για χρέη στον ΕΦΚΑ

18/04/2025 | 15:02
Featured

Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός: Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τώρα να δημοσιεύσει το χάρτη

17/04/2025 | 10:13
HOT NEWS

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Ηχηρό ράπισμα στους απόμαχους της ζωής – Αναδρομικά-σταγόνα στον ωκεανό ως τον Σεπτέμβριο 2025

09/04/2025 | 13:02
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΛΓΑ και Συνδεδεμένες Ενισχύσεις: Αγρότες σε οικονομική ασφυξία – Λύσεις ή προσωρινά μέτρα;

30/03/2025 | 18:02
Featured

Κυβέρνηση: Μετά τις Ένοπλες Δυνάμεις έρχονται αυξήσεις και στα Σώματα Ασφαλείας

30/03/2025 | 18:00
Featured

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας πρόδωσε τον λαό, ήταν πουλημένος εξαρχής – Έκαψαν 104 ανθρώπους στο Μάτι και έστηναν σόου

29/03/2025 | 17:14
Featured

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Το Μαξίμου έτοιμο για τριπλές εκλογές – Στόχος η αυτοδυναμία της ΝΔ

24/03/2025 | 11:45
HOT NEWS

ΑΣΕΠ: Έρχονται 6.000 προσλήψεις  -Σε εκκρεμότητα η τύχη περίπου 3.500 επιτυχόντων

20/03/2025 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος....


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    710 shares
    Share 284 Tweet 178
  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    673 shares
    Share 269 Tweet 168
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    328 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    193 shares
    Share 77 Tweet 48
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

    154 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Προκηρύξεις ΑΣΕΠ 2025: Όλες οι θέσεις που τρέχουν τώρα και οι προσλήψεις που έρχονται μέχρι τον Ιούλιο

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch