Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πανελλήνιες 2018: Οι βάσεις, το μηχανογραφικό κι οι πανελλαδικές

Newsroom από Newsroom
23/05/2018 23:35
Ενημερώθηκε: 23/05/2018 23:36:34
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2018-ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 75% ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Πανελλήνιες 2018: Νέο τοπίο από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αττική – Η αύξηση των εισακτέων ανοίγει τις πόρτες σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Πτωτική πορεία αλλά και σκληρός ανταγωνισμός στις δημοφιλείς σχολές αναμένεται τη φετινή χρονιά, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις.

Η εκτόξευση του αριθμού εισακτέων, 5% σε σχέση με πέρσι, φέρνει αλλαγές προς τα κάτω, με μοναδική εξαίρεση το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος». Κι αυτό γιατί η επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του υπουργείου Παιδείας με την κατάργηση των ΤΕΙ και την επανίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων οδηγεί σε αλλαγή νοοτροπίας των υποψηφίων και αυξημένη ζήτηση στα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν.

Το πρώτο δείγμα αναμένεται να αποδειχθεί στις φετινές Πανελλαδικές, καθώς το νέο Πανεπιστήμιο, προϊόν συγχώνευσης των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά, αν και έχει ελαφρώ αυξημένο αριθμό εισακτέων, αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον των υποψηφίων και να αυξήσει τα επίπεδα ανταγωνισμού, άρα και των βάσεων.

Σημειώνεται ότι την επόμενη χρονιά οι υποψήφιοι θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα εντελώς διαφορετικό μηχανογραφικό δελτίο από το φετινό, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί κάποιες από τις συγχωνεύσεις Ιδρυμάτων στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα.

[irp posts=”183605″ name=”Πανελλήνιες εξετάσεις 2018: Ολο το Πρόγραμμα- Τα μηχανογραφικά δελτία”]

Μαζική πτώση
Με αύξηση 5% του αριθμού των εισακτέων σε σχέση με πέρσι, ο ανταγωνισμός των εισακτέων φέτος αναμένεται ηπιότερος. Βάση του αριθμού υποψηφίων που κάθε χρόνο συμμετέχουν στις Πανελλαδικές (σ.σ. περίπου 100.000), φέτος περίπου το 75% θα έχει μια θέση στα ελληνικά Ιδρύματα. Φυσικά, προσθέτει η εφημερίδα, για τις δημοφιλείς σχολές θα γίνει… σφαγή όπως κάθε χρόνο, όμως το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων θα καταφέρει να βρει τη θέση του σε μια σχολή ή ένα τμήμα, ασχέτως της επίδοσής του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλαδικές 2018

1ο επιστημονικό πεδίο – Ανθρωπιστικές Σπουδές
«Ανάσα» η απελευθέρωση των Παιδαγωγικών – Το 1ο επιστημονικό πεδίο είναι το πιο ανταγωνιστικό, όχι μόνο γιατί συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων -πέρσι 32.732 το επέλεξαν- αλλά και γιατί έχει τις λιγότερες διαθέσιμες θέσεις. Πέρσι, το 40% των υποψηφίων απέτυχε λόγω της έλλειψης σχολών και τμημάτων σε αυτό το πεδίο. Το άνοιγμα των Παιδαγωγικών απ’ όλες τις κατευθύνσεις χωρίς ειδικό μάθημα θα δώσει μία ανάσα, καθώς προσφέρει 4.000 επιπλέον θέσεις. Ο ανταγωνισμός αναμένεται και φέτος πολύ υψηλός, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει άνοδο των βάσεων. Αντίθετα, μικρή πτώση θα σημειωθεί λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού εισακτέων. Ενδεικτικά, η Νομική Αθήνας κέρδισε φέτος επιπλέον 25 θέσεις, π Θεσσαλονίκης 21, ενώ συνολικά οι σχολές Ψυχολογίας, που είναι αρκετά δημοφιλείς, εμπλουτίστηκαν με 129 θέσεις. Εκπληξη θα αποτελέσει το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής. Πέρσι, ως τμήμα ΤΕΙ εκτοξεύτηκε με 800 μόρια αύξηση στα 15.307, ενώ φέτος ως πανεπιστημιακό πολύ πιθανόν να διεκδικήσει γερή αύξηση.

2ο επιστημονικό πεδίο – Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών
Συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης – Το μοναδικό πεδίο που ο αριθμός των υποψηφίων-πέρσι ήταν 31.383 υποψήφιοι- αντιστοιχεί στις διαθέσιμες θέσεις. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στις δημοφιλείς σχολές, όμως οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα, ακόμα κι αν δεν περάσουν σε σχολή της επιλογής τους, να ενταχθούν σε κάποιο άλλο τμήμα. Στα πολυτεχνικά τμήματα των κεντρικών Ιδρυμάτων οι αυξομειώσεις αναμένονται οριακές, καθώς κανένα δεν κερδίζει ηάνω από 14 θέσεις. Εξαίρεση το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών που στην Αθήνα είχε αύξηση 29 θέσεων (σ.σ. αναμένεται πτώση των βάσεων) και συνολικά σε όλη την Ελλάδα 159 επιπλέον θέσεις σε σχέση με πέρσι. Πάντως, ακόμα κι αν ο ανταγωνισμός κρατήσει ψηλά τις πολυτεχνικές σχολές των κεντρικών Ιδρυμάτων, δεν φαίνεται να γίνεται το ίδιο για τις περιφερειακές, όπου η μείωση είναι σχεδόν δεδομένη!

3ο επιστημονικά πεδίο – Επιστήμες Υγείας
Οι επιδόσεις θα καθορίσουν την άνοδο της Ιατρικής – Εξίσου ανταγωνιστικό με το 1ο επιστημονικό πεδίο, οι επιστήμες Υγείας καταγράφουν, εκτός από σφαγή των υποψηφίων για μια θέση στις πιο δημοφιλείς σχολές, και υψηλές επιδόσεις. Οι ιατρικές σχολές ξεχωρίζουν φέτος, καθώς ήταν οι μόνες που δεν είχαν αύξηση εισακτέων και αναμένεται είτε να παραμείνουν σταθερές είτε να εκτοξευτούν ανάλογα με τις επιδόσεις των υποψηφίων. Ενδεικτικά πέρσι η.βάση της Ιατρικής Αθήνας ανέβηκε στα 19.145 μόρια και της Θεσσαλονίκης στα 19.043 μόρια. Περιορισμένες ήταν και οι επιπλέον θέσεις που δόθηκαν και στα υπόλοιπα τμήματα του εν λόγω πεδίου (σ.σ. δεν ξεπερνούσαν τις 10), επομένως θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί η επίδοση των υποψηφίων ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα για την πορεία των βάσεων.

4ο επιστημονικό πεδίο – Σχολές Πληροφορικής και Οικονομίας
Εισαγωγή σε οικονομικά και πληροφοριακά τμήματα με μέτριες επιδόσεις – Ανήκει στην ίδια κατηγορία με το 2ο επιστημονικό πεδίο, όπου ο ανταγωνισμός είναι ήπιος. Μάλιστα οι υποψήφιοι του εν λόγω πεδίου έχουν κι ένα επιπλέον πλεονέκτημα; καθώς δεν σημειώνονται υψηλές επιδόσεις στις συγκεκριμένες σχολές. Φέτος ο αριθμός εισακτέων στα τμήματα Πληροφορικής εμπλουτίστηκε κατά 200 επιπλέον θέσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι βάσεις θα υποχωρήσουν κι άλλο φέτος. Χαμηλές πτήσεις σημειώνονται και στις οικονομικές σχολές, που πέρσι ενδεικτικά κατέρρευσαν με πτώση άνω των 1.000 μορίων τόσο στα περιφερειακά τμήματα όσο και στα κεντρικά.

Τα Παιδαγωγικά και οι φετινές εκπλήξεις
Μετά από δύο χρόνια αποτυχημένης περιθωριοποίησης των Παιδαγωγικών σε ένα ξεχωριστό πεδίο, φέτος τα τμήματα αυτά θα είναι ανοιχτά προς όλους και η άνοδος των βάσεων τους χαρακτηρίζεται νομοτελειακή. Οι 4.000 θέσεις των παιδαγωγικών τμημάτων θα είναι διαθέσιμες απ’ όλα τα επιστημονικά πεδία και κυρίως θα απορροφήσουν υποψηφίους από το 1ο επιστημονικό πεδίο. Παράλληλα, η άνοδος των βάσεων θα καθοριστεί και από το γεγονός ότι φέτος, δεν είναι υποχρεωμένοι οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται γι’ αυτές τις σχολές να εξεταστούν στα μαθήματα της Ιστορίας και των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας, στα οποία κατέγραφαν πολύ χαμηλές επιδόσεις.

Τα τμήματα Χημείας, Δασοπονίας και τουριστικών αποτελούν τη μεγάλη έκπληξη φέτος. Αν και παρουσίασαν μεγάλη αύξηση του αριθμού εισακτέων, το άνοιγμα που έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια για εισαγωγή από δύο επιστημονικά πεδία (σ.σ το 2ο και το 3ο) έχει εκτοξεύσει τις βάσεις τους με αύξηση μορίων που αγγίζει ακόμα και τα 900.

Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

 

Ετικέτες: ΑΕΙΒΑΣΕΙΣΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2018ΠανελλαδικέςΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018πανελλήνιεςΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2018ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΧΟΛΕΣΤΕΙ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ LIVE 2025: Σήμερα οι βαθμολογίες για 97.631 υποψηφίους –Οι πρώτες εκτιμήσεις και τα sms 

26/06/2025 | 11:10
Featured

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2025 : Τι έπεσε σήμερα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία – Όλο το πρόγραμμα και τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

02/06/2025 | 10:48
Featured

Μητσοτάκης: Η σκέψη μας στις μαθήτριες και στους μαθητές που ρίχνονται στη μάχη των Πανελλαδικών

30/05/2025 | 13:16
Featured

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2025 ΤΩΡΑ – Έκθεση: Η δημιουργικότητα στο σχολείο και τη ζωή στο επίκεντρο της πρώτης δοκιμασίας

30/05/2025 | 12:03
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Προμελετημένη η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Θρήνος στη Χαλκηδόνα: Πατέρας και 13χρονος νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση με φορτηγό – Τραυματίες η μητέρα και το μικρότερο παιδί

    937 shares
    Share 375 Tweet 234
  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

    614 shares
    Share 246 Tweet 154
  • Ανοίγει νέο μέτωπο το Κρεμλίνο: Ευθεία απειλή για τη Ρωσία τα F-35 του ΝΑΤΟ στην Εσθονία

    558 shares
    Share 223 Tweet 140
  • ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά, τι πρέπει να κάνουν τώρα και ποιοι βγαίνουν στα 60

    1026 shares
    Share 410 Tweet 257
  • Τραμπ: Θα ενημερώσω σύντομα με επιστολή τους εμπορικούς εταίρους για τους δασμούς τους – «Δεν θα είναι ευχαριστημένοι»

    367 shares
    Share 147 Tweet 92
  • Ο Άγιος Παΐσιος εξηγεί τι αισθάνεται κάποιος όταν πεθαίνει!!!

    5695 shares
    Share 2278 Tweet 1424
  • Το πρόστιμο των 415 εκατ. ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιος το πληρώνει τελικά;

    280 shares
    Share 112 Tweet 70
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch