Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει ότι συναντήθηκε με τον Σάμπυ Μιωνή, που κατέθεσε ως μάρτυρας στην προανακριτική – Υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας ζήτησε βοήθεια στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις.
Τη συνάντησή του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά επιβεβαιώνει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο κ. Μιωνής στην κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, «πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνής μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική».
Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι ο κ. Μιωνής ήταν σε έξαλλη κατάσταση και κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη. Όπως υποστηρίζει, οι δύο υπουργοί του είπαν ότι «στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης». Μάλιστα, όπως αναφέρει, για τον κ. Βορίδη τον παρέπεμψαν στη ΝΔ και για τον κ. Φιλιππάκη του πρότειναν συμβιβασμό, ενώ για τον σκοπόαυτό έγινε και δεύτερη συνάντηση στο Μαξίμου.
Ο κ. Μιωνής, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής, κατήγγειλε ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε ωμός εκβιασμός και απαίτηση καταβολής ποσού 350.000 ευρώ από τον κ. Παπαγγελόπουλο, για να ρυθμιστούν εκκρεμότητες από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για «δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει».
Αναλυτικά, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει:
Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.
Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.
Αυτά προς το παρόν.
Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου.