Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Παπαστεργίου: Υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σμήνους δορυφόρων

Newsroom από Newsroom
15/10/2024 21:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
54
SHARES
114
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: «Υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σμήνους δορυφόρων για την παρατήρηση της γης, κάτι αντίστοιχο με την επένδυση μας στην τηλεπικοινωνία μέσω δορυφόρων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα επιτρέψει τη συλλογική αντιμετώπιση προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και η ασφάλεια», υπογράμμισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την τοποθέτηση του στο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο (IAC) που διοργανώνει η Διεθνής Αστροναυτική Ομοσπονδία (IAF).

Στo IAC που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Μιλάνο την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνος Καράντζαλος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, Ιωάννης Δαγκλής.

Το IAC αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση κυβερνητικών φορέων με αρμοδιότητα σε θέματα Διαστήματος και Διαστημικής Πολιτικής και Στρατηγικής, όπως και των μεγαλύτερων εταιριών που δραστηριοποιούνται σε διαστημικές τεχνολογίες. Πρόκειται για έναν κόμβο των τελευταίων εξελίξεων στην επιστήμη και την τεχνολογία του διαστήματος, που προωθεί τη διεθνή συνεργασία, την καινοτομία και τις ευκαιρίες για πολιτική και επιχειρηματική ανάπτυξη.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα έχει εισέλθει στο πεδίο των δορυφορικών τεχνολογιών και εφαρμογών με ισχυρές επενδύσεις και συμμετέχει στα όργανα και στις συνομιλίες διαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε: «Υλοποιούμε ένα φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει την κατασκευή 15 δορυφόρων διαφόρων τύπων καλύπτοντας εφαρμογές από την παρακολούθηση φυσικών καταστροφών έως την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε προηγμένες τεχνολογίες, όπως οι οπτικές, θερμικές, και ραντάρ τεχνολογίες που περιλαμβάνονται στο διαστημικό πρόγραμμα ενισχύοντας την ικανότητά μας να παρακολουθούμε και να αντιμετωπίζουμε κρίσιμες καταστάσεις».

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε α) στην υλοποίηση κυβερνητικού γεωπληροφοριακού συστήματος, συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ για τη συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία και διανομή γεωχωρικών δεδομένων υψηλής ακρίβειας, β) στην ανάπτυξη υποδομής παρακολούθησης διαστημικών αντικειμένων με στόχο τη συνεισφορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιτήρησης του διαστήματος και γ) στην επένδυση σε πειραματικούς δορυφόρους για την απόκτηση εμπειρίας σε In-Orbit Validation (IOV). Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης, στην κατασκευή τριών ελληνικών αστεροσκοπείων για οπτικές και κβαντικές επικοινωνίες με δορυφόρους, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ. «Η κατασκευή τους αναδεικνύει τη δέσμευσή μας να συμμετέχουμε ενεργά στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής, προάγοντας την καινοτομία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι όλα τα Εθνικά Προγράμματα πρέπει να βρουν ένα πλαίσιο συνεργασίας, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ευρωπαϊκή και διεθνής συνεργασία στον τομέα του διαστήματος. Η Ελλάδα είναι αφοσιωμένη στην ενδυνάμωση των σχέσεων της με τον ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) και τους ευρωπαϊκούς εταίρους μας». Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «η συνεργασία μας με ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το COPERNICUS, ενισχύει την εθνική συνεισφορά σε κρίσιμους τομείς, όπως η παρατήρηση του περιβάλλοντος και η μελέτη φυσικών καταστροφών. Αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν θεμέλιο για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και προσαρμοσμένων εφαρμογών».

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ESA, Josef Aschbacher, τον οποίο ευχαρίστησε για την υποστήριξη και την τεχνική βοήθεια στην ανάπτυξη του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος.

Επίσης, συναντήθηκε με τον Ιταλό Υπουργό Επιχειρήσεων και Made in Italy, Adolfo Urso, με τον οποίο συζήτησαν την περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας στο διάστημα, ιδιαίτερα στους τομείς της ανταλλαγής δορυφορικών δεδομένων, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καθώς και την ανάπτυξη διαστημικής τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην υλοποίηση ελληνικού συστήματος επίγειου ραντάρ, για την παρακολούθηση διαστημικών συντριμμιών (space debris) και τη συνεργασία στο πλαίσιο συναφών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε τέλος την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Εσθονό Υπουργό Οικονομικών και Βιομηχανίας, Erki Keldo σε ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού και μείωσης της γραφειοκρατίας, ενώ με τον Υπουργό Αθλητισμού και Καγκελάριο των Ανώτατων Τεχνολογικών Κολλεγίων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ahmad Belhoul Al Falasi συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ετικέτες: Παπαστεργίου
Προηγούμενο Άρθρο

E.E.: Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής το Μεταναστευτικό

Επόμενο Άρθρο

Τι αλλάζει με τον Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα φέτος αποκτά τους πρώτους δορυφόρους της»

15/02/2025 | 12:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Παπαστεργίου: Προ των πυλών το Kids Wallet – Πώς θα μπλοκάρεται η πρόσβαση στα social media

12/12/2024 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Παπαστεργίου: Η ψηφιακή μετάβαση της Θεσσαλίας συμβάλλει στην αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων

19/10/2024 | 16:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Παπαστεργίου: Ετοιμάζουμε εφαρμογή και για την παράνομη κατάληψη του δημόσιου χώρου

21/09/2024 | 18:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Παπαστεργίου: Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού ο Προσωπικός Αριθμός – Θα κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα

24/07/2024 | 19:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Παπαστεργίου: Οι μικροδορυφόροι θα μας δώσουν λύσεις

12/04/2024 | 18:30
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Δ. Παπαστεργίου: «Μέσα στο 2024, θα δημιουργήσουμε ένα super app με βάση το wallet»

15/02/2024 | 19:00
Featured

Ποια τρία πιστοποιητικά καταργούνται από την άνοιξη – Δεν θα χρειάζεται να τα εκδίδουν πλέον οι πολίτες

04/02/2024 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τι αλλάζει με τον Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος σεισμός ανοιχτά της Αμοργού

    443 shares
    Share 177 Tweet 111
  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    358 shares
    Share 143 Tweet 90
  • Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Τι Αναδρομικά θα λάβουν και οι καταβολές του επόμενου τρίμηνου 

    317 shares
    Share 127 Tweet 79
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    301 shares
    Share 120 Tweet 75
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο 2025 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι ευνοούνται, Τι ποσά καταβάλλονται

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  •  Συγκλονίζει ο Άρης Μουγκοπέτρος: «Θα μπορούσα να μην ξαναδώ τα παιδιά μου»

    258 shares
    Share 103 Tweet 65
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    235 shares
    Share 94 Tweet 59
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch