Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Παραιτείται ο Χρ. Τριαντόπουλος από υφυπουργός ενόψει της προανακριτικής για τα Τέμπη

TechTeam από TechTeam
06/02/2025 11:01
Ενημερώθηκε: 06/02/2025 11:14:15
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
233
SHARES
495
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του, όταν συσταθεί η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των Τεμπών από το ΠΑΣΟΚ.

Χθες το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σε βάρος του κ. Τριαντόπουλου πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Πηγές της ΝΔ τόνιζαν ότι το κυβερνών κόμμα υπερψηφίζει την πρόταση, όχι επειδή συντάσσεται μαζί της, αλλά για να αναδειχθεί η απόπειρα εργαλειοποίησης του ζητήματος.

Η δήλωση Τριαντόπουλου

Δήλωση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, αναφορικά με την κατάθεση πρότασης στη Βουλή για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

«Σε ολόκληρη την περίοδο της συμμετοχής μου στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας ως εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία, έχω επιλέξει χαμηλούς τόνους και προσήλωση στο καθήκον. Η πορεία μου, πολιτικά και προσωπικά, διακατέχεται από αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στους θεσμούς, σύμφωνα με το προσωπικό και πολιτικό μου ήθος.

Στην πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με την οποία το ΠΑΣΟΚ δαιμονοποιεί την παρουσία μας στον χώρο του δυστυχήματος αποδεικνύοντας την προσήλωση του στον στόχο της άκριτης εργαλειοποίησης της τραγωδίας, περιγράφοντας αβάσιμες μομφές που μου αποδίδονται, έχω να αντιτάξω την αλήθεια, τις αποδείξεις και τα γεγονότα.

ADVERTISEMENT

Με σεβασμό πρωτίστως στα θύματα της τραγωδίας και στους συγγενείς τους, καθώς και στις θεσμικές διαδικασίες και στους εκπροσώπους τους.

Ξεκαθαρίζω πως όλα όσα αναφέρονται, ως προς εμένα, είναι εκτός πάσης πραγματικότητας και λογικής. Η παρουσία μου, με κυβερνητικό κλιμάκιο, στο πεδίο του δυστυχήματος, ημέρες μάλιστα μετά από το τραγικό δυστύχημα, και οι αυθαίρετες εικασίες σχετικά με τους λόγους της, σήμερα χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικούς λόγους, ως πειστήριο μιας υποτιθεμένης, και στην πραγματικότητα ανύπαρκτης, «συγκάλυψης». Υπονοείται, δε, ότι η Κυβέρνηση και τα στελέχη της δρούσαν με δόλο, προκειμένου να «συγκαλύψουν» απροσδιόριστες παράνομες δραστηριότητες, και ακαθόριστους ενόχους. Ποιους, και γιατί; Άγνωστον.

Τότε, εκείνες τις κρίσιμες στιγμές, που όλοι είμασταν συγκλονισμένοι, καθένας προσπαθούσε από το ρόλο του να βοηθήσει. Σήμερα, εκ των υστέρων και με την ασφάλεια της αντιπολίτευσης, παρουσιάζεται ως βεβαιότητα ότι η Κυβέρνηση και τα στελέχη της δρούσαν ως κοινοί σκευωροί, και με σκοπό «συγκάλυψης».

Η παρουσία μου στην περιοχή ήταν γνωστή, διαφανής και καταγεγραμμένη, με συνεντεύξεις και δελτία τύπου που δημοσιοποιήθηκαν πανελληνίως.

Είναι γνωστό, επίσης, πως η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στον τόπο έγινε μετά τις πρώτες ημέρες του συμβάντος, κατ’ επέκταση χωρίς να έχει συμμετοχή σε συντονισμένες επιχειρησιακές αποφάσεις στο πεδίο του δυστυχήματος, οι οποίες ήταν έργο των επιχειρησιακών και υπηρεσιακών παραγόντων από την πρώτη στιγμή, ήτοι σε χρόνο που το κλιμάκιο δεν είχε καν μεταβεί εκεί. Αυτές οι αποφάσεις και δράσεις κατέστησαν σαφείς από την κοινή ανακοίνωση των συναρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων από την πρώτη ημέρα και είχαν μέλημα, εκτός από τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό των παθόντων, και την απελευθέρωση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η επιτόπια παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου, με κάθε μέλος του να έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου του, ήταν πολιτική. Χωρίς παρέμβαση στο έργο των υπηρεσιακών και επιχειρησιακών παραγόντων, το οποίο είχε ήδη ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας. Το κλιμάκιο όφειλε να είναι παρόν, και ήταν. Πήγε για να συνδράμει όπου προέκυπτε ανάγκη, ανταποκρινόμενο στα ζητούμενα εκείνων των δύσκολων ημερών.

Από την πλευρά μου, και όπως έχω αναφέρει σε δημόσιες τοποθετήσεις μου στη Βουλή, όντας αρμόδιος για την κρατική αρωγή Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, επικεντρώθηκα σε δύο σκέλη. Πρώτον, στην οργάνωση της κρατικής βοήθειας και στήριξης των οικογενειών των θυμάτων. Συνεργαστήκαμε, λοιπόν, με τα αρμόδια Υπουργεία για τον συντονισμό τέτοιων ζητημάτων, μέχρι και τη σχηματοποίηση των μέτρων στήριξης των συγγενών των θανόντων και των τραυματιών. Τα εν λόγω μέτρα ανακοινώθηκαν λίγες ημέρες μετά, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων, περιλαμβάνοντας και ειδική γραμμή αρωγής.

Δεύτερον, κατά την πρόοδο του έργου των επιχειρησιακών παραγόντων, συμμετείχα στην ενημέρωση – με τηλεοπτικές δηλώσεις και δελτία τύπου – για την πρόοδο των ενεργειών στο πεδίο, σύμφωνα με την πληροφόρηση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που είναι και οι υπεύθυνοι για αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο δημοσιοποιήθηκαν από την πλευρά μου πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για την ταυτοποίηση των θανόντων, την εξέλιξη της υγείας των νοσηλευόμενων, και την πορεία αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η μνεία περί ύπαρξης δόλου, ακόμη και ως μια αναπόδεικτη υπόθεση που δεν εδράζεται σε γεγονότα, που δεν τεκμηριώνεται από αποδείξεις, και που δεν συνάδει με την λογική, αλλά που υποθετικά οδήγησε σε ενέργειες «συγκάλυψης», είναι ακραία προσβλητική.

Δηλώνω ενεργά παρών για την αποκατάσταση της αλήθειας, στηριζόμενος στη λογική, στις αποδείξεις και στα γεγονότα.

Και, φυσικά, με την απόφαση για σύσταση της Επιτροπής θα παραιτηθώ από τη θέση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προς διευκόλυνση της διαδικασίας και του έργου της Κυβέρνησης.»

 

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑπαραίτησηΤΕΜΠΗΤριαντόπουλος

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Υπόθεση Παναγόπουλου: Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς

06/02/2026 | 16:30
Memorial event, by the Diversitas group, for the victims of the Tempi train accident with the participation of Maria Karystianou (President of the Tempi Victims' Families Association), Kostas Genidounias (former President of the Greek Train Drivers) and Pavlos Aslanidis, New School of Philosophy of the Aristotle University of Thessaloniki, February 14, 2025. / Εκδήλωση μνήμης, της ομάδας Diversitas, για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με την συμμετοχή των Μαρία Καρυστιανού (Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Τεμπών), Κώστα Γενιδουνιά (πρώην Πρόεδρος των Ελλήνων Μηχανοδηγών) και Παύλου Ασλανίδη, Νέα Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, 14 Φεβρουαρίου 2025.
Featured

Έγινε δεκτή η παραίτηση της Μ. Καρυστιανού από τον σύλλογο συγγενών θυμάτων των Τεμπών

15/01/2026 | 10:13
Featured

FIR Αθηνών: Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ – Προσωρινός διοικητής ο Γιώργος Βαγενάς

14/01/2026 | 13:42
Featured

FIR Αθηνών: Ο Δήμας ζητά την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ για το μπλακ άουτ

14/01/2026 | 13:36
Load More
Επόμενο Άρθρο

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία - Ξανά 160 ψήφους ο Τασούλας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • 2026: 3 Μεγάλες Αλλαγές σε Επίδομα Παιδιού & Προγράμματα Ανεργίας – Ποιοι Κερδίζουν έως 13.416€ τον Χρόνο

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • Αγρότες με τρακτέρ στο Σύνταγμα – Οργή για επιδοτήσεις, αποζημιώσεις και κόστος παραγωγής

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • Βουλή: Με 158 ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Αναχωρούν από το Σύνταγμα οι αγρότες – «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα επιβίωσης»

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • 50.000 Συνταξιούχοι με Αναδρομικά έως 12.000€ – Πληρωμές στο Τέλος Μήνα και Νέο Χρονοδιάγραμμα

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη δωρεά του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου στο ΚΑΤ – Τα έργα που θα γίνουν

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Τοξικότητα, μηνύσεις και θεσμική κρίση – Πολιτικοί αναλυτές προειδοποιούν για εκτροχιασμό της δημόσιας ζωής

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch